ÖMER sormuş:
Merhaba ben ömer
Sizlere bilgi ve tecrübelerinize çok güvendiğim için çok zorlandığım bi konuda fikir danışmak için yazıyorum.
Ben grafikerim ve ileri düzeyde devam ediyorum. Kendime bir pc topluyorum. Anakart ve ekran kartı hariç her şeyi aldım.
Şimdi sıra anakart ve ekran kartına geldi.
Bu konuda çok geniş kapsamlı bir araştırma başlattım. Bundan önceki parçaları dayine araştırarak aldım. Fiyat/performans olarak sanırmı iyi parçalar. Fakat ekran kartı ve anakartta takıldım, bir türlü karar veremedim. Bildiğiniz gibi photoshop, freehand, corel, iluustrator, 3ds nax gibi ağır programlar ı kullanıyoruz. Bu yüzden bunları kaldırabilecek, renk konusunda yanıltmayacak Ve ilerde çıkacak olan bazı oyunları da yüksek kalitede oynamakta bi problem çıkartmayacak bir ekran kartına ihtiyacım var. Şu andaki oyunlardan örnek vermek gerekirse : NFS Carbon ve COD3 bunların arasında. Bunları texture filtreleri açık şekilde oynayabilmeliyim. Bundan dolayı ekran kartı benim için hayati önem taşıyor. Bu konuda bi araştırma yaptım ve fiyat/performans olarak Palit in 8600GT sonic veya Point of view 8600GT Sonic modellerini iyi buldum. Bunlar hem directx 10 u destekliyor hem de o.c. edilebiliyor. max. 300 ytl ödeyebileceğim için bu civarlardaki ekran kartları arasında iyi gibi duruyorlar.
Birde anakartla ilgili problemim var. İ965 olarak düşündüm ben. Sizce burada ne tercih etmeliyim. Maksimum 220 ytl lik anakartların Hangisi bana performansta çok rahat etmemi , maks. Performans almamı , bu kurduğum sistemle maks. Uyumluluğu, soğutma konusunda sorun yaşamamamı, ve yeni çıkacak olan teknolojiler ( quad core vs.) konusunda sıkıntı yaşamamamı sağlar?
Bu konuda bana yardımcı olursanız gerçekten çok minnettar kalırım. Pc yi aldığım zaman grafik işlerinizin bazılarında yardımcı olabilirim. Cevabınızı bekliyorum.
İlgileneceğinizi umuyorum ve bunun için çok müteşekkirim.
Tüm chip ve vogel burada ekibine selamlar..
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
-KASA: ASUS TA-5A1 350 WATT SİYAH
BOYUTLAR : 190 *425 *440 MM;
FORM FACTOR : STANDART ATX ;
SÜRÜCÜ YUVALARI : 4 ADET 5.25" HARİCİ , 2 ADET 3.5" HARİCİ
3 ADET 3.5" DAHİLİ
GENIŞLEME YUVALARI : 6 ADET PCI - 1 ADET AGP ;
FAN : 2 ADET 80 MM ;
GÜÇ KAYNAĞI : 350W ;
POWER FACTOR CORRECTION ÖZELLIKLI
ÖN PANEL ÇIKIŞI : 2 ADET USB ; 2 ADET SES 1 ADET IEEE 1394 FIREWIRE
- İŞLEMCİ: Pentium D 915 (2.8GHz,800MHz,4MB,LGA775) BOXSoket Türü LGA 775
Hız 2800 MHz
Teknoloji 0.65 mikron
Pin Sayısı 775
L1 Ön Bellek 28 KB
L2 Ön Bellek 4096 KB
Veriyolu Hızı (FSB) 800 MHz
- RAM: 1 gb (2x512) Kingston DDR2 667 Mhz
- DVD-WRİTER: Arabirim IDE
DVD+R Yazma Hızı 18 X
DVD+RW Yazma Hızı 8 X
DVD-R Yazma Hızı 18 X
DVD-RW Yazma Hızı 6 X
DVD-ROM Okuma Hızı 16 X
CD-R Yazma Hızı 48 X
CD-RW Yazma Hızı 32 X
CD-ROM Okuma Hızı 48 X
DVD Ortalama Erişim Süresi 130 ms
CD Ortalama Erişim Süresi 110 ms
Tampon Bellek 2 MB
- HARD DİSK: SEAGATE 250GB 7200RPM 16MB SATAII NCQ
- EKRAN : 19'' SONY MULTISCAN E400
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)