Sistem Toplamanın Püf Noktaları Nelerdir ?

MaketPicaa
15-01-2012, 12:51   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Yeni bir sistem kuracagınız zaman nelere dikkat edersiniz ?
SSD ve UPS nedir ?
Overlock nasıl yapılır ?

2000-2500 tl (sadece kasa) civarı sağlam bi oyun bilgisayarı almayı düşünüyorum ama yukarıda ki ince noktaları bilmedikten sonra tam performans alamadıktan sonra benim için bi olay ifade etmeyeceğine de inanıyorum aslında sonucta oyunlarda FPS nin yüksek olması gerekiyor ve ben daha fps nasıl bakılır onu dahi bilmiyorum ... yardımlarınız için teşekkür ederim ..

Erdem_Aydın
15-01-2012, 13:49   |  #2  
Erdem_Aydın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
1,628 mesaj

SSD için Detaylı Bilgi

UPS kesintisiz güç kaynağıdır. Elektrik kesildiğinde bilgisayarın bi süre daha açık kalmasını sağlar. Bazı modelleri voltaj dalgalanmarını engeller ve yüksek veya düşük akımın bilgisayarı etkilememesini sağlar. Kaliteli sistemler için bence mutlaka gerekli.

Overclock (o.c.) bıos üzerinden yapılır. Frekans ve çarpanlarla yapılan oynamalardır. Frekansı arttırarak oc yapmış olursun. Ve oc yaptığın parça daha hızlı çalışır.

Kapalı Hesap (153334)
15-01-2012, 14:02   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj
Alıntı: erdem552  
SSD için Detaylı Bilgi

UPS kesintisiz güç kaynağıdır. Elektrik kesildiğinde bilgisayarın bi süre daha açık kalmasını sağlar. Bazı modelleri voltaj dalgalanmarını engeller ve yüksek veya düşük akımın bilgisayarı etkilememesini sağlar. Kaliteli sistemler için bence mutlaka gerekli.

Overclock (o.c.) bıos üzerinden yapılır. Frekans ve çarpanlarla yapılan oynamalardır. Frekansı arttırarak oc yapmış olursun. Ve oc yaptığın parça daha hızlı çalışır.

hiz asirtma yazilimlada yapilir.
ayrica hiz asirtma (o.c) tavsiye etmem.
bilgisayarini topluyan kisi ozurluyse bildigini zannedip yanlis bilincsiz bir toplama yaparsa basin dertten kurtulmaz.
Ayrica toplayan insan professinalde olsa bence toplama tamen sans isidir uyumlu bile olsa bir sorun cikartabilir oyuzden h.a ya sakin bulasma.
Birkac kisiye bu aylarda hevesim geldi topladim kunuyu arastiran bana ozel mesaj ceker.
Ama tavsiyem 2500tlye pc alman mantiksiz 700tlye ps3 al geri kalanina pc topla.