Arkadaşlar.gigabayte x58 ext.anakart.Core i7 920 işlemci.ocz 3gb 1600 mhz.bellek.ati radeon hd 3850 ekran kartı var.thermalke 500watt tr2 psu var.psu işlemci beslemesi uyumsuz 4pinli.anakart beslemesi 8 pinli.öyle çalıştırıyorum.performansı arttırmak için uyumlu 8 pin işlemci beslemeli psu almama gerek varmı.birde performansı arttırmak için daha başka ne yapılabilir? mesela ekran kart değişimi gibi?önerilerinizi bekliyorum.
sistem uyumu
Sisteminiz düzenini bozan sadece HD3850 ekran kartınız.Bu oyunlarda size darboğaz yaratır.Bu kartı satıp onun yerine yeni çıkan 40NM lik HD4770 Veya Vapor-x 4870 ekran kartlarını almanız sisteminizi daroğazdan kurtaracaktır.Psu değişmeyede gerek yok.
Bir tane molex çevirici alsan iyi olur 8 pinli psu değiştirmene gerek kalmaz birde ekran kartını değişebilirsin, eğer psu'yu değişirsen daha yüksek kartlar önerebilirim ancak bu psu ile hd 4850 IceQ uygun olur
eğer psu değiştirme ihtimali varsa yani bütçen elveriyorsa ona göre daha iyi bir psu ve ekran kartı öneririm.
Bu kartı alacak uleynnn
http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=37976
Sonradanda overclocking uygularsın rahat edersin.PSu danda korkma elektrik tüketimi 157W öyle ahım şahım bir tüketimi yok ancak sağlam bir psuda kullanmak daha mantıklıdır bu konuda ahmet arkadaşımıza katılıyorum
teşekkür ederim ilginiz için.psu ve ekran kartı için değişimi için.hangi markaları önerirsiniz.
Güç kaynağını illada değişişiyim perfonmanslı olsun diyosan
http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=35978
Bu PSU gayet güçlü ve sessiz(ismindende belli olduğu gibi)
Ekran kartındada hala iddalıyım Vapor-x 4870
http://www.vatanbilgisayar.com/prod...x?I_ID=37976
Benim pc fiyatı ediyor ancak full perfonmans için az bile
ekran kartı olarak üçünün arasında kaldım.
HD4870 ICEQ4+ Turbo GDDR5 1GB 256Bit ATI DX 10.1 Ekran Kartı
HD4870 Vapor-X GDDR5 1GB 256Bit ATI DX10.1 Ekran Kartı
HD4850 IceQ 4 Turbo GDDR3 512MB 256BIT EKRAN KARTI
psu olarak da öyle:
GIGABYTE ODIN GT 800W
THERMALTAKE TOUGHPOWER 750 WATT
OCZ700SXS-EU STEALTHXSTREAM 700W
HD4870 ICEQ4+ Turbo GDDR5 1GB 256Bit ATI DX 10.1 Ekran Kartı
HD4870 Vapor-X GDDR5 1GB 256Bit ATI DX10.1 Ekran Kartı
Bunlardan ICEQ4+ vapor-x den biraz daha serin çalışır onun dışında bir + sı yoktur.
Psu Konusundada kesinlikle OCZ StealthPOWER serisi Tartışmasız tavsiyemdir.Googleye yazıp yorumları okumanı tavsiye ederim
psu nun. modüler olmasını tercih ederim.OCZ StealthPOWER da o özellik yok maalesef.ekran kartı dediğin gibi almaya karar verdim sağol arkadaşım.
Ahmet79 ustam.siz ne diyorsunuz bu konuda?
ekran kartı: HD4870 Vapor-X GDDR5 1GB 256Bit ATI DX10.1 Ekran Kartı alacağım.
psu olarak:
THERMALTAKE TOUGHPOWER 750 WATT
GIGABYTE ODIN GT 800W yazılım kontrollüymüş.ikisinden birini veya sizin önerebileceğiniz?
Hepinize yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.
sağolsun bilgisayar satıclarının marifeti.onların topladığı sistem o kadar olur.daha önce bilmiyordum bu siteyi.keşke daha bilsem böyle olmazdı.sağlık olsun.Ekran kartım daha önceki sistemden kalan parçalardan birisi.Bu forumdaki sistem önerilerinden topladım sistemi.işlemci.anakart.ram.hdd ve işlemci soğutucusunu.bu parçalardan çok memnun kaldım.ekran kartı ve psu yu da değiştirisem süper olacak.bu konuda bu site ve tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Başka psu önerisi olan yokmu? HIGH POWER ABSOLUTE 750W 273 tl. nasıldır.
HIGH POWER HPC-650-G14C 650W Absolute 200 tl. buda işimi görürmü?
kullandığım işlemcilerin üretimi durmuş herhalde.revizyona girmiş doğrumu?şimdi benim parçalar öldümü?
herkes uyumuş herhalde kendin çal.kendin dinle hesabı.
Yok kardeşim daha corei7 ler yeni çıktı yaw ne bitmesiSadece corei7 940 ın talebi az olduğundan onun üretimi durduruldu.Hala corei7 920 ve 965 EE Edition satılıyor.Yeni ekran kartını ve güç kaynağını aldıktan sonra bizleri haberdar edersen seviniriz
burakesan_1993Yok kardeşim daha corei7 ler yeni çıktı yaw ne bitmesiSadece corei7 940 ın talebi az olduğundan onun üretimi durduruldu.Hala corei7 920 ve 965 EE Edition satılıyor.Yeni ekran kartını ve güç kaynağını aldıktan sonra bizleri haberdar edersen seviniriz
Core i7 920,940 ve 965'in yerine onların yeni revizyonları geliyor920'ni yerine core i7 920 D0 Revizyon
940'ın yerine core i7 950
ve
965'in yerinede core i7 975 ee olarak günceleniyor core i7 ailesi ve eli kulağındadır bir kaç haftaya raflarda görürüz,farkları nedir dersen
920 D0 revizyonun saat hızı aynı o/c potansiyeli daha yüksek,
950'nin saat hızı 3.06 ghz olarak yükseltildi ve o/c potansiyeli daha iyi,975 ee ise 3.33 saat hızına çıkartıldı ve aynen o/c potansiyeli daha yüksek,
şu anda bile 920 D0 revizyon hava soğutma ile 4.6 ghz 975 ee ise hava soğutma ile 5.0 ghz lik saat hızlarını gördüler, yani o/c tutkunları için yeni seri oldukça cazip özelliklede fiyat olarak core i7 920 D0 revizyon alınası bir işlemci diğerleri bizi epey aşar:)
Son Düzenleme: Ahmet_79 ~ 10 Mayıs 2009 12:39
anakartlar problem yok o zaman.sadece işlemcin hızı biraz daha arttırılmış oluyor değil mi?dediğiniz gibi üst modellerin fiyatları çok yüksek.akıl karı değil almak.
Anakartlarda ise x58 yongalarında daha iyi performans ve o/c potansiyeli için B2'den B3 revizyonuna geçiliyor.