Arkadaşlar bende dual core 2.8 işlemcili bi pc war benim cpu fanın ayagı kırılmıstı orjinal intel fanı ısı 55-60 gibi yükseliyordu bende yeni bi fan aldım taktım işlemci ısısı hala 55 civarı felan gidio
fan bu arkadaslar neden olabilir 55 derece işlmeci için yüksek mi?
ben bu fanı kendi pc me takmada önce dual core 1.6 lı bi pc de denedim 30 dan yukarı cıkmıodu ısı fan mı dandik acaba oyunlarda bu ısı 60-65 oluo
fanın hızını artırmak için biostan voltaj ayarlarıyla biraz oynadım normalde 1.2750v bunu yükseltince fanda hızlanıyo ama ısı artıyo düşürünce 1.0000 kadar denedim fan yavaslıyor ısı bir kaç derece düsüo acaba böle yapsam bi zararı olur mu??
sıcaak
Bendede pD 820 var sıcaklık 45-55 arası değişiyo (oyun dahil) orijinal intel fanı kullanıyorum. Bu sıcaklık normal ama seninki biraz yüksek bu fanı sana biri mi tavsiye etti veya sen kendin mi aldın çünkü bu markayı ne duydum nede gördüm.
2800 RPM dönen bır fan senın işemcini sogutmuyormu?..Bence sen bilmeden sistemine OC yapmış olabilirsin. Bios ayarlarını defaulta getırmenı öneririm. Sogutucu blogu takarken termal macun kullandınmı? Bu arada Fan dönüş hızını anakartın belırler bence sen bu tıp ayarlara hıc gırme. O voltajı arttırma meselesi İşlemcinin voltajı olabilir.Eger dengesizce arttırdıgın bır değer işlemcinin yanmasına neden olur.
Oyunlarda 5-10 derce artması normaldır. Cunku işlemcin bu arada mesgul oldugundan ısınır...
Ewet öle güsel bi sogutması yok yazdıgım gibi orjinal fanı intelin sankii daha iyi sogutuyordu fanı takarken ayrı olarak macun sürmedim ama fanın altında bi miktar wardı aynı orjinal intel fanlarındaki gibi acab ben biraz daha macun kullansam bi faydası olur mu yada baska bi tavsiyenizz war mı??
Macun varsa sorun değil.Dedigim gibi bence sen sıstemını bılmeden OC yapıyorsun bıosunu default duruma getırmenı öneririm.
en basta oda beniiim aklıma gelmiştii yaptıım ama olmadıı napabilirim baska macunun etkisi olur mu??
o işlemci oclu değil çünkü inteller boştayken bile aşırı ısınıyor buda AMD ye dil uzatanların ne kadar dandik işlemci yaptığını gösteriyor