Merhaba arkadaşlar çok ilginç bir sorunla karşı karşıyayım. Asrock h71m-dgs anakart, kingston 4 gb ram, seagate 2 tb (ST2000DM001) dan oluşan bir sistem topladım.Bilgisayara win7 x64 yükledim.Office programlarını vs yükledikten sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda bios ekranında takılı kaldı.Biosada giriş yapamadım.Hdd'yi cıkardıgımda biosa giriş yapabiliyordum.Hdd yi farklı bir bilgisayara taktım.Sistem acılıyordu.Hdd yi farklı bir bilgisayara taktığımda acılış veriyordu fakat hdd yi biçimlendiremiyordum hata veriyordu. Hdd yi aynı model sıfır seagate ile değiştirdim.Bu sefer sorunsuz olarak işletim sistemimi ve programlarını kurdum.
Anakarta elimde olan seagate green 2 tb(st2000DL003) model hdd yi ikinci disk olarak taktığımda bios ekranında takılı kalıyor.Sistem hiç acılmıyor.Sadece tek olarak bu diski taktığımda yine sistem açılmıyor.Fakat diğer bilgisayarıma taktıgımda hdd yi sorunsuz kullanıyorum.1.5 tb dolu bilgilerime ulaşabiliyorum sorunsuz olarak kullanıyorum.
Anakarta son biosu yükledim, Ramleri değiştirdim, hdd kablolar değişti ama sonuç aynı.Bu sorunu nasıl çözebilirim.