İyi günler arkadaşlar.Masaüstünde boş bi klasör kaldı defalarca silmeme rağmen bilgisayarı tekrar açtığımda aynı yerine geri geliyor.Benim oluşturduğum bi klasördü.Denemediğim antivirüs,antispyware vs.kalmadı ancak sonuç aynı.Format harici yardım önerirseniz sevinirim.(Not: deepfreez benzeri program kullanmıyorum.)
Silinen Klasör Tekrar Geliyor
Sistem hatası olabilir.. ( Bence.)
Unlocker programınıda denedim arkadşlar değişmiyo.
Dosyanın adını değiştir, kaydet.Hatta içine birkaç resim dosyası falan at.Sonra bilgisayarı kapat aç bakalım ne olacak?
Teşekkürler arkadaşlar buraya yazmadan önce dediklerinizin hepsini denemiştim format attım artık :)
Format at demek icinmi foruma üye oluyorsunuz
Total Commander programi ile o sorunun cözümü basitti xp, seven ve 7 de bunun bazen olustugunu görüyorum sorun virus falan degil genelde dosya 0 bit gözüküyor yani görmemize ragmen dosyayi sistem göremiyor Windowsun kendi dosya tarayicisida bunu silemiyor Total commander tarzi dosya programlari 0 bit hatalarini temizleyebiliyor.
Virus yada calisan bir program icinde Unlocker tarzi programlar ise yariyor program sistem acilirken baslamadan isi cözüyor ama 0 bitlik dosya hatalarini gideremiyor.
son olarakta bence forumun iptal edilmesi gerek buraya gelipde format at diyerek bir halt bildigini sananlar mevcut evet herseyin cözümü format at düzelir foruma vs vs gerek yok
evet arkadaşlar an itibari ile bende madur oldum. nasıl silinecek bu klasör. 13 sene önce xp de de başıma gelmişti nasıl çözdüğümü hatırlamıyorum ama basitti. nedir bunun ilacı ?
Ne yaparsa yapsın o dosyayı silsede açıldığında tekrar oraya gelecek program fileste bulunan sistem için önemli bir dosyanın konumunu,yerini masaüstü olarka değiştirmişsin sen ne kadar silersen sil o dosya oraya her açılışta gelecek.Gelecek çünkü windows aradığında o dosyayı orda bulmalı
Bu sorun ne virüs nede başka bir yazılımdan kaynaklı bu sorunu yaratan ortaya çıkaran sensin
ya bu virüs 3 senedir virüs diye birşey görmemiştim. Antivirüsümün süresi bitti nod32 yüklüydü kaldırdım M S Essential yükledim başıma bunlar geldi. şimdi asıl mesele bunu eskisi gibi nasıl yapacağız?
Öncelikle low-level format at, sonrada avast free 7 kur hiçbir sorunun kalmaz.
yok bunlara yakın denedim bunun kodlu modlu bir çözümü olmalı kökünden manuel silinmeli ama nasıl? inat ettim.
Virüs koruyucudan virüs koruyucuya farkl vardır helede bu NOD32 ise:)
Azarlamak gibi olcak ama gerçek şu ki NOD32 profesyonel sürümüyle bedava dağıtılsa almam çünkü benim denediğim virüsleri halen tanımıyor..
2012 ağustos ayında yaptığım testlerde NOD32 gittikce geriye düşmeyi becerdi.
Çıtayı yükselten Avira olurken Kasperskay 1 basamak düştü ama sırlamada yine birinci kaldı.
Uzun yazmama gerek yok kısaca olay şöyle oluyor diyim..
MS Essential (11. sırada) Microsoft ürünü olup eğer sistemin içeriğini elleyen bir uygulama varsa onu virüs olarak kabul etmekte. ( negatif bir özellik)
Nod32 (7. sırada) bu konuda daha insaflı davranıyor..
Şimdi olay başıma gelen bir uygulamayla anlatılacak olursa..
Silinemeyen dosya..
PSPAD kullananınız yada NOTEPAD++ Kullananınız varmı.
İşte bu uygulamlardan NOTEPAD++ bir sistem yapılandırmacısı ve değiştiricisi hal böyle olunca notepad.exe (windows orjinal uygulaması) yeni notepad.exe(notepad++ uygulaması) ile kurulumda değiştiriliyor. Masumane bir değiştirme ve bir zararı yok ama Windows bu uygulamaya dış etkenler etkin halde uygulamayı kaldırmaya çalışıyor - bir sistem değişikliği tespit edildi gibi uyarılar veriyor.
PSPAD da ise "bak" dosyası sorunu ise uygulamanın çerik açma noktası olup bu alanı olurda windowsin sistemi içinde açıp oluşturursanız vay geldi halinize tek başınıza mavi ekran galmiyor:)
her iki uygulamanında hiç bir kötü niyeti yok ama windowsun aklı ancak bukadarına yetmiş olacakki Avazı çıktığı kadar bağırıyor.:)
işin kötü yanımı iki dosyayıda silemez taşıyamaz kopyalayamaz açamaz ve değiştiremezsin...
Tek çözümü var..
:)
total commander adlı uygulamayı kurun.
EXPLORER.exe uygulamasını durdurun.
ve tüm diğer sisteme ait ALTTABAN uygulamlar HARİÇ... tümünü kulllanıcı uyugulamalrı dahi kapatın.
çalıştırdan bir şekilde total commanderi açın yada açık bırakarak bütün uygulamaları kapatın.
silmek istediğiniz dosyayı silin ve yok etmek istediğiniz uygulamları burdan kaldırın..
Sorunu çözecektir...
NOT:Total commander bir sistem uygulamasıdır ve explorer özelliği kendi kernelinde vardır.. Bu nedenle yapacağınız işlemin işletim sisteminin dışında yapıldığını ve bu kernelin windows kerneliyle aynı olmadığını yapılan değişikliklerin geri alınmasının zor olduğunu unutmayınız...
Expolerer.exe dosyasını durduramam bir keresinde bunu durdurmuştum sistem çökmüştü. dediğiniz gibi kendisini sistem dosyası gibi gösteren çözülmesi zor bir klasörmüş.Masum gibi duruyor ama gitmiyor. Şimdilik dursun lakin şunu soracağım bu dosya masaüstünden gizlenemezmi klasik şekilde gizliyorum silince yeniden geliyorç