Sistem geri yükleme noktası oluşturamıyorum

radres_serdar
29-11-2010, 12:56   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
170 mesaj

arkadaşlar benim sistemim Win7 64-bit. bi şey için sistem geri yükleme yapmam gerekti bende başlat-donatılar-sistem araçları-sistem geri yükleme   yolunu kullanarak oraya girdim vebana şu hatayı verdi:

"Bilgisayarınızn sistem sürücüsünde oluşturulmuş hiçbir geri yükleme noktası yok.Geri yükleme noktası oluşturmak için SİSTEM KORUMASINI açın." 
 bende ordaki sistem korumasını aç yazan yere tıkladım ama o zamanda bana şu hatayı verdi;

"Özellik sayfasında beklenmeyen bir hata oluştu:
sistem geri yükleme bir hatayla karşılaştı. Lütfen Sistem geri yükleme'yi yeniden çalıştırmayı deneyin.(0x81000203)    Lütfen özellik sayfasını kapatıp yeniden deneyin"

işte bu yüzdende hiç bi şekilde geri yükleme yapamıyorum bu sorunun nasıl çözebilirim acaba ??

huhuq
29-11-2010, 13:12   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
567 mesaj

sistem geri yükleme kapatılmış olabilir

mahtant
29-11-2010, 13:38   |  #3  
Yeni Üye
27 mesaj

yabancı bir sitede çözümü buldum ama win7 kullanmadığım için, tam bir çeviri yapamıyorum:

This is the solution:
You need to enable the services for system restore, to do that follow the steps provided below.
1.

Click on Start button, now type in services.msc in the search programs and files and hit enter.

2.
Now you need to check for the “volume shadow copy” service present in the services windows.
3.
After selecting the “volume shadow copy” service you need to right click on the service and select properties and make the startup type as automatic and start the service.
4.
Click ok, restart the computer and check for the issue.

and then:
Creating system restore point manually:
1. Open System by clicking the Start button, clicking Control Panel, clicking System and Maintenance, and then clicking System.
2. In the left pane, click System Protection  If you are prompted for an administrator password or confirmation, type the password or provide confirmation.
3. Click the System Protection tab, and then click Create.
4. In the System Protection dialog box, type a description, and then click Create.

huhuq
29-11-2010, 13:49   |  #4  
Yıllanmış Üye
567 mesaj

Bu çözüm: tıklayın. 1'in altında. Sağlanan adımları takip yapmak, sistem geri yükleme servisleri hakkında ihtiyaç vurmak programları arama services.msc ve dosyaların içinde Başlat düğmesi, şimdi yazın girin. 2. Etkinleştirmek Şimdi Eğer Windows hizmetler de "Birim gölge kopyası" hizmeti sunmak için gerekli kontrol edin. 3. hizmeti "seçtikten sonra" Birim gölge kopyası Başlamadan seçmeniz gerekir ve hizmet için sağ tıklayın özellikleri olarak başlangıç türünü yapmak ve otomatik ve kontrol hizmet için. 1: manuel sistem sorunu. oluşturma ve sonra: 4 geri yükleme noktası ve bilgisayar ok yeniden tıklayın.. Start düğmesine tıklayarak Açık Sistem tarafından, Denetim Masası, Sistem ve Bakım ve ardından Sistem'i tıklatın. 2. bölmede sol tıklatın Sistem Koruma onay sunması halinde veya şifre sen istenir için Yönetici parolası veya onay yazın. 3.. , Sistem Koruma sekmesini tıklatın ve sonra Oluştur'u tıklatın. 4.. Sistem Koruma iletişim kutusunda, bir açıklama yazın ve ardından Oluştur'u tıklatın.

radres_serdar
29-11-2010, 17:34   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
170 mesaj

arkadaşlar pek bişey anlaşılmıyo bunlardan kurcaladım biraz ama sorun devam ediyo

mahtant
29-11-2010, 17:54   |  #6  
Yeni Üye
27 mesaj

windows geri yükleme servisini aktive etmen gerekiyor, bunun için aşağıda yazanları uygula:

1)Başlat butonuna tıklayıp, program ve dosya arama bölümüne services.msc yaz ve entera tıkla.
2)Servislerin olduğu pencerede “volume shadow copy” yi seçmen gerekiyor.
3)“volume shadow copy” yi seçtikten sonra üzerinde sağ tıkla ve özellikleri seç, burada başlama şeklini otomatik olarak seç ve servisi başlat.
4)Ok' ye tıklayıp pc'yi yeniden kapayıp aç.

daha sonra
1)Başlat--> Kontrol Paneli--> Sistem ve ???? --> Sisteme gir.
2)Sol panelde, sistem koruması( güvenliği) ' ne tıkla, yönetici izni isterse onu onayla.
3)Sistem koruma( güvenliği) tabına tıklayıp daha sonra oluştur( yarat)' tıkla.
4)Diyalog kutusuna herhangi bir şey yazıp oluştur'a tıkla.

win7 kullanmadım çeviriyle buraya kadar getirebildim, umarım sorunun çözülür.

radres_serdar
01-12-2010, 16:55   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
170 mesaj

"volume shadow copy" bunun türkçesi ne orda ingilizcesi yokta o yüzden

mahtant
01-12-2010, 17:23   |  #8  
Yeni Üye
27 mesaj

burada ilk 4 adımı yapman sorunu düzeltecek, ikinci 4'lü manuel olarak geri yükleme noktası oluşturmanı sağlayacak.

radres_serdar
02-12-2010, 08:06   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
170 mesaj

kardeş dediğini yaptım. birim gölge kopyası artık otomatik başlat ama sorun yine devam ediyor sistem korumasına girdiğim zaman yine bu hatayı alıyorum; yani sistem korumasını açamıyorum bi türlü

sistem geri yükleme bir hatayla karşılaştı. Lütfen Sistem geri yükleme'yi yeniden çalıştırmayı deneyin.(0x81000203)    Lütfen özellik sayfasını kapatıp yeniden deneyin"

kardeş şimdi sorunu daha iyi anladım dediklerinizi yapıp VSS yi çalıştıınca yeniden başlattığımda durduruyor kendisi
kardeş pardon ama kendisi kapatmıyomuş oto. olarak yanlış görmüşüm.
Ama sorun hala devam ediyo Sistem korumasını aç a tıkladığımda bu hatayı alıyorum

Son Düzenleme: radres_serdar ~ 02 Aralık 2010 08:31