2 gb var olan ram'imi 4 gb a çıkarmak istiyodum.fakat 64 bit kurmak istemediğim ve 3.2 gb olarak kullanmak istemediğim için 3gb ram'e çıkarsam.böylece tasarruf etmiş olurum.şuan kingston hyberx 2 gb ddr2 1066 mhz ram mevcut.1 gb olarak 800 mhz bulabildim.bu 2 gb ram in üstüne 1 gb 800 mhz ram alıp taksam diğer ram 1066 mhz diye performansta bir düşüklük olurmu?
sistem önerisi
elbette olur hatta sistem dahada sıkıntılı çalışır bu ramlar arasında büyük ihtimal cas değerleri farklıdır buda sürekli mavi ekran gelip bilgisayarın yeniden başlamasına sebep olabilir ancak senin anakart nedir anakartlarda ramlarin dual olarak çalışması isteniyor genelde.
benim 4gb 800mhz vardı (2gb*1 1gb*2) sıkıntılı olduğu için vede yeni işlemci aldığım için 4 gb ocz tek aldım ben olsam ya hiç almam yada direk 4 alırım bi seçenekte sendeki 2 gb nin aynısını bulmak ve emin olmak tek değilse 1gb oarak aynısını bulmak olur.
aynı ramden al 64 bite geç , neden geçmek istemiyosunki 64 bit daha performanslı bir çok makale var onunla ilgili , bu forumda bile .
1gb olarak aynısını bulamadım.ddr3 olsa vardı ama anakartım ddr2 desteklediği için.peki direk 4gb taksam ve 32 bit sistem kursam bir problem olurmu.w7 de çoğu programa uyumlu olmadığı için vista 32 bit ultimate kurmayı düşünüyorum.
aynı ramden al 64 bite geç , neden geçmek istemiyosunki 64 bit daha performanslı bir çok makale var onunla ilgili , bu forumda bile .ekran kartı sürücüsünü vs geçtim başka bi program kurarken 64 bit e uygun olanını kurmam gerekicek.kurduğum çok program var her birinin 64 bit sürümü yok.
Yerinde olsam şuan kullandığın ram den bir tane alırdım. İlerde 64 bit yaygınlaşıcaktır. O zaman iyiki 4 gb ram almışım dersin :)