sistem topluyorum görüşleriniz nelerdir?

inflamesc
06-06-2012, 03:02   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
163 mesaj

Merhaba arkadaşlar;

Teknobiyotik'in başlattığı kampanya ile toplamayı planladığım bilgisayarı paylaşıyorum

http://www.teknobiyotik.com/akilli-pc-sihirbazi.html?kayitid=3120 bu linkten ulaşabilirsiniz. Ekran kartını benim  stoğumda bulunan his hd6790'ı ekleyeceğim. Ekran kartı dışında listede göreceğiniz üzere 5 ana bileşen toplamaktayım. Bu bilgisayar ile başlangıç olarak microsoft visual studio ve c# çalışmaları yapılacak bunun yanında birde oyun oynanacak.

Alınması gereken parçalar yine belirteyim;

kasa( çok önemli değil ama psu yeri altta olmalı; diğer yuvaları vidasız olmalı) ,

psu ( 80+ olmalı) ,

işlemci ( yine bu konuda amd 8120 ve i5 3550 arasında çok kaldım fikirlerinizi bekliyorum),

anakart( overclock ,cf gibi işlemler yapılmayacaktır), 

ram (4gb olabilir sorun teşkil etmez diğer parçalara ağırlık verelim)

hdd ( 500 gb yeterli olacaktır).

buradaki fikirsizliğim anakart seçimi ve işlemci arasında daha çok intel yönlü bir sistem isteniyor. Bütçe ise 1200 ama 1250'yi çok geçmemeli şimdiden teşekkür ediyorum cevap verecek olan arkadaşlara

Son Düzenleme: inflamesc ~ 06 Haziran 2012 03:07
Kapalı Hesap (91855)
06-06-2012, 09:55   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 25
2,006 mesaj

• PSU'nun altta olması daha iyidir.
  • Anakart alırken yeni chipset'leri tercih etmelisin.
  • Ram alırken dual channel kit almalısın böyle daha iyi performans verir ve aynı kanala sonradan ekleyeceğin ramler sorun çıkartabilir.
  • Sistem harddiski minimum sata2, 7200 devir ve 32mb önbellekli olmalıdır.

rakpunar
06-06-2012, 13:28   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 33
550 mesaj

Ivy Bridge alacaksan birde soğutucu eklemeyi unutma. Sonra sorun çıkmasın.

rakpunar
06-06-2012, 13:36   |  #4  
Yıllanmış Üye
550 mesaj

Ben şöyle düzenlemeler yaptım.

İndirimde olan işini görecek bir soğutucu seçtim. Overclock yapmayacağın için anakartı daha ucuz bir z77 chipset seçtim. RAM'leride yine overclock yapmayacağın için 2 tane CL7 2 gb seçtim. Böyle o seçtiğinde 4 gb 1600'den alamayacağın performansı alacaksın. Kasa falan senin zevkine kalmış o yüzden hiç dokunmadım.

inflamesc
06-06-2012, 16:55   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
163 mesaj

@Kötü Adam @rakpunar  tercihleri yanlış yapmadım değil mi özelliklede Kötü Adam'ın belirttiği gibi oem ürünleri özelliklerini öyle seçtim. Yalnz Rakpunar tecrübeli olduğun için soruyorum microsoft visual studio ve c# çalışmalarının yaılabileceği sistem bu bütçeyle bu mu olmalı ? senin önerin ne olacaktır amd mi intel mi tercih edilmeli bu bütçeyle bu uygulamalar için ?

rakpunar
06-06-2012, 17:34   |  #6  
Yıllanmış Üye
550 mesaj

Kodlama için kullanılan programlar çok ağır sistemler istemediği için ve sen arada oyun oynayacağım dediğin için kriter oyun sistemine yükseliyor. O yüzden ona göre düzenleme yaptım. Zaten oyun sistemiyle o programlarıda gayet iyi kullanırsın. Belki şöyle birşey olur. Çok büyük yazılımlarla uğraşırsan ne bileyim database falan kullanman gerekir. Bilgiler database'den alınacaktır falan. O zaman belki bi SSD eklenirse daha hızlı tepki süreleri alırsın. Ama genel olarak işini rahatlıkla göreceğini düşünüyorum.

Son olarak AMD mi Intel mi diye sorarsan, bu konuda hiçbir şekilde yardımcı olamam. Böyle bir ayrıma girmeyi sevmiyorum. Ama bir iki aya toplayacağım sistem AMD olacak. Bunun sebebini başka bir konudada söylemiştim. Sebepler şunlar;

1. Uzun zamandır Intel kullanıyorum. Değişiklik olsun.

2. Daha ucuza daha performanslı işlemci alabilmek(buradaki kriterim FX 4100 veya 6100'ü i3 yada daha düşük modellere tercih etmemek fiyat açısından.).

3. Overclock yapmayı seviyorum. Sistemin özelliklerinin yüksek gözükmesini seviyorum. RAM'lerin 2133mhz'de, işlemcinin 3.6 iken 4.6 yada 5.0 gibi değerlerde, ekran kartının en az 1000mhz işlemci hızıyla çalışması falan hoşuma gidiyor. HD5770 ekran kartım var. Stabil bir şekilde 1000mhz çekirdek 1300mhz bellek hızında çalışıyor. ^^

Benim çene açılınca baya uzuyor konu kusura bakma. Son dedim ama bu son olsun bari. :D

Eğer Intel tercih edersen RAM'leri CL7 1333mhz seçmen gerekir. Ama AMD FX seçersen 1866mhz en az seçmen daha iyi olur. Çünkü o zaman tam performansı ile kullanırsın işlemciyi. Eğer AMD FX serisi alacaksan alacağın anakart Asrock 990FX Extreme3 olsun. Intel için gerekli önerileri yapmıştım zaten. Diğer arkadaşlarda daha fazla yorum yaparlarsa, yanlışım varsa düzeltirlerse sevinirim. :) (Bu yorum overclock yapmayacaksan geçerlidir.).

inflamesc
06-06-2012, 17:42   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
163 mesaj

samimi cevapların için çok teşekkur ederim  rakpunar. şu anda taşlar yerine oturmaya başladı. Sadece bu hafta sonu vatanı bekleyeceğim vatan güzel bir indirim yaparsa ordan alıcam yapmazsa teknobiyotikten alacağım bu sistemi teşekkur ederim tekrar

inflamesc bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]