[akillitv]373015[/akillitv]
Sigaranın Zararları ( Deney )
babam ayda ortalama 300 sigara içiyor.
babam 6 yaşından beri içiyor. tabi biz bunu 10 yaşında başlamış sayalım o kadar sık içmedim ama o yaşta başladım 10 yaşından sonra iyice bağlandım diyor:
şuan 61 yaşında 61-10 = 51 yıldır sigara içiyor.
51*12 = 612 aydır içiyor.
Yukarda ortalama 300 dedim bunu biraz daha düşürelim. Yokluk yılları yaşamışlar. 200 diyelim.
200 * 612 = 26400 tane sigara eder.
İlk damar tıkanıklığından yaşadığı ve sağ kolunda kalıcı bir hasar bırakan felcini 1980 lerde geçiriyor. Allahtan iyileşiyor ama bırakmıyor. Doktor itiraz ediyor ama dinleyen kim....
Beyninde Tümör oluşuyor ama iyi huylu babamda inatçıdır o tümörü ankaraya gide gide yok ediyor.
Şimdi sağlıklı ama sigaraya devam ediyor. Söz dinleyip azaltmaya başlamış. Çünkü ikinci felç haberdar etmiş geçenlerde korkudan azaltmış.
Sigara içenlere örnek biri. Alın içmek istiyorsanız devam edin. Ben bıraktım. Şimdi ne kafa ağrısı ne balgam ne başka bir pislik. Denize girdiğimde yüzemiyordum be. şimdi çıkmak istemiyorum.
arkadaşlarımın çoğu o benim kankam bırakmam onu diyor ;baban çocukluk arkadaşını nasıl bıraksın ?:)) umarım işin vehametini anlar da bırakır hemen ,allah sağlıklı güzel günler versin
alla alla yazamaz mıyım hem de gül gibi yazarım :))arkadaş dediğin öyle olur insanın kanına işler