5-10dk e yazarım karşılaştırmayı ona göre yorum yaparız ;)
sistem toplicam yardım lütfen
- 1
- 2
AlienWare Area 51ALX 6746TL (monitör fiyata dahil değil)
aynı sistemin toplaması ile karşılaştırması ( aynı ürünleri fiyat olarak ):
i7 950 = 587TL
MSI Big Bang X-Power 651TL
Sapphire HD 6870 CrossFire 500x2=1000TL
Corsair Dominator GT DHX+ DDR3 12GB (3x4GB) 2000MHz CL9 Fanlı Air Flow II 713TL
4tane Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 1TB 7200Rpm Sata II Raid0 444TL
Samsung BlueRay 189TL
CM Storm Sniper Black Edition Totally Mesh 3x20cm fanlı kasa 364TL
Cougar 1200Watt 80+ Aktif PFC psu 381TL
Coolit ECO-R Sıvı işlemci soğutma 140TL
Razer Lycosa Klavye 176TL
Razer DeathAdder Mouse 121TL
toplam 5073TL...
hem daha yüksek parçalar hem daha düşük fiyat.. karşılaştırın görün farkı... bu arada fiyatlar vatanbilgisayardan alınmıştır...
aboooooo bakın gördünüzmü fiyatlar uçuyor tutun
ben sistemi alıcağım zaman tam kapışma dönemi olucak Sandy Bridge vs BullDozer & Fusion, klasik yeni soket çıktığındaki anakart rekabeti, HD7xxx vs 28nm Fermi, ve ram, HDD vs SSD kapışması var bence fiyatlar tahminimden de az olabilr...
belkide sırf o yüzden yükek olucak parça azlığı nedeniyle millet hurraaa kapmasın sonra sen getiiii getti getti diye yakınma ama deyim abooooo katil sinek geri döndü yaw bu hayvanlar gözüme giremedik diye öldüler habire taruz yapıyolar öldür öldür bitmiyolar...
xD o zmn odaya zehir sık :D ( raid detan fln xD ) sonra bi 30-40dk bkle girdiğinde hepsi öbür tarafa gitmiş olur xD odayı havalandır sonra rahat rahat işini yap ;)) bzm köy gibi bi yer var ( tam köy elektrik bile yok :S geçtim suyu doğalgazı :)) ama gelicek elektrikte :D ) orda da öyle mangal yapınca bi giişiyoum 100-150tane sinek rahat geberio xD ama bitmio namuzsuzlar xD
bitermi hiç onası köy öyle elektirk sizmemleket mi olur bizim burda elektrik var telefon yoktu allatan3g çıtıda internete bağlanabiliyoruz odayı havalandırıyım deyince daha çok sinek giriyor hele yazın sivri sinekler hiç çekilmiyor iiiiiiiiii diye saldırıyolar ulen bağri sessiz saldırın dimi gıcık oluyom ben bi akrabaya ziyrete gittiydim elime bisineklik geçti ordan bi avuç öldürmüşümdür tepe oldu sinek ölüsünden meydan muharebesi yapıyoz onlarla onlar göze ben kendilerine saldırıyım şu sıralar düşmana büyük kayıp verdirdim..
memleket değil de sonradan alındı ben daha 1-2aylıkken :D tek kötü tarafı sinekler ve elektrik :D onun dışında güzel :D bi ağacın altına yatıyorsun sabahtan akşama kadar canın atıştırmak isterse çık ağaca xD ohh :))
neyse konu dışı'na çevirdik xD sistem toplamadan dan tarla bağ bahçe ye geldik xD
olsun ikimiz böyle kaç konu baltaladık zaten sen benim burayı bi görsen bi meşe var hani yaprak dökümünde vardıyo girişte onun gibi bide yanına top sahası var kale yaptım bitane bi dut ağacı var kocaman kara dut çok güzel yer doğa ama elektirik olmasa dururmuyum allah biliyor doğada biyere kadar abi bi domuzlar eşşek gibi görücen geçen yolda denk geldi traktör gibi ses çıkarıyor allahtan kaçtı yoksa etrafta çıkılcakta ağaç yoktu tabana kuvvet kaçrdık dicem ama çokta hızlı koşuyolar aboooo.
