Arkadaşlar Ses sürücüsünün bir kanalı sanırım sağ cızırtılı çalışıyor yani sesle beraber belli olan cızırtı çıkarıyor sol kanal ise normal sürücüyü kaldırıp yeniden yükledim değişen birşey olmadı netten son versiyon aradım bendekiyle aynı onu da denedim fark görülmedi yeni bir versiyonuda yok.
Media çalar olarak media player 11 kullanıyorum başka media yürütücüleriyle denedim sonuç aynı çıktı.Bu arada hoparlör ve kulaklıklarda sorun yok başka kulaklık denedim sonuç aynı çıktı.
Aygıt yöneticisinde de sorunlu bir aygıt göstermiyor
Pc deki sesle iligili tüm programları kaldırdım yine sonuç değişmedi.
Ses sürücüsü bozuk olabilirmi böyle bir sorunla karşılaşmış yardımcı olacak arkadaş varmı.
Ses sürücüsü Asus P4P800-X ana kart on bord yazılımı SoundMAX Integrated Digital Audio alarak tanıyor.İşletim Sistemi Xp Sp3
Ses sürücüsü cızırtı yapıyor
meraba bu sorunu ancak cd-dvd sürücünün arkasından bir kablo anakarta bağlanır
ıde-sata güc bunların dışında öyle bir kablo varsa cıkart onu cok gereksiz bişey eğer öle bi kablo yoksa
sağ alt kösede gri hoparlöre sağ tıkla ses denetimini aç de
orada microfonu ve cd sesi ni sessiz ayarla
bu durum hoparlorünüzde ki kısadevreden veya tamasızlıktanoluşur. teknik bilgiye sahip deil senir pc ciye götürün ben hallederim derseniz hoparlorü açın ve pc ye giden yabloju değiştirim lehimlerken dikkat edin yanmasın
CD ROM sürücüsüne gelen kabloyu çıkarmakla değişmiyor ses denetiminden yapılan ayarlarda tümünü sessiz yapsan sonuç vermiyor gelen cızırtı mikrofon kanalıyla gelen ses değil kısa devre söz konusu değil çünkü kasanın ön panelinde jack girisi buradan yapılan bağlantıda da aynı .Ön panelin soketini ana karttan çıkarsan dahi yine yapıyor.
Hoparlorün kablosunda sorun yok aynı cızırtıyı kulaklıktan ve başka bir kulaklıktanda yapıyor.
Bunun çözümü formatla gidermi? yada ses sürücüsü bozuk olabilrmi?
inNteAcoMEbu durum hoparlorünüzde ki kısadevreden veya tamasızlıktanoluşur. teknik bilgiye sahip deil senir pc ciye götürün ben hallederim derseniz hoparlorü açın ve pc ye giden yabloju değiştirim lehimlerken dikkat edin yanmasındostcaBu arada hoparlör ve kulaklıklarda sorun yok başka kulaklık denedim sonuç aynı çıktı.Yazıyı düzgün okuyup cevap ver lütfen.Benim ekran kartının 3 farklı versiyonda sürücüsünü bulup en güncel olanını yüklemiştim. Ancak Tomb Raider 4 (3 Boyutlu bi oyun) oynarken bi sahnesinde Windows'a atıyordu. Driver'ın eski sürümünü yükledim ve sorun ortadan kalktı.
Siz de daha eski bi sürücü varsa onu deneyin. Sorunun sürücüden olup olmadığını bu şekilde anlayabilirsiniz.
OsgnYazıyı düzgün okuyup cevap ver lütfen.Öncelikle ilginize teşekkür ederim ses sürücüsü Ana kartla verilen CD deki orjinal sürücüsü Asussupport ta baktım CD dekinin aynısı yani bu sürücünün XP için yeni veya eski bir sürümü yok her ikisinide denedim sonuç değişmedi.Bu durumda sürücüden kaynaklanmadığı ihtimalini veriyor.Elimde başka ses kartı olmadığından donanımsal olup olmadığını anlamak biraz zor.Zaten bir kanalında sorun yok bu durumda sanırım sürücünün bozuk olmadığı anlamına gelmez.
Benim ekran kartının 3 farklı versiyonda sürücüsünü bulup en güncel olanını yüklemiştim. Ancak Tomb Raider 4 (3 Boyutlu bi oyun) oynarken bi sahnesinde Windows'a atıyordu. Driver'ın eski sürümünü yükledim ve sorun ortadan kalktı.Siz de daha eski bi sürücü varsa onu deneyin. Sorunun sürücüden olup olmadığını bu şekilde anlayabilirsiniz.
Başka sürücü aramadım AC'97 veya Realtek sürüleri olabilirmi tam bilmiyorum denemedim.Bundan sonra yapabileceklerim şunlar olabilir.
Başka bir diskle XP SP2 ile denemek,ana kartı söküp kabloları kontrol etmek istiyorum olmazsa ya böyle idare etmek yada ses kartı almak düşüncem var ana kartımda başka hiç bir sorun yok hemde garanti süresi bitti.
Bunları dışında önerebileceğiniz bir yol varmı.
Saygılar.
Pek faydası olur mu bilmiyorum ancak ses kartını yerinden söküp tekrar takın, hatta başka bir soket varsa oraya takarak deneyin. Biraz daha araştırın eğer sorun çözülmez de yeni bir ses kartı almaya karar verirseniz Creative Sound Blaster piyasanın en iyilerinden biridir, öneririm.
OsgnPek faydası olur mu bilmiyorum ancak ses kartını yerinden söküp tekrar takın, hatta başka bir soket varsa oraya takarak deneyin. Biraz daha araştırın eğer sorun çözülmez de yeni bir ses kartı almaya karar verirseniz Creative Sound Blaster piyasanın en iyilerinden biridir, öneririm.Ses sürücüsü onbord olduğundan yeniden söküp takma ve deneme şansım yok ancak başka bir seskartı takarak denemekte fayda var.
İlginize teşekkür ederim.