arkadaşlar şirket bilgisayarına okuldaki bir ödevim için program indirmeye çalışırken virüs bulaştırdım galiba. trojen felan da olabilir tam olarak bilmiyorum ama başta sadece chromeda yeni sekme açma kısmında kendi sitesini koydu değiştirmeye çalıştım olmadı. sonrasında arama motorunu yahoo yaptı. Virüsün adı galiba "chrome search club" malwarebytes kurdum bişeyler sildi ama sorun düzelmedi gibi. yeni sekme açarken malwarebytes engelliyor virüsün harekete geçmesini ama bilgisayarı teslim ederken içerisinde yeni yeni programlar olması biraz saçma olacağı için bişey de yapamadım. bir de malwarebytes süreli. bu virüsü tamamen nasıl kaldırabilirim. combofix windows 10 olduğu için indirilmiyor galiba ama daha iyi bir program önerisi olan veya nasıl bir yol izlemem gerektiğini söylerlerse eksiksiz yapabilirim. lütfen yardımcı olun
Şirket bilgisayarına virüs bulaştırdım! Yardım !!
kurulu programlara bak , kendini kurmuştur onları sil ve başka virüs programları ile taratmayı dene.
Kur bir virüs programını tamamını tarat bulamadıysa sil başka bir tanesini kur :) Arka planda çalışan işlemleri de kontrol et.Eğer varsa şüpheli işlem ağacını sonlandır.
Kolay gelsin...
Not:Program ekle/kaldıra mutlaka bak.%90 sen bir şey kurduktan sonra bulaştı bu ve kurulum dosyası içine gömülü şekilde kendini kurdu.
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
bitane dosya var program ekle/kaldırda ama bir türlü kaldıramıyorum sıkıntı çıkarıyor
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
kaspersky internet security programıyla temizlemeyi deneyebilirsin. yedeklerini almayı unutma