bios çöktü yada ben oyle sanıyorum şuan görüntü hıc gelmiyor sinyal yok yazmıyor ama monutor sarı ışık yanıyor uykuda sanırım ama anakart butun işlemlerini yapıyor hatta işlemci yi fon makınasıyla ısıttm fan devri bile hızlandı anlamadığım bios çöktüğünde hiç birsey çıkmaz mı monutorde ayrıca bios çöktü sayıyoruz ve bana bunu nasıl gerı yukleyebılecegımı anlatırmısınız asus p5kpl-cm anakart
sıfırdan bios kurma yöntemleri?
bios'un çöküp çökmediğini bilemeyiz şimdi. Ekran kartı varsa sök onboarda tak ramlerin 2 tane ise tekini tak harddiski sök dene görüntü gelecek mi ?
hdd olamaz yoksa bıos gelır işlemci ve fanı saglamtest edıldı ekran kartı onbord edıldı ekran kartı denendı çalışıyor ram denendi psu denendı tek sorun anaart oda ya bios çöktü yada kart hava tutulurken lehim atma olayı olmuş olabılır. pil sokldu jumper sıfırlama yapıldı ama nafıle suan aklıma gelen son hamle bos cd ye rom dosyasını yüklemek ve acılırkem ctrl ve home ile bios yüklemeye calısacagım
konu sunucsuz kalmayacak cevap yazılacak işlemciyi ısıttıgım ıcın zelzenış yapan arkadaşım korkma yakacak pişirecek olsam fırınaatardım hafıf devır testi eger fan hzlanmasa demekkı anakart tamamen ölü ama devri yukseldı gözle gorulur bıcımde neden yaptım arkadasın tekı böyle sorun yasamıs ve adam işlemcin ölmüş başın sagl-olun yazmış demekki benim işlemci hizlandiysa daha ölmedim dedi zaten sonrasında denedım calısıyordu ısıtmama rahmen neyse cd ıle bıos rom dosyasını yukleyıp deneme yapayım
bence yeni bir anakart al. ayrıca işlemci öyle kolay ölmez çok zor bozulur bir yerini tornavida ile deşmessen tabi :)
bios çöktü yada ben oyle sanıyorum şuan görüntü hıc gelmiyor sinyal yok yazmıyor ama monutor sarı ışık yanıyor uykuda sanırım ama anakart butun işlemlerini yapıyor hatta işlemci yi fon makınasıyla ısıttm fan devri bile hızlandı anlamadığım bios çöktüğünde hiç birsey çıkmaz mı monutorde ayrıca bios çöktü sayıyoruz ve bana bunu nasıl gerı yukleyebılecegımı anlatırmısınız asus p5kpl-cmFön makinesi ile işlemciyi niye ısıtıyorsun zaten kendi kendine ısınıyor silikon parçası bu...Nedir tam olarak yapmak istediğin bios sıfırlamak mu güncellemek mi hangi ayarını değiştirmek istiyorsun ve neden?
amacım sadece anakart mı işlemci mi hee nıye yaptın dersen ben herşeyi öğrenmeyi severim riski bilir sorunu ya çözer yada tamamen çöpe atarım affım yok ama sorunu bulmak daha heycanlı araştırmak falan işlemcinin bozuk olduğunda fan hızı sence yavaş olmaz mı? ewet dedıgını duydum bende işte işlemciyi test için cok vahım olmayacak sekılde ısıtma yapınca fanının hızlandıgını gordum görmemek imkansız zaten ama burdakı amaç anakartın bırbaska pc anakartını degıstırene kadar olmadığını dusunmustum ama fanın hızlanması bı nevı işlemciyi sağlam olduğunu kanıtladı neyse ben anakartın bozuk olduğunu çözdüm başka pc de denendı ve calısmayan tek parça anakart cıktı şimdi bi anakart pişirmeyi düşünüyorum ekran kartına yaptığımız gıbı RİSK ;)