sistem saatim geri kalıyor....

baris_ozd
18-10-2010, 10:17   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Birçok yerde araştırdım. Bu sorunun bios pilinden ileri geldiğini söyledi herkes. Ben de denileni yapıp pili değiştirdim. Ama 15 gün sonra gene aynı şey oldu. Bilgisayarın gücünü kesince saat geri kalıyor. Fişi takılı bırakırsan birşey olmuyor. Saatin dısında bios tan herhangi başka birşey değişmiyor bir de. Sorun sadece saat oldugu için önceleri fazla takmıyordum ama gitdige canımı sıkmaya başladı. Benzer sorunlarla karşılasıp da çözebilen varsa, beni de bilgilendirirse sevinirim. Olmadı biosu silbaştan bi daha kurcam artık....

sensored
03-11-2010, 18:20   |  #2  
Taze Üye
1 mesaj

bu sorun bende de var şuan çözebildin mi sorununu çözdüysen bana da söylermisin?

baris_ozd
10-12-2010, 14:29   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

başka forumlarda insanlar olur olmaz herşeye bi dünya cvp yazarken biz bişi sorunca bi tane msj olması komik oluyo biraz. demekki çok rastlanılan bi sorun değilmiş bizim sorunumuz. iplenmemek de güzel duyguymuş buarada :)
soruna gelince, hala daha bulabilmiş değlim.  ben anakarttan şüpheleniyorum. bios beslemesi falan varmış, kart arızası olma ihtimali muhtemel. ilk fırsat buldugumda bi bilgisayarcıya göstermeyi planlıyorum. onlar da bişi yapamazsa garanti kapsamı dolmadan kartı servise göndermeyi düşünüyorum. onlar nasıl hallediyolarsa halletsinler artık. bi daha pil değiştirmeyle falan uğraşamıycam yani...

Kapalı Hesap (154666)
10-12-2010, 15:50   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Alıntı: baris_ozd  
Birçok yerde araştırdım. Bu sorunun bios pilinden ileri geldiğini söyledi herkes. Ben de denileni yapıp pili değiştirdim. Ama 15 gün sonra gene aynı şey oldu. Bilgisayarın gücünü kesince saat geri kalıyor. Fişi takılı bırakırsan birşey olmuyor. Saatin dısında bios tan herhangi başka birşey değişmiyor bir de. Sorun sadece saat oldugu için önceleri fazla takmıyordum ama gitdige canımı sıkmaya başladı. Benzer sorunlarla karşılasıp da çözebilen varsa, beni de bilgilendirirse sevinirim. Olmadı biosu silbaştan bi daha kurcam artık....
1 almış olduğun pil bayat ya da yeterli olmayabilir. Teknik olarak pil ilk alındığında ölçülür. voltajı tam mı eksik mi. (piyasada bayat piller çok var)
2 Bios pil devresinde dialektik kaçağı olan bir dekuplaj kondansatörü olabilir. tespiti zor olmakla beraber birkaç parça değişimi ile sorun halledilebilir.

mcafee23 ayrılmıştır
10-12-2010, 16:34   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

konuyu görülmemiş o yüzden cevap yazılmamış
görenlerde anlamadığı için yazmamış
iplenmemekle alakası yok burası diğer forumlardaki gibi herkesin lakırdı yaptığı bir yer değil
Sorun pilden değil anakarttan tam donanımlı bir teknik servise götür 20 liraya yaparlar

Bu mesajdan sonra cevap yazacaklara tavsiyem
her bios pili konusu açıldığında bios pili anakart tarafından şarj edilmiyordur muhabbetine girmeyin
Çünkü bios pili şarj edilmez yapısal olarak şarj edilebilir değildir.Anakartlarda da zaten şarj etme özelliği bulunmaz

daha önce bir foruma bu konu ile ilgili bir yazı yazmıştım;yazıyı bulamadım ama pil özellikleri burada
inceleyin
http://data.energizer.com/PDFs/cr2032.pdf

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 10 Aralık 2010 16:36