tabikide çarpan kilidi bu işte anakartta önemli işlemcinin overclock potansiyeli VB KİLİDİNİN AÇIK OLMASI ADAMIN YANLIŞINI YAPMAMIŞSIN i5 oalrak tek alınabilecek zaten 2500k dır gerisi hikaye hatta oyun için :)
Sistem nasıl
- 1
- 2
bütün sayfaları okudum ve yorumum şu :1-günümüzdeki oyunları 4 gb çalıştırıyor.öyle 8,16,32 hatta 64 gb düşünmen tam bir saçmalık.1-i7 işlemcili pcye gidip normal hdd takarsan performansını tam alamazsın
2-o işlemciye üst düzey kart şart.Tam performans için buda şart
3-anakart üst düzey şart bunların hepsi sonuçta anakartta çalışacak ki bu seçiminiz güzeldi
4-joker bir pc önermiş Allah selamet derlerya aynen öyle i7 2700k 7970 öneriyor ama 4gb ram tam saçmalık
5-Yeni nesil işlemciler pahalı+anakartlar pahalı+oc için daha yatkın gibi duruyor(nm'e bakarak diyorum).En iyisi beklemek ve görmek belki o yeni nesili benim 5,80ghzlik i52500k geçer ne dersiniz!!! :
2-i7 2700k ve 7970li zaten daha ne laf söylüyorsun utanmadan?
tekrar söylüyorum 4 gb yeterli.
şurda ne kaldı 29 nisan'a?ısınma sorunalrı hakkında intel destek bölümüde yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam overclock potansiyeli yüksek ve sıcaklıkları uygun [tabi modele göre deişir]
sadece 16 gün yani yaklaşk 2 hafta.2 hafta çabucak geçer o zaman 3rd G intel 22 nm işlemcili bir pc toplarız.zaten 22nm olması çok iyi bir şey kimbilir daha ne özellikleri çıkacak.
tamam sağolun arkadaşlar o zaman bekliyelim ve görelim
4 gb değil günümüz koşullarında 3 gb da yeterlidir ancak i7 işlemciyi frenlemek mi istiyorsun o zaman kesinlikle 4gb ram şart photoshop render gibi işlerde 4 gb ram anında full olarak kullanır yada gta 4 gibi kapsamlı oyun.
Ben orada i72700k ve 7970 önerin iyi ama 4 gb ram o sisteme yetmez dedim iyi oku joker yanlış yönlendiriyorsun peşindeyim bu 4. oldu!
nasıl yetmez onu anlayamadım 4 gb?
Render işleri ağır ve uzun sürebilir misal adamda 2 gb ram var ve günlerdir bir sahneyi render edemedim diyor 4gb rami olan adamda daha yarısını görmedim diyor ama 16 gb ram i7 işlemci olan birisinin dediği aynen şu 2-3 dakikamı aldı...
bunun sebebi nedir biliyormusun ram + ekran kartı sen amd öneriyorsun ama onda cuda yok cuda bu işler için biçilmiş kaftan gtx 680 misal bu iş için ideal
- 1
- 2