yardımlarınız için saolun ama ben 5000 e kasa deil monitor falan da alıcam. o yüzden kasa en fazla 3500 olabilir. yardımlarınız için tekrar teşekkürler
abi monitöre çok para verme öyle 500-600 gereksiz zaten lcdler bi bozuldumu çok zor düzeliyor ama 3500e harika sistem toplanır aldığın zaman assasing2yi al harika oyun bende biraz kasıyor sende harika oynar tavsiye ederim..bide crysis2
5000TL e herşeyiyle canavar gibi sistem alınır ama biraz bekle... yeni parçalar çıkıcak hem fiyatlar düşer... hatta bence biraz daha bekle 2011 2.çeyreğin ortasına kadar mesela HD7xxx ve BullDozer ler çıkınca savaş alanına dönücek ortalık ondan sonra fiyatlar düşer o zaman alırsın sistemi.. bekle diyorum çünkü şimdi alıcağın en iyi sistem 2hafta sonra eskimiş olucak... çünkü yeni ekran kartları çıkıcak... o yüzden şimdi üst seviye pc alınmaz... 3500TL lik kasa alıp 1500TL monitöe verilmez... 3tane monitör kullanıcam dersen o başka mesele... en iyi monitör bile 600TL i geçmiyor.. 3D diye kendini yırtmana şimdi gerek yok çünkü çok pahallı ve yeterince iyi değiller... daha 3D nin gelişmesi lazım... o yüzden 23"-24" LED 2.000.000:1kontrast 5ms veya daha iyi bir monitör yeterli olucaktır...
abi buldozerde bütçeyi buldozer gibi biçiyor valla ben tl biriktirmeye çalışıyorum 70 yaşında anca alırım heralde ozamanda vinç felan çıkar abooooo 40 çekirdekli felan belki zuzaylılar gelir bize yardım eder işlemci konusunda meraba dünyalı ahanda işlemcin ama 400dolar der bende boğazlarım onu orda gezegenler arası savaş çıkar ulen seneryoya bak anma saçma oldu haa.......... :))
abi kafa güzel deyilde morel iyi abi bi kar yağdı buraya abooooo acayip soğuk hava elektirikler yeni geldi allah evsiz insanlara yardım etsin çok soğuk havalar bulldozeri bekle abi çok iyi işlemci diyor firarist bende alıcaktım para biriktirip bulldozer alıcam abi makara gene olurda 2de hiç kimse kalmıyor ben giriyorum kimsecikler yok senle yapıyoz arada işte kar geldi sinekler getti rahatladım valla.ama çok soğuk........
bugn 2dereceyi gördüm İstanbul'un ortasında Fatih'te ( kursa giderken )... walla öyle bi gidiyorumki bi tarafına motor taksan anca o kadar hızlı gidersin xD iyiki atkımı almışım yoksa donucakmışım... metronun içinde o kadar insan var klima çalışıyor ama kapı açılıyor kapanıyor 10sn den fazla geçiyor içeride nefesimin buharı gözüküyor o kadar soğuk yani... biraz alıştıra alıştıra gelseydi bari... daha bi kaç gn öncesine kadar kısa kollu giyerken bugn atkı kalın mont fln bi garip geldi... mevsimlerinde kafa güzel olmaya başladı xD küresel ısınma kendini hissetiriyor.. bi ara hatta dolu yağdı yarım cm fln oldu sonra eridi ama dolu yağdığına göre bayağı bi soğuk geliyor...
abi burayı gör internet çekmiyor elektirik bi gidip bi geliyor bel boyu kar oldu sizde gene 2 iymiş burda eksiye düştü ama manzara harika kuşlar eve girmeye çalışıyor ama hakkat çok soğuk daha martta var ne demişler mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır diye valla allah evsiz barksız insanlara yardım etsin biz evde donuyoz onlar dışarda ne yapıyodur kimbilir abi gelinde kar topu oynuyalım acayip oldu hertaraf ahanda bi foto size
abi 2 gündür yağıyor bir geldi pir geldi bide tepe var bi kayıyon acayip sürat oluyor valla yer bize ait özel arazi
abi kar topunun kralı var burda sen gel kar topu kolay iş tabi yollarda kapalı na pıyım böğük şehri ahanda bir iki foto daha 2nci foto çatıdaki kar siz düşünün artık...abi burası hiç bir yere ben zemiyor kendine has biyer bi manzara fotoları var ama adamın konuyu daha fazla meşgul etmiyelim.sana özel msaj olarak atarım....
- 1
- 2