Shadow Gambit: The Cursed Crew (Ön İzlenim)

Shely
30-03-2023, 10:33   |  #1  
Shely avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2023

Gizlilik öğeleri içeren gerçek zaman strateji oyunları, 1990 yıllarda meraklısını epeyi bir etkilemişti. Bu türü sevenler, ne dediğimi zaten çoktan anlamışlardır. Anlamayanlar için Commandos serisine bir göz atmalarını tavsiye ederim. Çünkü Commandos serisi, 1990 yıllarda bu türün amiral gemisiydi. Türü sevenlerin oynamaktan keyif aldığı ama devamının gelemediği bir seriydi (türü FPS ye dönüştürerek rezil ettiklerini de söyleyebilirim). Fakat son zamanlarda Mimimi Games bu türü tekrar parlatmayı başardı. ÖnceShadows Tactic: Blade of The Shogun, daha sonraDesperados 3ile beni ve eminim ki bir çok eski Commandos oyuncusuna zevkli anlar yaşatıp, eskiye getirmişlerdir.

Mimimi Games türe girişini, 2016 yıllında Shadow Tactic ile çok hızlı bir şekilde yaptı. Oyunun tadı damağımda kalmıştı ki 2020 yıllında Desperados 3 ile Shadow Tactic’ deki başarısının üstüne koyarak, beni kalbimden vurmayı tekrar başardı. Şimdi de söylediklerine göre bu iki oyunun sevdikleri özelliklerden ve yeni fikirlerden oluşan Shadow Gambit: The Cursed Crew ile olayı başka bir boyuta taşımaya karar vermişler. Doğruyu söylemek gerekirse, her yaptıkları işte beni bir tık daha kendilerine çekerek ve kalitelerini artırarak gittiler. Bu yüzden Shadow Gambitin, tür için referans değeri olacağını söyleyebilirim.

Bu beklentiyle birlikte, oyunun yayınlanan ilk oyun için videsounu ve trailerını büyük bir keyifle izledim. Oyunun bu seferki teması doğa üstü güçleri olan korsanlar (Desperados 3'de Isabelle ile doğa üstü karakterlerin, geleceğinin sinyalini vermişlerdir)... Oyunun içeriğinde de çok ciddi güncellemelerin olduğunu söyleyebilirim. Mesela, karakterlerden biri zamanı geri alarak, başarısız planınızı baştan tasarlamanıza ve/veya gerçekleştirmenize imkan tanıyor (Bunu zaten quick save ile yapıyorduk dediğinizi duydum). Bunun dışında, toplayacağımız incilerle 8 farklı korsanı takımımıza katabiliyor olacağız. Yayınlanan ilk oyun içi videosunda, 8 karakterden sadece 3'ü hakkında bilgi verildi. Diğer 5'i gizemini korumaya devam ediyor ?? Mr Mercury, portal açma yeteneği ile size farklı suikast stratejileri sunarken, Afia ise zaman sıçraması yaparak, uzaktaki düşmanlarının yanına saniyeler içinde gidip, görevini tamamlayabiliyor. Gaelle ise sırtındaki kocaman topla, takım arkadaşlarını ulaşılması güç yerlere fırlatabiliyor (Bunu düşmanlar içinde yapabiliyor). İlk iki oyunda zamanı durdurup, birden fazla karakteri aynı anda haklamak için plan yapıp, işleme koyabiliyordunuz. Bu özellik Shadow Gambit de bir mantığa dayandırılarak, Red Marley‘ nin (Hayalet Gemimiz) özelliği olarak sunulmuş. Videoda gösterilen yeniliklerden biri de artık görev alanına nereden gireceğimizi ve çıkacağımızı seçebiliyor olmamız.

Sonuç olarak Mimimi Games yapmış yine yapacağını… Bize önce beklemek, çıktığında almak ve oynamak, daha sonrada üstüne bol bol konuşmak düşer. Peki sizin Shadow Gambit: The Cursed Crew hakkındaki düşünceleriniz nedir ?