Sistemimin sorunu anlamsız yerlerde kitlenmesi , sistem oyun oynarken (Crysis, COD4, TDU,NFS serisi,vb...) hiç bir sorun cıkarmıyor ne kitlenme nede donma fakat sistem mesela sadece muzik dinlerken (kısaca stand by da beklerken) , vista acılırken ki hala acamadım vistayı !( ilk yukleme ekranında kayan yesil sey cıkıyor ve duruyor) SP3 yuklenmesi esnasında (yukleme baslıyor, envanter yukleniyor ve 2. asamaya gecerken orda kalıyor) , daha onceleri w madia player 11 yuklenme sırasında (suan sorunsuz kullanıyorum) sorununu bulamadıgım kitlenmelere magruz kalıyor.
Farklı windows cdleri denedim (orj dahi) ama sorun aynı . Ramlerim daha once kingston 512x2 seklindeydi suan marka ve kapasite degisikligi yaptım ama sorun aynı . Farklı forumlarda da buna cozum bulamadık kim ne dediyse yaptım . Everest ile sistem sıcaklıklarını izliyorum fakat herhangibir sorun gozukmuyor. Sorunun kaynagının yazılımsal oldugunu dusunmuyorum. Eger donanımsal ise sizce neyden kaynaklanabilr bu sorunum?
sistemi degisik HDD bölümlerine , Farklı Hdd ye kurdum ama deişen hiç bir sey yok.Umarım bir cozume kavusturursunuz beni iyi calısmalar diliyorum...
Sistem kitlenmesinin nedeni nedir ?
Sisteminde çift ram varsa çıkar birini teker teker takıp kullan.Artı psu kaç watt? Toprak hattı kullanıyormusun ? Bios update yaptınmı ?
bios update yaptım ramleri tek tek taktım hatta degistirdim
psu 480w tt
sistemde ups war . topraklıda da kullandım degisen birsey olmadı ..
Sistem Özellikleri:
P4 540/AA8XE Fatal1ty/1024*2 DDR2 Corsair 800MHz/120Gb WD-jb Sata+250Gb Seagate 7200.8/MSI Nx6600Gt/Philips 190 C /Samsung writemaster 20x/TT V1000A/TT 480W purepower/1100 AVR MGE/Logitech Z5500 /Kingmax4Gb (for readyboost)
Bu sorunun cevabını geçen hafta vermiştim. Aynı konuyu iki kez açmayın
https://www.chip.com.tr/forum/Bu-sistem-niye-kitlenir_t57532.html
eger burda cevap verdiyseniz benim sorunumun devam ettigini gormemissiniz. Aynı konunun benden once acılabilegini sanmıyorum .cunku baska forumlarda da bu soru hakkında cok konusan oldu ama kimse yardımcı olamadı. Sıcaklıklarda herhangibir sorun yok. Farklı hdd , farklı ram denedim sorun devam etmekte . Anakart işlemci veya ekran kartında sorun oldugunu nasıl anlayabilrm?