arkadaşlar pc'ye 1 saat 11:00 gibi microsoft security essentials yükledim dondu hiç bir şey yapılmadı bende power'dan kapatıp bir daha denedim oturuma girilmedi sonra güvenli mod'a girip sistem geri yüklemeyi açtım 1.denememde hata verdi 2.denememdede hata verdi.normal girip bakıyım dedim yine açılmadı şimdi güvenli moddayım napıyım burda kurtarma seçenekleri var ama pek anlamadım formatmı atıyım bu kurtarmalarımı deniyim napıyım ?
sistem çöktü napıyım format atıyım mı ? bıktım
arkadaşlar pc'ye 1 saat 11:00 gibi microsoft security essentials yükledim dondu hiç bir şey yapılmadı bende power'dan kapatıp bir daha denedim oturuma girilmedi sonra güvenli mod'a girip sistem geri yüklemeyi açtım 1.denememde hata verdi 2.denememdede hata verdi.normal girip bakıyım dedim yine açılmadı şimdi güvenli moddayım napıyım burda kurtarma seçenekleri var ama pek anlamadım formatmı atıyım bu kurtarmalarımı deniyim napıyım ?hocam bence başka türlü kurtaramazsın
yüklediğin microsoft security essentials bilgisayarda kurulu başka Antivirüs,Internet Sec.,Total Sec. ..benzeri
yazılım varsa onunla çakışma yapmış anlaşılan.Sonunda da donma kilitlenme mey.gelmiş.Güv. Mod da kaldırabiliyorsan hemen microsoft security essentials kaldır ve genel bir temizlik yap.Tamamen kalktığından emin ol,bilg.yeniden başlat.Seninki sistem çökmesi değil her ne kadar öyle gibi gözüksede.Foruma nerden girdin cafe filan mı?Aynı durum eskiden benimde başıma gelmişti.Yeni yüklediğini kaldırman durumunda tahminim bilg.eski haline gelecektir.Bunu güvenli mod da Revo halleder.
Aynısı bana oldu esed vardı avg yukleyeyım dedım pc kılıtlendı bence sen en temızınden bır format çak şuna etkisi olur sıldıkten sonra en saglıklısı format at derım
Normal Açıldığında Ctrl+Alt+Delete Çalışıyorsa Oradan İşlemlere Gel. explorer.exe'yi Sonlandır. Sonra Yeni Görev Yerinde explorer.exe'yi Aç. Sonlandırınca Masaüstündeki Dosyalar YokOluyor. Tekrar Açınca Dosya, Klasörlere Girebiliyorsun. Bu Öneri Biraz Saçma Gibi Görünebilir Ama Ben Öyle Yapmıştım.
Normal Açıldığında Ctrl+Alt+Delete Çalışıyorsa Oradan İşlemlere Gel. explorer.exe'yi Sonlandır. Sonra Yeni Görev Yerinde explorer.exe'yi Aç. Sonlandırınca Masaüstündeki Dosyalar YokOluyor. Tekrar Açınca Dosya, Klasörlere Girebiliyorsun. Bu Öneri Biraz Saçma Gibi Görünebilir Ama Ben Öyle Yapmıştım.bir daha denedim oturuma girilmedi sonra güvenli mod'a girip sistem geri yüklemeyi açtım 1.denememde hata verdi 2.denememdede hata verdi.normal girip bakıyım dedim yine açılmadı
[Normal Açıldığında](Alıntı)
neden bahsediyorsun?adam giremiyorum diyor.Son Düzenleme: viking20 ~ 07 Eylül 2011 13:28
artık güvenli modada giremiyorum napıcam format atıyorum artık varmı başka bişi söyleyen format atabilirim napıiim çünkü disk gözden geçirme hata kurtarma yaptım windowstan %13'te takılı kaldı bende power'dan kappattım şimdi hiç açılmıyor :) formata başlıyımmı ?
hmm,bu aşamada evet başka çare kalmamış(anlaşılan Acronis yedek,boot cd de yok).
Bir daha 2 Antivirüs ,2 int sec ,..yapmayın işte sonuç bu.Biri diğerini virüs görür bloke eder,filan..
Format atmak senin için en hayırlı olanı gibi gözüküyo :D
güncel son sürüm son build bir deep freeze enterprise kullansaydınız ve yenisi çıkınca eskisini kaldırıp yenisini kursaydınız pc niz asla çökmezdi benim bu sayede 2 yıldır çökmüyor
Yine formatım geldi..
1 yıldır bilgisayara format atmıyorum. Formatı özledim...:D
Ben 1 yıldır XP ye format atmadım yaaf. Öyle bir güvenlik duvarı yapmışım ki uçarı kaçarı giremiyo. Lisanslı kaspersky bile süresi doldu da yine de format atmadım.
bana ne varsa girmişti valla nası oluo o güvenlik duvarı benim duvar kağıttan sanki elini sallayan girio :)Basit bi ipucu vereyim. Belki okuyanlar da faydalanır.
Öncelikle XP kurulumunda mümkünse harddiske low level-format atılmalı. Bu yapılamıyorsa normal format (hızlı format olmaz) atılarak başlanılmalı.
Format ve XP kurulumundan hemen sonra disk deffrag ve temizliği yapılmalı.
Öncelikle anakrat chipset inf programı ve sürücüleri mutlaka yüklenilmeli. Peşinden diğer donanımların sürücüleri yüklenilmeli ve yeniden deffrag yapılmalı.
Güvenlik için öncelikle bots ve malware programı kurulmalı (benim önerim spybots-sd) ve güncellemeleri yapıldıktan sonra tarama yapılarak bilgisayar bağışıklandırılmalı.
Daha sonra antivirüs ya da internet security programı kurulmalı (önerim kaspersky) Güncellenerek ve tüm ayarları ve koruma düzeyleri maksimuma getirilerek sistem taratılmalı. (böyle bir tarama normal bir hdd ile yaklaşık 2 saat sürer) Sistem taramasının ardından antivirüs seviyeleri önerilen seviyeye getiriliebilir. Böylece kasma olmaz.
Microsoft güncellemeleri de yapıldıktan sonra sistem temizliği yapılarak yeniden deffrag yapılmalıdır.
Böylece bu bilgisayarı çökertmek için kullanıcının bilinçli bir şekilde hasar vermesi gereklidir.
NOT: Kendi testlerimde kasperskynin güvenlik seviyesini maksimumda tuttuğumda bilgisayar bazı güncellemeleri bile indiremiyordu. Bu da bilgisayara yüklenilmesi gereken microsoft installer programları idi ki bunun da zararlı bir yazılım olarak algılanması gayet doğaldır.