sifre sorunsali

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
theelectricblue
28-06-2004, 13:29   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2004

kullanici adi ve sifre yazarak girilen bir sistemimiz olsun. kullanici adi ve sifreler "passwd" adinda bir dosyada su sekilde sakli:

ad/tsifre/n
ad/tsifre/n
.
.
.
.
.

login sirasinda kullanicinin girdigi kullanici adini ve sifreyi passwd dosyasinda ki kullanici adi sifre ikilileriyle karsilastirmamiz gerekiyor.
sorum su: bu karsilastirma isini en verimli nasil yapariz?
ben su an sirayla butun kullanici adlarina bakip kontrol eden bir program yazdim ama 200-300bin tane kullanici adinin oldugu bir sistemde bu oldukca verimsiz olacaktir. daha verimli yapmak icin kullanici adinin baslangic harfinin oldugu dosyaya koymayi dusundum. mesela kullanici adi ali ise a dosyasina, veli ise v dosyasina koymak gibi ve fakat bu, kullanici bilgilerinin 26 dosyada tutulmasina sebep oluyor. her ne kadar bunun sakincasi pek de yoksa da ben gene de daha duzenli bir program istiyorum. bana nasil bir algoritma onerirsiniz?
bir de sunu sormak istiyorum.

fpos_t pos;
seklinde tanimlanmis bir degiskenimiz olsun. bu degisken dosyadaki yer imlecini ayarlamak icin fgetpos ve fsetpos fonksiyonlariyla kullanilabiliyor. pos degiskenini istedigim bir satira nasil esitlerim?
mesela benim passwd dosyamda b harfiyle baslayan kullanici adlari 22. satirda basliyorsa ben pos degiskenine 22.satirin basini nasil atarim.

saygilarimla...

aragorntheelessar
21-07-2004, 01:55   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
268 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

ikinci soruna cevap vermeye çalışayım: eof komutuyla dosyayı sonuna kadar okutup b ile başlayan şifrelere bir eşitlik kurman gerekir bunun için.iyi çalışmalar..