Arkadaşlar âcilen yardımınıza ihtiyacım var. SHIFT tuşları denetimden çıkmış durumda. Saatlerdir uğraşıyorum; ama yok, doğru düzgün çalışmıyorlar. Internette de şu âna değin işe yarar çözüm sunana rastgelmedim.
Sorun hakkında birazcık ayrıntılı bilgi vereyim ;
İki nokta üstüste ve noktalı virgül, ancak elimi shift tuşundan çektikten sonra oluşturulabiliyor. Seri olmaya kalktığımda ya boşluk bırakıyor ya nokta ya da virgül.
Shift tuşu yardımı ile ne geriye ne de ileriye doğru satır seçimi de kelime seçimi de yapılamıyor.
Shift ile sâdece ! , ' , + % &..... şeklinde devam eden simgeleri seçebiliyorum.
F klavyede denediğimde bir sorun olmuyor, sorun Q klavyede.
Bugün Denetim Masası'nda Bölge ve Dil Seçenekleri'nden Q klavye ve F Klavyeyi biraz kurcaladım ve kurcaladım mı anımsayamıyorum, bir de yapışkan tuşlara bir-iki girip-çıkmıştım . Sanırım bir ara yapılmaması gereken birşey yaptım; ama nerede, ne yaptım...
Çözüm olabilir umuduyla Klavye gecikme hızı ve yenileme hızını da epey kurcaladım; ama sorunun çözümü burada değil sanırım.
Evet konuyla ilgili fikri ve/veyâ bilgisi olanların, fikrini ve/veyâ bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.
SHIFT tuşları eskisi gibi çalışmıyor..!
Yapışkan tuşları kapattığımda bu sefer hiçbir şekilde noktalı virgül ya da iki nokta üstüste simgelerini oluşturamıyorum.
Başka bir fikrin var mı?
Sorun halloldu nihâyet.
Pek çok kimsenin müşterek derdi olmasına rağmen hiçbir forumda işe yarar bir çözüm yolu bulunamayan sorunun nasıl hallolduğunu ben de anlayamadım... Bu sorunun ortadan kalkması adına yeni klavye alanlar, bilgisayarlarını yeni baştan kuranlar var -ki her iki seçenek benim de aklımdan geçmedi değil...
Ben de benzer bir sorunu yaşaması muhtemel arkadaşlara faydası olması amacıyla klavyenin içersini açtıktan sonra neler yaptığımı aktarayım.
Devre ile tuşlar arasındaki iletişimin gerçekleşmesini sağlayan parçanın önünü arkasını sildim.
Tuşların esnemesini sağlayan parçaların düzgün yerleştirilmiş olup olmadığına baktım.
Son olarak, devre ile tuşlar arasında iletişimi sağlayan parçanın üzerine ( üstüste ) konulan biri silikonumsu diğeri metalimsi parçaların vidalarını sağlam bir şekilde sıktım.
fbli ilgin ve önerin için teşekkür ederim.