Öncelikle herkese merhabalar.
Ben Windows 7'mi orijinalleştirmek için bir program kullandım ondan sonra yeniden başlatınca bilgisayarımda Sistem Ayrıldı Z: Diye bir disk gördüm bende kaldırdım o sürücüyü bir sorun olurmu lütfen yardım edin içimde kaldı şimdi akşam uyuyamam :)
Sistem Ayrıldı Z: Yardımlarınızı bekliyorum
sürücüye bi şey olmaz silmişsin zaten iyi olmuş fazlalık gitmiş: )
vatoz yassakmış ne sorup duruyon bişey olmaz dedikya vatoz degil pardon şey warez yassakmış işte git hadi git bızt bızt bızızızızı : )
froumda yasal olmayan payalışmlar yasaktır. arkadaşta yasal olmayan bir paylaşım istmeiyor bir hata yapmış bu nedenle soru soruyor.
Z sürücüsü içinde yada z dosyası içinde önemli sistem dosyası olsaydı silinemezdi..
büyük ihtimla disk sildiysen hafızaya yeni disk ekelemn gerk .... bilgisayar yönetimi disk yönetimine gir.
dosya sildiysen nbişi olmaz.
Birşey olmaz merak etme. Kullandığın patch kurulum esnasında kendine yer açıyor kurulum bittikten sonrada zaten kendi kendini otomatik olarak siliyor. Fakat silinmedi ve kendin sildin ama patch olumlu cevap verdi ise sorun yok. Yani kısacası rahat uyuyabilirsin. :)
Birşey olmaz merak etme. Kullandığın patch kurulum esnasında kendine yer açıyor kurulum bittikten sonrada zaten kendi kendini otomatik olarak siliyor. Fakat silinmedi ve kendin sildin ama patch olumlu cevap verdi ise sorun yok. Yani kısacası rahat uyuyabilirsin. :)bu yanlış patch'in disk ayırdığı falan yok
Windows bu ayırma işlemini kurulum esnasında yapar dizin gizlidir görünür olduğunda da böyle millet birbirine sorar ama birisi çıkar "crack yaptım böyle oldu" diye tüm sitelerde çözüm diye yayınlanır
Efsanelere inanılır öyle gider.
low level format atılmış 40 gb bir hdd'ye orjinal win7 kurarken disklerin formatlandığı ve seçildiği ekranda diski biçimlendirdiğimde sistem ayrıldı z: dizininin ayrıldığını görüyorum şimdi bunun crack ile ne ilgisi var.
Crack ile ilgisi varsa neden herkeste olmuyor?
Windows kurulumunda oluşturulmamış/ayrılmamış bir disk bölümünü oluşturmak istediğinizde otomatik olarak sistem tarafından ayrılmış 100mB boyutunda bir bölüm eklenecektir. Bahsi geçen bölüm Win7 ve Vista'da BitLocker,ve diğer işletim sistemlerinde Windows Recovery Environment (WinRE), başlangıç(boot) dosyaları gibi yapıları içermektedir. Bu durum olağan bir durumdur, bölümü kaldırmak gibi bir zorunluluğunuz bulunmamaktadır.Aslında öyle çok gerekli olmasa bile rahatsız olanlar bu bölümün oluşturulmasını engelleyebilirler. Kurulum sırasında disk seçim ekranına gelince kök disk bölümünüz ve bu bahsi geçen ek disk bölümünü Gelişmiş(Advanced) bölümündeki araçlar ile siliyoruz, ardından listede beliren ayrılmamış disk bölümüne tıklayıp bölüm oluşturuyoruz.
İşte bu noktada kurulum sihirbazı bize bir uyarı penceresi çıkartacak "Windows, özelliklerinin düzgün çalışmasını garantilemek amacıyla sistem dosyaları için ek bir disk bölümünü kendine ayırabilir." gibi
Buna tamam diyoruz. Bu noktada 100 mB'lik bir disk bölümü ve kendi oluşturduğumuz kök disk bölümümüz mevcut görünüyor. Ardından windows kuracağımız kendi kök disk bölümümüzü siliyoruz(bu durumda kendi kök disk bölümümüz ayrılmamış biçimde gözükecek) ve 100mB'lik disk bölümünü seçip Extend(genişlet) diyor ve tüm bölümlenmemiş kısmı buna aktarıyoruz. Burada tek bir disk bölümü gözükmüş olacak, genişlettik çünkü. Ardından bu bölümü seçip formatlıyoruz ! Kuruluma devam ediyoruz
Bu şekilde bir kurulum ardından en başta belirtilen WinRE yapısı, kök disk bölümünüz içerisinde Recovery adı altındaki bir dizinde belirecektir.
nonpasaran zamanında kurulumda anlatmış
aynen şu yazıyor
Eğer biçimlendirmeyi seçerseniz ve diski tek parça halinde biçimlendirir veya boş alan olarak bırakırsanız veya yeni alınan bir diske her hangi biçimlendirme yapmadan Windows kurarsanız, Windows kurulumu sırasında 100 MB büyüklüğünde gizli bir Sistem ayrıldı bölüntüsü oluşacaktır. Bunun oluşmasını istemiyorsanız diski C ve D adında iki bölüntü halinde biçimlendirin.
http://nonpasaran-windows7.blogs ... ows-7-kurulumu.html
bir de buradaki soruyu okuyun
http://www.pcnet.com.tr/forum/wi ... osunda-kaliyor.htmlSon Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 12 Aralık 2010 02:19