Sistem Dosyaları Harddisk Problemi ! Acil Yardım

emre611967
23-03-2010, 14:57   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj

Öncelikle Herkese Selamlar.....
:C sürücüsüne Disk Birleştirme Yaparken %10'larda  Sigorta Attı Ve Elektirkler Kesildi Ve Tamamlanamadan Pc Kapandı..Ve Birdahaki Açışlarımda Pc Kendi Kendini Açıldıktan 10-15 Dakka Sonra Kendini Restartlıyor. Bu /:C sürücüsünün içindeki Windows Dosyalarının Etkilendiğini Düşünüyorum.Sistem Dosyalarımı Tekrar Nasıl Onarabilirim ? Format Atmam Gerekirmi ?

Bazı yerlerde xp cdsini takıp onar vb..şeyler gördüm ama bendeki xp cdsi Service Pack 2 ve şuanda SP3 kullanıyorum microsoft'un sitesinden indirip yüklemiştim.Yardımcı Olacak Arkadaşlara Şimdiden Teşekkür Ediyorum....

İşletim Sistemi: Windows XP Home Edition Service Pack 3
Sistem Özellikleri:
Intel Pentium Dual-Core (çift çekirdek)  2.50 Ghz
2 GB RAM
512 MB Ati Radeon HD 4670
19" Samsung TFT

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0

Son Düzenleme: emre611967 ~ 23 Mart 2010 15:03
zxsel
23-03-2010, 15:12   |  #2  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
903 mesaj

hdd yı usb den harıcı hardıdısk kutusuna takıp hata duzelt yaparsın yada cd ıle onarmayı dene yada

pc eskı sıstem tarıhıne gerı al oylede kurtarabılırsın bır ıhtımal bunu ıcın p c yı  f5  yada  f8 ıle acıp seceneklereden komutla guvenlı modu secıp  su komutu gır
Bilgisayarınızın başlangıç düğmesine basın ve Windows logosu görünmeden (epey bir önce) F5 tuşuna seri halde basın.Ardından gelecek pencereden güvenli kip komut sistemini çalıştırın.Karşınıza bir dos penceresi çıkacaktır.Burada boş bir satırda:

%systemroot%\system32\restore\ rstrui.exe

komutunu yazıp entera bastığınızda sistem geri yükleme yardımcısı açılacaktır..

burdanda sıstem tarıhını eskı bır yıla aya  al farklı tarıhlere oyle dene bırde

yada  
CHKDSK yazıp enterla komutla yada
LISTSVC

yada
sfc/scannow

yazı p xp cd tak dene 

neden cok yontem soyledım cunku her hata her zaman farklı cozumler denenerek duzleuyor genede duzelmez ıse  format at ancak  dıger arkadaslarda cozum yazarlarsa onlarıda dene derım benden bu kadar...kolay gelsın

emre611967
23-03-2010, 16:47   |  #3  
OP Yeni Üye
26 mesaj

teşekkürler deniyorum cd takıp scannow'u