Uzun zaman süren Level aboneliğim süresince sizin yazılarınızı takip etme imkanı buldum ve hakikaten görüşleriniz doğrultusunda bir sistem toplayacağım inancıyla okudum yazılarınızı ve önerilerinizi.
Belki sizin için sıradan bir gün ama ben yeni bir bilgisayar toplayacağım için araştırma yapmaya çalıştım elimden geldiğince. Bana vakit ayırıp, sorularımı yanıtlayabilirseniz hem beni aydınlatmış, hem de ziyadesiyle memnun etmiş olacaksınız Recep Bey. Şu şekilde bir sistem toplamayı düşünüyorum:
1. ASUS M4A87TD/USB3 DDR3-2000 S+GL SATA 16X
2. AMD PHENOM II X6 1055T BOX AM3
3. ASUS EAH5770 CUCORE/2DI/1GB GDDR5 128B PCI-E
4. HI-LEVEL 4G 1333 MHZ DDR3 DUAL KIT RAM (2X2)
5. SAMSUNG 1TB 7200R 3,5 SATA2 32MB HD103UJ
6. SAMSUNG 22X DVD RW SATA SIYAH SH-S223C
7. AKASA INFINITI AK-BKINF-02 PERFORMANS KASA + COOLER MASTER RS-500 POWER SUPPLY
8. 21.5 BENQ G2220HDA LCD 5 MS SİYAH GENİŞ EKRAN
9. CPU Soğutucu
Anakart & İşlemci & Ekran Kartı konusunda sorun olacağını sanmıyorum. Her ne kadar 5850 daha iyi performans sağlasa da ürün incelemelerinde ( PCnet & Chip & Level'ı hatmettim ) 5770'in de pek geri kalır yanı olmadığını gördüm ve f/p tercih sebebi yapıyor.
4---> Ramlerin markasının fazla önemi var mı bilemiyorum, tercihim doğru mu sizce? 1600 Mhz ramleri tercih etmeli miyim, etmemeliysem nedenini merak ediyorum.
7---> Kasa tercihi işte budur diyecek kadar hoşuma gitmese de kesinlikle işime yarayacak diye düşündüğüm için tercih ettim. Bütün parçaları aynı yerden almak istediğimden dolayı (netsiparis.com) kasa konusunda çok fazla araştırma yapmadım. Yalnız kafama takılan bu sistem için 500W PSU yeterli gelir mi? Onlarda da fiyat farkı oluyor epey ama fazla bütçem kalmadı, yeterli gelirse 500W memnun olacağım yoksa öğrenim kredimden çalacağım :O)
8---> 21.5 BENQ G2220HDA LCD 5 MS SİYAH GENİŞ EKRAN ---> Bu monitör kurduğum sistemden yeterince performansı almamı sağlar mı? 1950 TL ' ye dayandığı için (ortalama bir CPU soğutucu eklenince) maliyeti daha pahalı ürünleri tercih edemedim. Başka bir öneri var mı aynı fiyat aralığında olabilecek eğer bunu önermiyorsanız?
9---> CPU soğutucu konusunda pek bilgi bulamadım. Hangi marka almalıyım? İstediğim modeli bulamadım netsiparis.com'da ama muhakkak gözden kaçırdığım vardır. Yani iyi bir CPU soğutucusu eklemek istiyorum ne kadar OC bilgim olmasa da bunun zararı olmayacağından eminim. Aynı site üzerinden sipariş etmez isem; bu parçanın biraz araştırma ile doğru şekilde montajını gerçekleştirebilir miyim?
CPU soğutucu eklenmemiş haliyle (ilk 8 parça ile) sistemin maliyeti 1850 TL. Bunun üzerine yaklaşık 100 TL fiyatında ( hakikaten üstün performans için 150 TL de ödenebilir ) bir CPU soğutucu eklemeyi düşünüyorum.
Not: Bu yazıyı mesaj olarak yollamayı düşündüğüm için Recep Baltaş adına yazmıştım ancak foruma koymam gerekiyor. Konuda bilgili olan diğer arkadaşların da tavsiyelerini bekliyorum.