sistem kilitlenmesi \ donması

HPQ-User
12-02-2010, 17:21   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

JooY_X sormuş:
sistemde yoğunluktan yada farklı bir problemdenmi anlayamadığım bir kilitlenme \ donma oluyor başındayken fazla tıklamadan olduğu gibi internet üzerinden yaptığım Download'larda bilgisayarımın başında ve hiç bir işlem yapmadan saatler sonra bir tıklama yada bir harekette yine kilitleniyor ve hiç bir şeye cevap dahi vermiyor.
Buna windows görev yönetici dahil olup pc kapatmada işe yaramıyor ve zararını çok iyi bildiğim şeyi yapmak zorunda kalıyorum kapama tuşuna basılı tutup kapatıyorum.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
amd turion 64 işlemci
2064 ddr2 ram
ati 256 yerleşik ekran kartı
200 gb hard disk
toshıba a210-128 marka notebook

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US) AppleWebKit/532.5 (KHTML, like Gecko) Chrome/4.0.249.78 Safari/532.5

Craterus
12-02-2010, 19:06   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
881 mesaj

sisteminizi virüslere karşı tartın muhtemel de vardır ve bunları silin kasanın içinde toz temizliği yapın işlemciyi temizleyin termal macununu yenileyin yoksa kesinlikle sürün sistemin ardında kalan artrıkları temizleyin ccleaner ve advanced system care gibi araçlarla ben bu ikisini kullanıyorum çok mennunum kolay gelsin

Netron
12-02-2010, 20:23   |  #3  
Yıllanmış Üye
468 mesaj

Eğer Arkadaşın dediklerini yaptığınız halde sorun devam ediyorsa en son taktığınız parçaları çıkartın hatta ekran kartı dışında bütün kartları çıkartın sorun hale devam ediyorsa RAM bozulmuştur yada anakartınız
Garantisi devam ediyorsa aldığınız yer temasa geçin

_hEro
12-02-2010, 21:09   |  #4  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj
Alıntı: Craterus  
sisteminizi virüslere karşı tartın muhtemel de vardır ve bunları silin kasanın içinde toz temizliği yapın işlemciyi temizleyin termal macununu yenileyin yoksa kesinlikle sürün sistemin ardında kalan artrıkları temizleyin ccleaner ve advanced system care gibi araçlarla ben bu ikisini kullanıyorum çok mennunum kolay
Ne kasası yahu.Notebooktan bahsediyor.

Süleyman.
12-02-2010, 23:42   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Cihazınız oldukça zayıf, bir de üzerinde Vista var. Fazla yükleniyor olabilirsiniz. İmkanınız varsa cihazınıza Windows 7 kurun, daha iyi olacaktır. Yoksa, içini yetkili servise temizletin. Mümkünse formatlayın ve format sonrası ilk olarak güvenlik yazılımını kurun. Sistem başlangıcından gereksiz yazılımları kaldırın. Tuneup Utilities yazılımı ile sisteminizi optimize edin. Aero'yu kapatın.