Arkadaşlar Pardus 2007'de Şifremi Unuttum.Nasıl Kırabilirim Yardımcı olursanız sevinirim.Yardım edene
Şifre Unutma
http://forum.pardus-linux.org/vi ... a439589c05bbf60296d
Bilgisayarı açtığınızda karşınıza gelen ilk ekranda (grub) Pardus 1.0 seçeneği
üzerine gelip e tuşuna basın, sonra kernel ile başlayan satıra gelip e tuşuna
basın, bu satırın en sonuna gidin ve bir karekter boşluk bırakdıkdan sonra şunu
Kod:
init=/bin/bash
ekleyin, enter tuşuna basın sonra da b tuşuna
basarak sistemi açın.
Bu işlem sizi direk konsolda root yapacaktır. Komut satırına düştüğünüzde, harf ve rakamlardan oluşan en az 8 karakterli türkçe karekter içermeyen bir şifre belirleyin,
passwd
komutundan sonra belirlediğiniz şifreyi girin, tekrar girmenizi isteyecektir tekrar girin. Yeni şifrenizi belirlediniz, şimdi şu komutu vererek sistemi yeniden başlatabilirsiniz:
reboot
----------
şifre değişikliği için
Bir konsol açın ve şu komutu vererek root olun
Kod:
su
root şifrenizi girin ve entere basın. Dikkat burada yazdığınız şifre ekranda görünmeyecektir ama siz yinede yazın ve enter yapın.
Konsoldaki $ işareti şu # işarete dönüşmüş ise root oldunuz demektir.
şimdi, harf ve rakamlardan oluşan en az 8 karakterli türkçe karekter içermeyen bir şifre belirleyin ve
Kod:
passwd
komutundan sonra belirlediğiniz şifreyi girin, tekrar girmenizi isteyecektir tekrar girin. Yeni root şifrenizi oluşturdunuz, artık bu şifreyi kullanabilirsiniz.
-------
Root şifresini unuttum
Öncelikle Yardım ettiğiniz için teşekürlerimi sunarım öyle yaptığımda pardus'un parola istemeden önceki sayfası geliyor.Ayrıca gönderdiğiniz linkten pardus forum'da grubtan ctrl+x ile komut sayfasına düşün diyordu denilenleri uygulamama rağmen
komut sayfasına düşemedim.
Pardus 2007'yi kaldırıp 2008'i yüklersem bilgisayarımdaki veriler silinebilir mi?