Arkadaşlar bilgisayarımı açarken win xp logosuna gelince resetlenmeye başaldı.daha sonra ben güvenli kipe girip sistem geri yükleme yaptım ve tekrar windowsa girerken ismini unuttuğum bi dll dosyası eksik gibi bi hata verdi explorer.exe
sonra bilgisayarı tekrar başlatıp xp cdsiyle kuragirdim ve onar dedim.ms-dos açıldı orda bişeyler yaptım tam hatırlamıyorum fakat "fıxboot" komutu vardım ve kelime anlamından bunun sorunu çözebileceğini düşünerek fıxboot yazıp enterladım ve bilgisayarı başlattım şuan windowsta ve sistem geri yüklendi fakat tekrar olabilir gibi bi his var içimde yrdm edin format dışında ne yapabilirim?
sistem açılışında restart atıyor
Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 04 Mart 2008 09:18
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Fixboot komutu, diskinizdeki eksik yada bozuk olan bootsector adı verilen açılış kaydını onarır. Bootsector, 3rd party disk araçları veya boot sektörüne zarar veren virüsler vs. yoluyla bozulabilir. Fixboot sürücü harfi belirtilerek kullanıldığında, belirtilen sürücüye yeni bir bootsector yazar. Ek parametre kullanılmadığında, varsayılan olarak boot sector kayıdının varolduğu sistem partition a boot sector yazar.
Yani ne sisteminizin bahsettiğiniz bozulması ile, nede tamiri ile alakalı bir komut değildir. Sisteminiz sorunsuz çalışıyorsa sorun yok demektir. Aynı durumlarla karşılaşmaktan endişeliyseniz Xp kurtarma komutları üzerine araştırma yapmanızı öneririm.