şifre gerektirmeyen wireless a bağlanamı

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
HPQ-User
08-11-2008, 11:58   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

okan sormuş:
4 ay boyunca 'vista starter' işletim sistemi kurulu bilgisayarımla konutumuzdaki şifre gerektirmeyen 'güvenliği etkinleştirilmemiş' kablosuz ağa gayet rahat, 24 saat bağlanabiliyordum.

Ne olduysa SP3 lü Windows XP kurduktan sonra oldu. Modemin en son driverini rahatlıkla kuruyorum, yazılımını da kuruyorum. Fakat aynı ağa bağlanamıyorum. 3 sn sonra 'bağlanamadı' mesajı alıyorum. Bilgisayarım kablo ile internete bağlanabiliyor, fakat wireless ile bağlanamıyor. (Elimde şifre olmadığı için şifreli güvenllik etkin ağlara bağlanıp bağlanamadığını bilmiyorum, fakat şifre gerektirmeyenlere bağlanamıyor) Kablosu yazılımda ayarları, bağlanmak istediğim şifresiz ayarları ile aynı yapıyorum, bu konuda sıkıntı yok.

Ağ testi yaptığımda 'ilikilindirme' kısmı başarısız oldu mesajı alıyorum. SP3 yerine SP2li windows kursam sorunu çözermiyim? Teşekkürler

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Datron marka, TW7M model Dizüstü Bilgisayar.
Kurulu Gelen İşletim Sistemi : Vista Starter
Wireless Modem : İntel
Şu anda Kurulu İşletim Sistemi : SP3 Windows XP

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)

Recep Baltaş
08-11-2008, 14:11   |  #2  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

1- Başkalarının kablosuz ağlarına bağlanmak kanunen suç teşkil eder.
2- Şifresiz kablosuz ağlar günvelik açısında çok tehlikelidir zira kasıtlı yapılmış bir tuzak olabilir. Bu ağlar üzerinde yapılan her işlem kayıt altına alınıyor olabilir. Kredi kartı şifreleriniz, MSN şifreleriniz vs...

3-Şifre, bir kablosuz ağın korunması için tek etken değildir. MAC koruması sayesinde şifre olmadan da koruma sağlanabilir.