ARKADAŞLAR NETTE UZUN SÜREN ARAŞTIRMALARIMDAN SONRA 3 AY ÖNCE YENİ PC ALDIM...PC ÖZELLİKLERİM :
AMD ATHLON X2 6000 İŞLEMCİ.
GECUBE ATI 512 MB DDR3 HD 3850 EKRAN KARTI.
GIGABYTE GA M57SLI-S4 (V1.0) ANAKART. (AMD ATLON VE X2 UYUMLU).
CREATİVE X-Fİ EXTREME GAMER SES KARTI.
500 GB SAMSUNG HDD.
DVD REAWTER.
AOPEN 300 WATT POWER VE KASA.
3 GB DDR2 RAM (KINSTON 800 MHZ.).
SORUNUM : : :
arkadaşlar pc'yi ilk aldıgımda işlemci ve fanı arasındaki macun kurumuş oldugundan öylece taktım ilk taktım çalıştırdım xp kurmaya başladım yarıda kaldı dondu, vista kurmaya başladım yine yarıda dondu kaldı sonra tekrar çıakrtıp taktım işlemci ile fanı tekrar iyi oturttum bu sefer kurdu neyse ondan sonra kullanmaya başladım ama pc çok yavaş media playerde bir müzik açtıgımda pc kitlenip kalıyor, media plyer kapalıyken bir yerden başka yere dosya kopyalarken aniden donuyor bu iş vistadada xp dede aynı, neyse pc normal açılırken işlemci %90 larda ve sürekli %90 larda kalıyordu, neyse 2 ay böyle kullandım akas thermal macun aldım macunu degiştirdim ilkinde fazla sürmüşsüm yine çokça donmalar ve ısınmalar iyice arttı bu sefer sildim ip incecik sürdüm taktım şuan güzel ama yine pc bu yukarıda saydıgım özelliklere göre uçması gerekken çok yavaş media playerde ve winampta parça dinlerken, drıver kurarken bir yerden başka bir yere dosya kopyalarken yine donuyor ve resetleyince açılıyor pc açıldıktan 15 veya 20 dakka sonra kendiliginden donuyor işlemciyi sıfır almıştım anakrtı felan servise gösterttim ankartı başka işlemcide denedik mubarek uçuyor benim işlemci sıfır oldugu halde çok ısınıyor ve normalde ısı derecesi %80 lerde bu derdime ilk önce rabbimden sonrada sizlerden yardım bekliyorum, ben işlemcinin stok fanından şüpheleniyorum macunu çok ince sürdüm işlemci tabanı ve fan çok süper birleşti çekip ayırmak bile zor ama nedense pc açıldıktan 20 dakka sonra donuyor ve pc açılırken olsun pc açıldıgında hiçbir işlem yapılmazken kasadaki işlemci lambası full yanıyor ben sogutmucu fandan şüpheleniyorum şu sitede bir fan gördüm bayagıda met etmişler bunu almayı düşünüyorum almadan önce size sorayım dedim işte fan : http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0218
Arkadaşlar 3 aydır ugraşıyorum bir çözüm bulamadım aha düzelir felan diye diye ömrüm geçti ve pcde hiç müzik dinleyemiyorum hele ınternet explorer penceresi açtıgımda pc tamamen donuyor ve drıver kurarkende işlemci lambası sürekli yanıp pc donuyor durum bu arkadaşlar çözüm önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum bir milyara mal ettim sistemi ama ettigime edecegime pişman oldum keşke sıfır takım alsaydım diyorum ama birde sizin görüş ve önerilerinizi bekliyorum sizce sorun nerde ne yapmalıyım bıso güncelledim gene olmadı ne olur bir çare... İLK ÖNCE ALLAHIMA GÜVENİYORUM SONRA SİZ BİLGİLİ KARDEŞLERİME...