arkadaşlar biraz komik gelebilir ama bir şey sormak istiyorum sadece meraktan.sistem özellikleri:core2duo 1.86 ghz,2 gb ram,
geforce 6600,250 gb hdd,windows vista.
diğer konularda okurken sistem özellikleri burda gördüğünüzden daha yüksek olan arkadaşlar crysis'i kasarak oynadıklarını söylediler ancak bende ne kasma oldu nede donma acaba bu konuyu bana açıklayacak birisi varmı.
sistem
massasarkadaşlar biraz komik gelebilir ama bir şey sormak istiyorum sadece meraktan.sistem özellikleri:core2duo 1.86 ghz,2 gb ram,sizin özelliklerinizden ço kdaha yüksek donanımlı pc de kasarak Crysis i kasarak oynamasında bir çok neden olabilir.
geforce 6600,250 gb hdd,windows vista.
diğer konularda okurken sistem özellikleri burda gördüğünüzden daha yüksek olan arkadaşlar crysis'i kasarak oynadıklarını söylediler ancak bende ne kasma oldu nede donma acaba bu konuyu bana açıklayacak birisi varmı.
pc de yazılımsal sorun olabilir. gerekli donanım sürücüleri eksiktir yada eskidir güncel değildir. donanımsal bir sıkıntı olabilir yada genelde PSu yetmezliği olabiliyor.ama farz edelimki sizden üstün bir pcnin tüm yazılımları düzgünce yüklenmiş ve donanımsal bir sorunu yok.
yine kasarak oynuyorsa oyunun grafik ayarlarındaki yanlış bir yapılandırmadan olabilir.
bu ço kgöreceli bir olaydır adam belki grafik özelliklerini en yüksek çözünürlüğe vs. kullanarak oynamak istiyor ve kasıyor.
yani siz belki 1024*768 pixel de low yada medium ayarlarla sorunsuz oynayabiliyorusunuz. fakat sizin pc den üstün bir pc kullanıcısı bunu 1440*900 pixel full grafik ayarlarında oynamaya çalışıyorsa bazı yetersizliklerde ufak tefek donmalar yaşanması normaldir. fakat bu kişi eğer kısmen görüntü kalitesini düşürürse eminim sizin pc den çok daha kaliteli oynayabilir.
;)
Selam arkadaşım.
Benim sistemimde fazla iyi değil.
Pentium 4 HT 3.06 GHz
1,5 GB RAM (533 MHz)
Ati HD Radeon 3650 (512 MB GDDR3)
Benim sistemim yukarıdaki gibi. Bioshockundan Assassins Creedine kadar çıkan tüm yeni oyunları yüksek detay oynatabiliyorum. 1280x1024 çözünürlük kullanıyorum ve tüm antialiasingler en yüksek sınırda (8x 16x gibi). Ve diğer tüm ekstra ayarlarda açık. Ama kasmadan oynamamın nedeni benim oyunları Directx 9.0'da oynayabilmem. Yani dolayısıyla tüm oyunları rahatlıkla yüksek detay oynatabiliyorum. Directx 10.0 kullanamamamın sebebide Windows XP kullanmam. Tabiki sen Windows Vista kullanıyorsun ama oyunları açarken herhangi bir oyunu ilk açtığın zaman önce senin sistemi tespit ediyor. Dolayısıyla ayarlarda ona göre yapılmış oluyor. Tabiki seninki Directx 9.0 ekran kartı olduğu için yeni oyunlarda (Crysis gibi) oyunlarda 10.0'ı kullanman imkansız. Yani senin rahat oynamanın sebebi o.