arkadaşlar sistemim aşırı yavaşladı lütfen yardım sistemim:
işlemci:intel core2 Quad cpu Q6600@2.4 ghz(4cpu)
anakart:asus p5kc
bellek:2048 mb RAM
EKRAN KARTI :SAPPHIRE 512MB ATI Radeon HD3870 (PCI-E) AVIVO
HARDDİSK:320 gb seageta 7200 sata2 NCQ 16 MB-33
KASA:AOPEN A600-R09 NOUVEAU SIYAH ALUMINYUM 400W
YARDIM EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM TEŞEKKÜRLER
sistemim aşırı yavaşladı
Bu sistemin yawaşlaması biraz zor aslındaAma hdd ni fazla doldurman,fazla program yüklemen,anti-virüs programı kullanman pc yi yawaşlatır ancak çok fazla yawaşlatcaz anca %25.Bunların dışında donanım soğutmasıyla alakalı olabilir.İşlemci fanı kirlenir ii soğutma yapamaz bu neden le pc perfonmansı düşer.Aynı şekilde hdd çok dolarsa hdd ısınır işlem gücü düşer.Yada ramların.Bunlar genelde işlem gücü düşecek kadar yawaşlamaz(overclocking yapmadıysan tabi)
Ama bi seçenek daha var.PC ne virüs bulaşmış olabilir.Spyware,trojan,worm gibi pc virüsleri aşırı yawaşlama yapabilir.PC ne bir virüs taraması yaptır.Program tavsiyesi istersen Kaspersky kullanabilirsin.
virüs taraması yaptım hdd de boş o kadar yüklü degil fanlarda problem olabilir sogutmayla ilgili yardımcı olabilirmisin
psu 400 watt yazıyor acaba gerekli elektirği sağlıyabiliyormu yenimi yaptı yoksa öncedende bu sorun varmıyd ? kasaya yeni bir kaç fan eklediysen yapabilir. psu doyuramıyor olabilir bu benim başımda var şu anda pc hiç yavaşladığını dha doğrusu kum saatinin çıktını görmemiştim taki bugüne kadar diskleri birleştirdim regedit hafızasını temizledim kullanmadığım yazılımları kaldırdım kıs 2009 ile tarama yaptım ve dma özelliğinden bile faydalandım hdd'nin aam olmadı ama kasamda 256 bitlik bir ekran kartı ve 6 adet fan mevcut psu ve işlemci dahil yeni takmıştım ve bunlar olmaya başladı. yukarda yazdığım işlemleri sende gözden bir geçir derim.
psu 400 watt iki şeyden şüpheleniyorum ya psu zayıf geliyor yada fanlardan şaşırıp kaldım önceden makina çok hızlıydı şimdi aşırı derece yavaş ne yapacagımı şaşırdım kıs 2009 la tarayacagım teşekkürler