Kendilerini saklamak konusunda profesyonel olan rootkit'leri CHIP Online yardımıyla bulun ve silin.
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Sins ... -ve-silin_7633.html
Rootkit'ler Windows dünyasında pek tanınmış bir fenomen değildir; işin kötü tarafı ise çok tehlikelidirler. Bu programlar zararlı yazılımları sisteme o kadar iyi saklarlar ki, birçok virüs tarayıcı onları bulamaz. Burada özel Anti-Rootkit araçlarına başvurmanız gerekiyor. CHIP Online bu sinsi düşmanların izini nasıl sürmeniz gerektiğini size gösterecek.
Bir rootkit tek başına tehlikeli değildir. Fakat virüs, solucan ve Truva atları ila beraber cidden şeytani bir potansiyele sahiptirler: Rootkit'ler ne kullanıcının ne de anti-virüs yazılımlarının dijital zararlıların varlığından haberdar olmamasını sağlıyor. Genellikle Windows'un derinliklerine yerleşirler ve oradan sistem fonksiyonlarını kontrol ederler. Böylece Windows Explorer, görev yöneticisi veya virüs tarayıcının dosya sistemine ilişkin sorgularını yakalar, kendilerine ilişkin tüm izleri siler ve sonrasında sorguya sahte bir yanıt verirler. Sonuç: En azından standart araçlarla rootkit'lerin izini sürmek mümkün değil. Burada özel araçlar devreye girmek zorunda.
Önemli:
Rootkit avına çıkmadan önce tüm kişisel dosyalarınızın (dokümanlar, resimler, müzikler) yedeğini alın. Zararlı yazılımları herhangi bir yan etki oluşmadan ortadan kaldırmak her zaman mümkün olmuyor.
Tüm konu: Sinsi virüsler: Rootkit'leri tanıyın ve silin
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Virüs, solucan ve trojanlara dikkat ettiğiniz kadar rootkit'lere de dikkat eder misiniz?