sinemada sevgiliyle sevişmek

halil sünasyon
22-01-2012, 17:19   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj

Türk Sinemasının Gişelerde Yakaladığı Başarı, Rahat Davranmak İçin Karanlık Yer Arayan Çiftleri Tiyatroya Yöneltti
Son dönemlerde çekilen Türk filmlerine giden seyirci sayısının ve kazanılan hasılattın yükselmesi, gerek yapımcıların gerekse de yer göstericilerin yüzünü güldürürken, bu durumdan pek de memnun olmayan genç sevgililer ise artık eskisi gibi sinemada rahat davranamadıkları için salonları terk ediyor.
"Sinema Benim İçin Amaç Değil... Araç"
Konuyla ilgili olarak Sümela'nın Şifresi adlı filmin çıkışında genç çiftlerin nabzını ölçmeye çalışan gazeteciler, durumun zannedilenden daha kötü olduğu görüşünde birleşti. Yaşananlar ile ilgili olarak genç aşık Ferhat Dağdelen gazetecilere içini dökerken. Sinemanın kendisi için amaç değil, araç olduğunu açık yüreklilikle söyledi. "Benim burda bulunmamın tek amacı sevgilimle rahatça yiyişebil....k,  orasını burasını elle...k ve daha bir sürü şey..." sözleriyle açıklamalarına devam etmesi üzerine diğer sinemaseverler tarafından darp edilmek istendi. Gazetecilerin sinemaseverlerin elinden zorlukla aldığı Dağdelen konuşmasını; 'Sümelan'nın Şifresi bile sinemada kapalı gişe oynuyorsa, bize  artık burdan ekmek çıkmaz.'sözleriyle son verdi.
"1 Bilet Alana 1 Bilet Bedava Uygulaması Kalkmalı"
Olayın mağdurlarından başka bir genç Mecnun Çölaşan ise ailesiyle aynı şehirde üniversite kazandığının altını çizerken,  "Öyle ayrı eve çıkalım, gelen giden olur olaylarına giremedik. İşte ben ve benim gibi binlerce gençte bu kış aylarında sahillerdeki kayalıklara inemedikleri için en uygun yer olan sinemayı tercih ediyorduk." açıklamasını yaptı. Bir gazetecinin sorduğu; 'Peki durum bu hale nasıl geldi?' sorusunu büyük bir içtenlikle cevaplayan Çölaşan; 'Yani bunun kesin bir cevabını vermek çok zor. Ama benim fikrim bazı firmaların 1 bilet alana 1 bilet bedava kampanyası yapması. Yoksa "Çılgın Dersanelerin" ne bileyim "Kolpaçinoların" bu kadar gişe yapabilmesi gerçekten akıl karı birşey değil.' diyerek cevapladı.
Tiyatrocular Gelişmelerden Son Derece Memnun
Yaşananları yakından takip eden Türkiye Tiyatrocular Derneği Başkanı Hurşit Dururi; 'Yıllardır boş koltuklara karşı oyunlar oynadıklarını, ancak bu sahnenin tozunu yuttuklarından olsa gerek senelerdir sahneden inemediklerini belirtiken, meyudana gelen gelişmeler hakkında; 'İşte dondurucu soğukların ülke genelinde etkili olmasıyla birlikte salonlarımızda yüzde 90 civarında seyirci artışı yaşandı. İlk başlarda çok şaşırdık sonra nedenini öğrenince az biraz alındık ama şimdilerde bu duruma da alıştık.' derken. gençlerin daha rahat edebilmesi için yakın zamanda salonlarda ikili koltuk ve ışıklandırmada 100'lük ampül yerine 30luk ampül kulanımına geçileceğinin müjdesini verdi.
Sinema Salonu Sahipleri Tedirgin
Seyirci sayısının büyük bir kesmini oluşturan gençleri kaybetmemek isteyen sinema salonu sahipleri ise kara kara düşünüyor. Konuyla ilgili olarak yayınladıkları ortak bildiride, bu durumun geçici bir heves olduğunu düşündüklerini, en kısa zamanda karanlık ortam arayan gençliğin 1 numaralı adresi olan sinemaya geri döneceklerinden şüpheleri olmadıklarını belirtiliyor. Ayrıca bildirinin son kısmında ise salon sahipleri önümüzdeki ay Nuri Bilge Ceylan,Derviş Zaim,Zeki Demirkubuz gibi yönetmenlerin yanı sıra birkaç festival filmlerinin vizyona girecek olmasının, kendilerinin geleceğe umutla bakmasını sağladığını belirtiyor.
kaynak: www.fakiredebiyati.com