şifrelenmiş siteleri açamıyorum

tasdevri
27-06-2007, 18:08   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

merhaba arkadaşlar.

Bi kaç ay önce hotmail.com a falan giremiyordum.Yani anaysayfa dahi açılmıyordu.Messenger bile açılmıyordu.Ama gmail'e rahat rahat girebiliyordum.

İki ay falan önce gmail'edeki hesabıma girememeye başladım.Ama tersine, şimdi msn messenger çalışıyor.Hotmail sitesi açılıyor.

Geçen gün format attım.Daha fazla bi şey yüklemeden,internet explorer'la gmail'e girmeye çalıştım.Html görünümünde açıldı ancak.Opera ise hiç açmadı.

İe'nin daha üst sürümünü yükledim.Bu sefer yine eskisi gibi girmemeye başladı.

Ve forumlar hariç üyelik isteyen bir siteye giremiyorum.Mesela e-kolay oyun sitesine de giremiyorum.

Herhalde durumu anladınız.Güvenlikle ilgili bir durum.Ne yapmam gerekir sizce.

*Bilgisayar eski olduğundan Win98Se kullanıyorum.
*İe'nin yanında Opera'da var.
*Antivirüs olarak da bitdefender'ı yükledim.

Şimdiden teşekkürler

erkanc
27-06-2007, 19:55   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

opera da bir gmail sorunu var galiba birde güvenlik düzeyleriyle browserlerın fazla kurcalama firewall dan da kaynaklanan sitelere girememe olayı da olabilir

theironman
30-06-2007, 10:30   |  #3  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

anlattığın olay normal değil; şifreni değiştirebilmen ve siteye rahatça girebilmen lazım normalde; güvenlik ayarlarına arkadaşın dediği gibi bir göz at; bunun yanında firefox'la denedin mi, nasıl sonuç verdi?

tasdevri
01-07-2007, 00:58   |  #4  
OP Taze Üye
5 mesaj

güvenlik ayarlarının neresine göz atayım. formatladık bilgisayarı, daha pırıl pırıl. bi şey değiştirmedik ki.

ama güvenlik ayarlarıyla ilgili olduğunu biliyorum, o ayrı.

firefox'u hiç denemedim.çünkü benim bilg. eski olduğundan hiç kaldıramaz firefox!u. opera 8,5 kullanıyorum mesela. geçen gün 9,12 falan yükledim ; acayip kastı bilgisayarı. şu halde firefox'u hiç kaldıramaz.

ben söyle düşünüyorum : böylesi siteler özel siteler,şifrelenmiş şifreler olduğundan, belki benim güvenlik düşük olduğu için, bilgiler görünebileceğinden, işletim sistemi o siteleri açmıyor.

büyük ihtimalle böyle ama çözüm nerde

layolus
02-07-2007, 16:51   |  #5  
Yıllanmış Üye
151 mesaj

bence yinede bi firefox u deneyin. en azından denedim de olmadı dersiniz.  bir de kaç senelik bir bilgisayarınız varki? özellikleri neler?

Borga-x
02-07-2007, 17:05   |  #6  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

bence guvenlık yuksek oldugundan gıremıyorsun.Guvenlık dusuk olsa her yere rahatça girebilirsin. Modem ayarlarını kontrol etmenı öneririm.Gerekirse bakla bır modem ile kendı bılgısayarında sıtelerı açmaya çalış.

tasdevri
02-07-2007, 18:36   |  #7  
OP Taze Üye
5 mesaj

Firefox'u denedim,Firefox 2'yi.Onunla da olmadı.

Güvenliğin düşük olduğunu sanıyordum.O yüzden bitdefender'ın yanına avg'yi yükledim. Onunla da tarattım bilgisayarı,doğal olarak bi şey bulamadığı gibi bi işe de yaramadı.

Güvenlik duvarıyla ilgili olabilir dedim.Zone alarm'ı yükledim.Mükemmel bir programa ama o da çare olmadı.

Ardından (deli olmak işten değil) belki işletim sisteminde açık vardır, dedim. "Unofficial Windows 98 SE Service Pack 2.1a" yükledim.Sonuç yine aynı.

Ben işin içinden çıkamadım.Güvenlik yüksek diyorsunuz.Ama güvenliği düşürsem bu sefer virüsler,trojanlar cirit atacak sistemde.Pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım.

Son çare olarak window'u silerek pardus'u yüklemeyi düşünüyorum.

Bu arada bilg. 9-10 yıllık.Bi keresinde xp yüklemiştim, bayağı kasmıştı bilgisayarı.

layolus
02-07-2007, 19:50   |  #8  
Yıllanmış Üye
151 mesaj

bende 8 senelik bi bilgisayar var, ancak çalıştırıyor xp yi. ama çalıştırıyor. firefox falan çalışıyor. güvenliği düşürmeniz gerek gibi duruyor. ama güvenlik konusunda endişeleriniz varsa linux u rahatlıkla tavsiye edebilirim. ama bu sisteme ile pardus 2007 yüklenmez sanki.

En az
256 MB bellek
800 MHz AMD ya da Intel işlemci
4 GB disk alanı

diyor.

ben o bilgisayarıma güvenlik dolayısıyla ubuntu 6 yüklemiştim. gereksinimlerini araştırdım ama bulamadım. lakin xp gibi kastırıyor. söyleyeyim baştan.