XP AÇILIŞI SIRASINDA YATAY EKSENDEKİ XP ÇUBUĞUNUN GEÇİŞİNİ SAYIYORUM EN AZ 20-21 DEFA GEÇTİKTEN SONRA HOŞ GELDİNİZ YAZISI GELİYOR.O ARADADA BİRAZ BEKLETİYOR SONRA AÇILIYOR.BİLGİSAYARIMDADA DONIM ÖZELLİKLERİNE KIYASLA BİRAZ YAVAŞ ÇALIŞIYORMUŞ GİBİ FORMATTAN SONRADA AYNI YAVAŞLIK SÖZ KONUSU. MSCONFİG DEN NEREDEYSE BÜTÜN AÇILIŞTA BAŞLAYANLARI İPTAL ETTİM.HATTA BİRKAÇ TANE SİSTEM PERFORMANSI ARTIRAN PROGRAMDA YÜKLEDİM AMA SORUN AYNI.....AÇILIŞTAKİ SÜREYİ NASIL KISALTIRIM, BİLGİSAYARIMIN DONANIMLARINDA UYUŞMAZLIK VAR MI?
anakart: gigabyte ma785gt-ud3,işlemci:amd athlon x3 435, ram:2gb corsair 1333mhz cl9 tek modül,hdd:seagate 160gb 7200rpm önbellek 8 mb
sisteme göre windows xp yüklenirken çok yavaş?
Son Düzenleme: derbent_87 ~ 30 Mayıs 2010 02:23
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
467 mesaj
Başlat>Çalıştır>msconfig> oradan istediğiniz programların açılışta kendini başlatma özelliğini kapatarak windowsunuzun daha hızlı açılmasını sağlayabilirsiniz...
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
msconfig'den yaptığınız ayar o dediğiniz bar çubuğu sayfasında etkili olmaz msconfig'deki programlar hoşgeldiniz yazısından sonra çalışmaya başlarlar.Sizin yavaşlığınız işletim sistemi dosyalarını yüklerken meydana gelen yavaşlık.
Çünkü işletim sistemi açılışı biostan ilk devraldığı ekran bu ekrandır.
msconfig'den yaptığınız ayar o dediğiniz bar çubuğu sayfasında etkili olmaz msconfig'deki programlar hoşgeldiniz yazısından sonra çalışmaya başlarlar.Sizin yavaşlığınız işletim sistemi dosyalarını yüklerken meydana gelen yavaşlık.evet aynen dediğin gibi ama sorun ne ozaman xp yükleme cd sindemi bişey var acaba?
Çünkü işletim sistemi açılışı biostan ilk devraldığı ekran bu ekrandır.
Yıllanmış Üye
3,717 mesaj
bu yavaşlık genelde günler geçtikçe "prefetch" klasörü şiştikçe meydana gelen bir yavaşlıktır.Ama format sonrası da aynı diyorsunuz.Normalde yeni formatlanmış bilgisayarda 3-5 kere geçer o bar
"c:\windows\prefetch" klasörünü tamamen boşaltıp deneyin
Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 30 Mayıs 2010 02:31
Yıllanmış Üye
3,717 mesaj
eski sistemimde intel p4, 512 mb ram vardı yine bundan daha hızlıydı donanımsal olarak bir sorun veya uyumsuzluk var ozaman oyunlarda hiç bir yavaşlama yok
oyunlar yavaşlamaz biz işletim sistemi açılırken ki yavaşlık hakkında konuşuyoruz.Prefetch klasörü bunula ilgilidir.
Vista ve win7'de durum değişiktir.Özellik geliştirilmiş ve SUPERFETCH adını almıştır.Bu özellik sizin hangi programı ne zaman kullandığınız gibi kullanım alışkanlıklarınızı tutar ve o programları o saatlerde hazırda bekletir.Bu klasör boşaltıldığında sistem logladığı kullanım alışkanlıklarınızı unutur ve yavaş tepki verir (Sadece win7 ve vista da)
Xp'de ise bu durum tam tersidir.Bu klasör windows'a adeta yük olur.Açılışı yavaşlatır