Silinen dosyalardan tamamen kurtulma

HPQ-User
15-08-2007, 14:26   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Emre sormuş:
Sildiğimiz dosyaları format atmadan windowsa zarar vermeden kurtarma programlarının kurtaramayağı şekilde diskten silinmesi.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Windows xp yüklü intel p4 işlemcili 256 ram 30 gb disk

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

Borga-x
15-08-2007, 14:35   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Handy Recover programını kullanabılırsın. Wındowsu sılmeden kullanabılecegın bır cok HDD kurtarma Recovery programı var. Birde http://www.recovermyfiles.com/ diye bir program var bunu da denemeni öneririm.

akngn
15-08-2007, 20:54   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
84 mesaj

Anladığım kadarıyla kurtarmak değil silmek istiyor arkadaş. TuneUp Utilites prgramındaki TuneUp Shredder ile bir dosyayı istediğin sayıda tekrar tekrar silip kurtarılmaz hale getirebilirsin.

Son Düzenleme: akngn ~ 15 Ağustos 2007 20:59
Borga-x
15-08-2007, 21:22   |  #4  
İlk Maestro
11,767 mesaj

öhhöhöm evet öyleymıs ben yanlıs anlamısım akngn'nın ogutlarıne kulak ver

Koray Kocaman
16-08-2007, 00:15   |  #5  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
1,876 mesaj
Borga-x
öhhöhöm evet öyleymıs ben yanlıs anlamısım akngn'nın ogutlarıne kulak
Borga abi dangınlığına gelmiş o kadar çok kişiye yardımcı oluyoruz olur böyle şeyler... Beğendim

Son Düzenleme: Koray Kocaman ~ 16 Ağustos 2007 00:18
testas
16-08-2007, 01:54   |  #6  
Yıllanmış Üye
138 mesaj

http://www.download.com/Eraser/3 ... 13.html?tag=lst-0-3

ERASER 5.7

testas
16-08-2007, 02:00   |  #7  
Yıllanmış Üye
138 mesaj

yeni sürümüde çıkmış vista için

ERASER 5.84

irfankeskin61
16-08-2007, 10:00   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,248 mesaj

Ya arkadaşlar bunu tek yolu kill disk ama oda hard disk bölmesini tamamen siliyor (tekrar kurtarılamayacak şekilde). Eraser ya da benzeri programlar sadece Windows'un silinmesine izin vermediği dosyaları silmeye yarar yani bu sildiğin dosyayı recover programı ile geri çağırabilirsin. Killdisk ya da recover türevi programların tek dosya ya da sektör üzerinde silme yapan versiyonları var mı bilmiyorum ama arkadaşın istediği tarzda bir pc programı olduğunu sanmıyorum. Kendi kullanımı dışında kimse bilgisayarını sabote etmeyecekse bence eraseri kullanabilir. Yalnız dediğim gibi profesyonel bir sabotaj harici bu dosyaya ulaşılması, windows temelli yapılan bir silme sisteminden bile mümkün olmaz. sistemi sıfırlamayı çok da istiyosa  killdisk yapıp windowsu yeniden kursun arkadaş.

Son Düzenleme: irfankeskin61 ~ 16 Ağustos 2007 10:23
testas
16-08-2007, 14:19   |  #9  
Yıllanmış Üye
138 mesaj

sayın irfankeskin:  bunu okurmusunuz?...

irfankeskin61
16-08-2007, 15:05   |  #10  
Yıllanmış Üye
1,248 mesaj

programı indirip denediniz mi? (eraser ile silip recover ile kurtarma)Forum ve yorumlarda kesin ve net bişe yokta...

Boufuu
17-08-2007, 21:06   |  #11  
Taze Üye
4 mesaj

Öncelikle cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Benim yapmak istediğim varolan bir dosyayı değil, önceden sildiğim dosyaları easy recover, reundelete vs. gibi programlarla kurtarılmasını ve hatta görülmesini engellemek. Çözüm olarak şöyle bir yol denedim, bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Önce disk birleştirme (defrag) yaptım, daha sonra tamamen dolana kadar harddisk e veri kopyaladım, (eski veriler için diskte yer kalmasın diye) daha sonra bu dosyaları  shredder yöntemiyle (eraser, file shredder gibi) sildim, bu işlemi iki defa yaptım. Diskte yer kalmayacağı için eski silinen verilerin tamamen ulaşılmaz hale geleceğini düşünüyorum. Sizce böyle yapmam yeterlimidir ?. Ve ya diskin ghost ile imajını alıp daha sonra bahsettiğiniz formatlama programlarıyla diski formatlasam, sonrada imajı formatladığım diske geri yüklesem sorunu çözmüş olurmuyum ?. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. Emre.

testas
18-08-2007, 02:16   |  #12  
Yıllanmış Üye
138 mesaj

arkadaşım ücretsiz bir program olan ERASER 5.84 ile labaratuar şartlarında geri gelmeyecek şekilde silebilirsin.

irfankeskin61
18-08-2007, 13:42   |  #13  
Yıllanmış Üye
1,248 mesaj

Emre kardeş. Bu dosyayı silmeyi neden bu kadar istiyorsun. İçinde gizli devlet sırrımı var? Hard diski ister killdiskle ister eraserle sıfırlayabilirsin. Açıklamanda anlamadığım nokta hard diskin imaajını alıp eraserle hard diski formatladıktan  sonra o imajı hard diske tekrar neden yüklemek istediğin? Dediğin işlemleri yaptıysan kurtulmak istediğin dosyadan çoktan kurtulmuşsundur. Dosyayı neden bu kadar profesyonelce silmek istediğini hala anlamış değilim.

