Merhaba arkadaşlar , kardeşim yeni aldıgı nokia 5800 için bi kılıf tutturdu ben de turkcell iletişim merkezinden bi tane silikon kılıf alıp hediye ettim (5800ün orijinal kendi kılıfı değil ,onu beğenmedim) , nokia'nın ürünü olduğunu söyledi , hatta kutusundan falan çıkardı oldukça da hoş birşey .. telefonu güzelce sarıyor ., kullanışlı . lakin gelin görün ki çevremdeki birkaç arkadaşım bu silikon kılıfların sağlık açısından zararlı oldugunu , kansere sebebiyet verici derecede tehlike barındırdığını . özellikle bu tehlikenin telefonla görüşme yaparken saçıldıgını belirttiler .
Neticede sinek küçük ama mide bulandırırmış .. ben de şimdi izin vermedim kardeşime kılıfı takmasına anlattım durumu .. Bir de bunu sizlerle paylaşayım dedim ,, böyle birşeyin doğruluk derecesi nedir arkadaşlar ? sağlıgı zararlı mıdır ? Gerçi ona bakarsanız cep telefonunla görüşme yapmak birebir beyin kanseri tehlikesi yaratıyor zaten ama iyice içimize kurt düştü ..
Bilgisi , ilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum .. ayrıca nokia 5800in SAR değerlerini nerden öğrenebilirim ? bir link verirseniz sevinirim .. tehlike sınırı nedir SAR değerlerinde ?
Saygılar ,