Windows 10 Pro kullanıyorum ve bazen bilgisayar durduk yere kasmaya başlıyor, hiçbir şey yapamıyorum biraz bekledikten sonra ''Güvenlik seçenekleri hazırlanıyor...'' yazan bir ekranla karşılaşıyorum. On/Off tuşuna basmadan kapatamıyorum.Tekrar açtığımda düzeliyor ancak bu problemi sık sık yaşamaya başladım.Geçenlerde bunu yaşarken uzun bi' bekleyişin ardından görev yöneticisini açıp Sistem Kesintileri adındaki işlemin %50 civarı CPU meşgul ettiğini gördüm.Sorun nedir?
Sistem Kesintileri
Malwarebytesle taradığımda RiskWare.KMS isminde 9 problem buluyor.
Dediklerinizi yaptım. Disk ve ramler gayet sorunsuz çalışıyor. Sanırım virüsle ilgili bir problem var ancak nasıl çözeceğimi bilmiyorum.
karantinaya alabiliyorum ancak aynı sıkıntıyı windows defenderla da karantinaya almıştım ve değişen bir şey olmamıştı.karantinaya almaya çalıştığım şey sanırım bilgisayarımda yüklü olan crackli işletim sistemi...anlamıyorum
İşlemcim Intel(R) Core(TM) i7-10750H CPU @ 2.60GHz 2.59 GHz
İşlemciniz gayet iyi ve güncel... Şayet masaüstü PC kullanıyorsanız, anakart (mainboard) modeliniz işlemciniz için güncel ve uygun olmayabilir. Termal macun ile işlemcinizin kuruluşunu test ediniz. Yani siz, bilgisayarınızı öncelikle bir teknik service veya bilgisayar ile ilgili bir yerde analiz ediniz.