ses kartı

coskunal
12-11-2007, 16:03   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
18 mesaj

asus m2n-mx anakarta sahibim.ccreative live5,1 veya 7,1 almak istiyorum .kayda deger bi ses farkı alırmıyım yoksa zaten anakrt üzerinde olan ses kartı daha mı iyidir .cevaplarınızı bekliyorum

uGuR.uK
12-11-2007, 18:58   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

tabiki kayda deger bi fark alırsın, ama bu ses sisteminede baglı. normal 2 tane masaüstü hoparlör ile pek bisi olmas, ama bi Creative 5+1 ile bide ses kartını koyunca eski onboard sesler sana teneke gürültüsü gibi gelir. sana onerim benimde kullandıgım ve neredeyse edinilebilcek en ucuz ve kaliteli sistem olan Creative T6060 5+1 ve Creative SoundBlaster Audigy kart.(bu SB Audigy'nin bicok serisi var, ama Value modeli veya Audigy 2 modeli en kolay bulunanlardan ve müzikle profesyonel olarak ugrasmayan herkes icin yeterlidir, ayrıca Vista sürücüleride var.)

coskunal
13-11-2007, 21:32   |  #3  
OP Taze Üye
18 mesaj

teşekkürler.mende microlab 5+1 sistem var.yani anakrt üzerinde yeni bir anakart olmasına ragmen pek iyi netice vermez.dogru mu anlamısım.

jeomania
14-11-2007, 02:45   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,251 mesaj

evet çok doğru anlamışsın.
elazigli arkadaşımın dediği creative audigy value kart senin on board ses chipinden baya bi eski..
müzik dinlemek için bu kartı aldın diyelim, daha iyi sonuç beklerken tam tersine hayal krıklığı yaşarsın.. ses sistemin de creative olsa hadi neyse derim de boşuna para verme bu karta bence.
ama senin için 5+1 özellikte oyunlar filmler daha önemliyse onu bilemem çünkü benim işim stereo ile. surraundla vs işim olmaz..

creativelabs bu kart ile sesi kaliteli göstermek için doğallığını bozmuş bir karttır.. hiçbir zaman abartılı basslar ve çok ince tizler ile müzik dinlenmez beyin ütüler ve baş ağrısı yapar o nedenle bu kartı müzik için tavsiye etmiyorum. (live serisini tavsiye edebilirm ama burda anlattığım driver ile kullanırsanız güzel ses veriyor bu kart.. doğru ayarlar yükleme vs biraz uğraştırıyor yalnız:)

müzik dinleme için dac ve adc leri 24bit/192khz çalışan realtek o/b chipin yeni versiyonlarının bulunduğu dfi, gigabyte, asus anakartları tavsiye ederim. veya c-media da iyidir.. peki en iyi dinleme o/b ile mi olur o zaman derseniz tabiki hayır; müzikte en iyi çözüm burdaki kartlardır
yalnız bu kartları bu şekilde kullandığınız zaman bilgisayarda da müzik seti gibi ses alabileceğinizi görürsünüz (pc hoparloru ile alacağınız ses tatmin etmeyebilir:)

coskunal
14-11-2007, 20:46   |  #5  
OP Taze Üye
18 mesaj

bende sistem 5+1 şimdiden 7+1 alsam nolur????