sistem kapanıyor, fakat tüm donanım çalışıyor.

tugcempc
21-07-2009, 23:30   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

evet arkadaşlar, ne olduysa windows 7 kurmaya çalıştıktan sonra oldu tüm bunlar. tesadufen olan birşey gibi ama gerçekten çok ilginç. yardımcı olabilcek biri olursa çok sevineceğim.

sistemim şuan windows vista ultimate sp1
yaklaşık olarak 1 aydır vista ultimate kullanıyordum. böyle bir sorunla karşılaşmadım daha önceden.
windows 7 kuruyım dedim bilgisayarıma, ama ne olduysa oldu olan. ilk önce windows 7 kurulumunu tam olarak tamamlayamadım. kurulumu tamamen bitirmesine ramen, "staring windows" kısmında logo çıkarken bilgisayar res atmaya başladı. tekrar vista ultimate'e geçiş yaptım. bu sefer bilgisayarımı kapatmaya calısıyorum ama tüm donanım çalışmaya devam ediyor. sistem tamamen kapanıyor, fakat fanlar, ekran kartı, harddisk, dvd sürücü, işlemci, powersupply...çalışmaya devam ediyor. başka bir power ile denedim ama sorun halen devam etti. sonra tüm parçaları cıkardım işlemci kaldı, ona ramen yine devam etti. en sonunda vistanın güç seçeneklerinden baktım ki, "uyku" modundaymış. onu kapat yaptım ve sorun düzelmişti. en az 5-6 kere emin olmak için zamanları farklı aralıklarla denedim ve sorun olmadı. sonra windows 7 kurmaya çalıştığım diğer harddisk'imi bağladım. ve sorun direkt yine ortaya çıkı verdi. şimdi eski uyku modunu kapat yapsamda, diğer harddisk i devreden çıkarsamda bilgisayarım tam anlamıyla kapanmıyor :( tekrar format attım bilgisayarıma ama sorun halen devam ediyor.

tugcempc
23-07-2009, 23:42   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

arkadaşlar sağolun, powersupply de kısa devre varmış. garantiye yollandı.