ARKADAŞLAR SİSTEM GERİ YÜKLEME KONUSUNDAKİ TECRÜBELERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM.
BEN HEP SIKINTI ÇEKTİM BU WİNDOWS ÖZELLİĞİNDEN.SİZ NE DİYORSUNUZ.
SİSTEM GERİ YÜKLEME
Sistem geri yükleme özelliği acıkken bilgisayarı bir miktar yavaşlatır fakat iyi bir ram ve işlemcin var ise cok sorun olacağını sanmıyorum. Fakat sürekli olarak sistemin çökmekte ve tekrar kurmak zorunda kalıyorsan bu özellik çok işine yarayacaktır.
kardeş harika bir özellik bunu kullanırsan format atmaktan kurtulursun. format daha iyi olsada pc için attıktan sonra en az 3 saat gidiyor. ve gerek var . sakın kapatma artık dosya ise kolayı var ccleaner gibi programla temizlik yap tamamdır.birde en mantıklı olan sistemin en iyi halı oldugunda bir yedek al. ve otamatık geri yüklemeyi kapat performans için de sorun olmaz
herhangi bir program açıkken asla sistem geri yükleme yapmayın.ekran klavyesini açık unutmuştum sormayın başıma gelenleri:D..klavye ile mouse girişleri çakıştı ve klavyeden bir tuşa bastığımda tüm sistem kilitleniyordu.klavye sürücüsünü silip yükledim ama nafile.çözüm yine sistem geri yüklemeden geldi.
format atmak istiyorsanız ondan önce bir sistem geri yüklemeyi denemelisiniz derim.ben pc me 2 senedir format atmadım ve mutluyum:D benim için format son çaredir.yapıcak hiçbirşeyiniz kalmazsa format atın derim
iyi günler..bol sörfler
Geri yüklemeyi hiç kullanmıyorum. bu kullanmayacağım manasınada gelmiyor tabi. Ama ara ara geri yüklemedeki yedekleri siliyorum. 5-6 ayda bir format atıyorum bilgisayarıma. Geri yükleme ani program ve sistem bozulmalarında kullanılabilir. Mümkünse böyle durumlarda format atarım yada geri yüklenen sistemle bir süre devam eder ilk fırsatda sistemi yeniden kurarım.
Geri yükleme ile birebir eski haline geldiğine inanmadığımdan format atmaya zaman yoksa kullanılması tarafdarıyım
Sistem geri yükleme ; silinen programları,dosyaları yada driver'ı geri getirmez sadece en son alınan tarihteki register kaydını geri getirir,( windows kapanırken register'ın birden fazla yedeğini alır)
Eğer sisteminize virus bulaşmıssa yada register'ı etkileyen zararlı bir yazılım ,sistem geri yüklemeyi kapatmadan temizleyemezsiniz,(Bu birçok kişinin yaptığı bir hata )
Ben oldum olası kullanmam. Onun yerine periodik olarak image almak heraçından daha sağlıklı bence.
bence eskisinde iyi oluyor . geri yükleme yaptıktan sonra kayıt defterini birleştir .sonra vista manager ile sil ve aynı programla disk temizligi yap . sonra disk birleştir daha iyi oluyor .yanlız sorun şu eger yedek aldıgın zamam pc de olan bir programı daha sonra kaldırdıysan geri yüklerken bu programın kaldır dosyaları olmuyor.bunuda programı tekrar yüklersen çözersin . ayrıca bu yükleme sonucu bozulan dosyaları vista manager gibi programlar buluyor.