Boufuu
18-08-2007, 20:41   |  #14  
Taze Üye
4 mesaj

Selam, gizli devlet sırrı olmasada kişisel önemli datalarım var. Şirket bilgisayarı olduğu ve bana yeni bilgisayar verecekleri için kişisel bilgilerimin bulunduğu dosyaların güvenli bir şekilde tarih olmasını istiyorum. Gelelim imaj konusuna. imaj alırken sadece kullanılan dosyaların kopyalandığını varsayarak formatladığım tamamen temizlenmiş diske sadece kurulu yazılımlar, dosyalar v.s. yükleneceğini düşünüyorum. Siz ne dersiniz bu konuda.

irfankeskin61
19-08-2007, 07:24   |  #15  
Yıllanmış Üye
1,248 mesaj

Boufuu arkadaşım daha önce hard disk çökmesinden dolayı recover programını kullanmıştım. Kurtardığım dataları DVD'ye atarak hard diske killdisk uyguladım. (Programın açıklamasında badsector ve diğer hdd hatalarını da düzelttiği yazıyodu). Sistemi kurup recover ile tekrar aratma yaptığımda (2 farklı recover programı idi ve baya zamanımı aldı bu işlemler) iki programda hddde data bulamadı. Bu konuda tecrübeme dayanarak sana bu yöntemi önerebilirim ama tek sıkıntı fazla zaman alması. Eğer fazla vaktin yoksa ERASER 5.84 ile işlemini halledebilirsin. Yalnız bu programı kullanmadım o yüzden sana garanti veremem. Windows, driver ve programları yeni bilgisayara yeniden yüklemek istemiyorsan image DVD'si oluşturman gerçekten iyi bir çözüm olur. Aklıma aslında bişe daha takıldı zamanım olsa bilgisayarımda uygulardım. Ghost programı ile image değilde kopyalama yaparak windows DVD'si oluştursan bu DVD'yi istediğin bilgisayara takarak (biostan DVD'yi öne çekip) windowsu DVD'den başlatabilirmiyiz acaba? Ben daha önce image dvdsi oluşturdum ghost yardımıyla ama sistem image'ı olduğu için dvd'yi ghost ile C'ye açmak gerekiyodu ve de işlem sonucu bilgisayar hdd'den işletim sistemi ile açılıyodu. Hiç değilse bu yolla driver, program yüklemekten, tema ayarlamaktan kurtulmuştum. Format çocuk oyuncağı olmuştu.

Son Düzenleme: irfankeskin61 ~ 19 Ağustos 2007 07:36
Boufuu
19-08-2007, 14:44   |  #16  
Taze Üye
4 mesaj

Xp nin Dvd-Rw yi boot ederken harddisk gibi kullanabileceğini sanmıyorum. Dvd ye veri yazmak için nero  vs. gibi progamlar kullandığımızı düşünürsek olmaz sanırım. Yani xp; dosyalarını değiştirmesi gerektiğinde dvd ye yazarmı?

mango
19-08-2007, 15:19   |  #17  
Taze Üye
13 mesaj

eger ki tune up 2007´in varsa tune up shredder´i öneririm.yanliz silme metodunda hizli olani degil diger iki güvenli yoldan birini sec.(DOD 5220.22´yi mesela.)

irfankeskin61
19-08-2007, 17:02   |  #18  
Yıllanmış Üye
1,248 mesaj

Boufuu DVD RW kullanırsan olmaz tabi. Biostan DOS'u çalıştıracak bir otomatik komut dosyası (bat) lazım sana onuda ya kendin yapacaksın yada outorun'u olan bir cdden alacaksın. MS-dos dilini bilmiyosan bulaşma çünkü herhangi bir outorun ile dediğimiz işi yapamaszın. Neyse yaw nerden bulaştık buna senin meselene gelirsek; plan a: özel dosyalarının yedeğini al ve eraser ile istediğin dosyaları sil. Sonta recover ile geri getirmeye çalış. Geri gelirlerse işlem başarılı ise, plan b: ghost ile sistem yedeğini image olarak dvd'ye at. Sakın hard diskte başka bir bölmeye (partition'a) atma killdisk uygulayacağız. Sonra garanti çözüm olan killdisk uygula (daha önce verdiğim linkte var). Yeni bilgisayar gelince de image dvdsini ghost kullanarak yeni hard diske atarsın.

Bir sorun daha olacak şimdi aklıma geldi (ah orda ben olacam ki işi halledeyim böyle talimatla olmuyo kardeş.

Yeni bilgisayar muhtemelen c'ye windows kurulu olarak gelecek. Ghostu kurup (c üzerine) işlem yapamayız zaten imageyi cye açacağız. o yüzden sana cdden çalışan bir ghost lazım. Onuda bulamazsan plan cyi uygula plan c: özel dosyalarının yedeğini cd yada dvdye al ve hard disk üzerinden sil, c'yi d'ye ghostla, killdiski sadece c'ye uygula, d'den ghostu tekrar c'ye at. Sisteminden özel dosyaların tamamen silindi. Yeni gelen sisteme yedeklediğin özel dosyalarını atarsın.

Valla işte bildiğim bana göre olabilecek her yolu söyledim bilmem daha ne diyim. Eraseri daha önce bu amaçla denemiş olsam direk onu önerecem ama size öneren arkadaşta denememiş galiba bir cevap yazmamış.

Son Düzenleme: irfankeskin61 ~ 19 Ağustos 2007 17:20
Boufuu
22-08-2007, 13:34   |  #19  
Taze Üye
4 mesaj

Teşekkürler.