Dreadlord sormuş:
Sistemimi upgrade etmek için semtimizin tamircisinden hesaplı ikinci el parçalar aldım tüm parçaları test edip almama rağmen kendi sistemimi oluşturduğum zaman sürekli kilitlenme sorunuyla karşılaştım (hem oyunda hem normal kullanımda kitlenip kapanıyordu) bilgisayarın hata anında kendini kapatmasını sağlayan ayarı kapattığımda sorunun sürekli mavi ekran vermesinden kaynaklandığını anladım onlarca ram,ekran kartı,xp kurulum cdleri,hdd vs. denememe rağmen hiçbiri sorunu çözmedi
tamirciden anakart,işlemci ve ram almıştım
fx 5600 ekran kartı kullanıyordum bunu ati 9200 se ile değişince kapanma süresi biraz daha uzadı ama hata almaya devam ettim aynı şekilde onboard etherneti iptal edip harici kartta almıştım son olarak bir ram daha aldım ve denemeye karar verdim pc ilk açılışta çok yavaşladı ve açıldığında bilgisayar özelliklerinden rami görüntüler görüntülemez yarım ekran şeklinde bi mavi ekran aldım daha sonra son taktığım ram ne tek nede eski ramimle birlikte çalıştı bende son aldığım rami kaldırıp sistemi normal şeklinde açtığımda hiçbir takılma ve kitlenme olmadığını gördüm şimdi sistemim sorunsuz ama her an eski haline dönecek diye kasaya hiçbir müdahalede bulunamıyorum zaten tamircide sakın dokunma dedi kapağını bile kapatamadım kasanın sanki sistem emanet duruyor gibi
bu sorun neden kaynaklanır yardım ederseniz sevinirim
not: daha önce bios ayarlarından ses, usb, ve lan ayarlarınıda kapatmıştım kapanma süresini biraz daha uzatmaktan başka bi yararı olmadı
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows 2000 / NT
Sistem Özellikleri:
p4 2,4 ghz işlemci
512 mb ram
ati 9200 se ekran kartı
80 gb wd hdd
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; MyIE2; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; InfoPath.1; ImageShack Toolbar 4.6.0)