Şifreli Dosyaların Şifresini Kaldırma. (Ödüllü)

Haakangle
11-03-2012, 15:21   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2012

Merhaba Arkadaşlar, 

Konun Özü; XP'de dosya kullanıcı tarafından şifrelenmiştir fakat daha sonra kullanıcılar silinmiştir. Sonradan fark ettim ki. Şifrelenen dosyalar açılmıyor. 


Şimdi ayrıntılı anlatayım: ev kullanıcısı olarak özel dosyalarımı ev ahalisinin kurcalamaması için kullanıcı oluşturup kendi kullanıcımdan kendi dosyalarımı şifrelemeye çalıştım. Özel dosyama sağ tıklayıp özelliklerden, gelişmiş, veriyi korumak için şifrele dedim. Dosyam büyük olduğu için uzun süre gösterdi, baktım uzun sürecek iptal ettim. Sonraki gün hallederim dedim. Sonra açtığım kullanıcıyı sildim ve şifrelemeyi yaptığım kullanıcının şifresini kaldırdım. ama baktım ki artık kendim bile dosyalarıma erişemiyordum. şifrelemeyi kaldırmaya çalışınca gelen uyarı; 

aşağıdaki dosyaya öznitelikler uygulanırken bir hata oluştu 
cart curtdosyası 
erişim engellendi 

İşlemi tamamlamadım ama her nasılsa şifrelenmiş. Biraz amatörce uğraştım geri almalar falan yaptım ama hiçbişey işe yaramadı. Güvenli moddan, administratörden açtım pc yi hiç biri açamadı. sahiplik falan değiştirmeye, izinleri değiştirmeye çalıştım olmadı yada ben beceremedim. sanırım o kullanıcıyı aynı şekliyle açamadığım için dosyalarıda açamıyorum. şifrelemenin sertifikası pc de bi yerde ama bulamıyorumda bulsamda ne yapacağımıda bilmiyorum. bir ara araştırırken bu sorunu çözecek bir program ismi falan okumuştum ama o programın isminide bulamıyorum. 

evet zor bir iş ama benim şansım format atmadım. kullanıcının bilgileri ve sertifika hala duruyor. kurtarılabilecek bir durumda ama ben beceremiyorum. 

Haftalardır sorunu çözmek için yapmadığım kalmadı, inanın kafama ağrılar girmeye başladı. Veri kurtarma işiyle uğraşan biriyle görüştüm. adam uçmuş şirketlerin önemli dosyalarını kurtara kurtara istediği paranın ne olduğunun farkında değil. 

yardımcı olan olursa sorunumu halleden yardım sever kardeşime hediye mahiyetinde buna kafa yormasının karşılığı olmasada nakten (50 TL) veya başka şekilde bir hediye gönderebilirim. kayseride yaşayan biri varsa bilgisayarı kendisine bırakarakta yapabilirim. 

osmankorsan
23-05-2012, 16:07   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

Kardeş Teamviewer yükle bi bakıyım benim de bir ara böyle sorunum var hiçbir dosyaya erişemiyordum.
Hatta PC yi bile açamıyordum. Sebebi Tüm Disklerdeki erişim haklarını sıfırlamıştım tamamen silmiştim yani. Hiçbir kullanıcı erişemiyodu doğal olarak da PC açılmıyordu. Vista DVD siyle harici HDD kullanarak birşekilde hallettim. Ama seninki daha kolay olur. PC açılıyor ve bazı dosyalarına erişemiyorsun.

Son Düzenleme: osmankorsan ~ 23 Mayıs 2012 16:07