saygı sormuş:
İnternete bağlantı sorunundan dolayı,bu bağlantı sorununun yüklediğim programlardan kaynaklanabileceğini düşünerek,sistemi 4 Eylül 2008 tarihine geri yüklemek istemiştim,gerekli adımları izledikten sonra bil.den kalkmıştım,geldiğimde sistem geri yükleme yazılımın son sayfası ekrandaydı (veya ben öyle düşündüm) ve o ekranın sağ-alt köşesinde tamam yazan buton vardı sadece,tamam a tıkladım herhangi birşey olmadı ve sistem açılmadı,bende ctrl+shift+esc yapıp,oradan yeniden başlatı tıklatarak,bilgisayarı yeniden başlattım,bilgisayar açıldığında son yüklemeyi geri almak için "sistem geri yükleme" sayfasına gittim,"son geri yüklememi geri al" seçeneğini işaretleyip ileri dediğimde,açılan sayfada normalde sayfa başında olması gereken tarih ve saat bilgileri yoktu,o sayfa üzerinde "ileri" butonunu tıkladığımda da herhangi bir işlem yapmıyor,bu durum "bilgisayarımı bir önceki zamana geri yükle" seçeneğini işaretleyip,ileri butonuna bastığımda da aynı,bilgisayarımda daha önceden oluşturulmuş olan geri yükleme noktaları da kaybolmuşlar. Sorun özetle bu şekilde.
Sorunun neden kaynaklandığına gelince: Benim anladığım kadarı ile sistem geri yüklemeyi tamamlamadan (ben tamamladığını sanarak) bilgisayarı yeniden başlatmam ve böylece mevcut tüm geri yükleme noktalarının da kayboluşu.
Şimdi sorun ile ilgili sorularım şunlar:
►Bu durumu düzeltebilme gibi bir ihtimal var mı? (Yani bir şekilde kendimin veya sistemin oluşturmuş olduğu geri yükleme noktalarına ulaşıp,o tarihlere geri yükleme yapabilir miyim?)
►var ise nasıl?
Daha açıklayıcı olabilir düşüncesiyle sorunla ilgili birkaç görüntü de hazırladım:
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Böyle bir ortamdan dolayı chip ailesine de teşekkürlerimi iletiyorum.
Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Bilgisayar Türü <<< ACPI Çok işlemcili Bilgisayar
İşletim Sistemi <<< Microsoft Windows XP Professional
OS Servis Paketi <<< Service Pack 2
Sistem Belleği <<< 1024 MB (DDR2 SDRAM)
BIOS Türü <<< AMI (12/15/05)
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9) Gecko/2008052906 Firefox/3.0