merhaba sistemim biraz eski ama win7 kullanabilirmiyim merak ediyorum bilgisayarımın özellikleri
p4 3.00ghz
p5rd1vm asus anakart
asus x550 ekran kartı
512 mb ram
250 gb hdd
acaba bu özellikler kaldırırmı birde asusun sitesinden win7 driverlarına baktım bulamadım win7 driverları kendi kuruyor ama sitede onun için driver bulamadım belirtmek istedim şimdiden teşekkür ederim
sistemim win7 ye uygunmu
Buradan http://www.microsoft.com/downloa ... 9-9e51-2497c146af15 Win 7 yükseltme danışmanını indirip kurarak sistemin genel yaplsını görebilirsiniz,driverleri kendisi update ile büyük çoğunlukta buluyor vista sürücüleri de sorunsuz çalışmakta
Kişisel bilgisayarınızda Windows 7 çalıştırmak istemeniz durumunda gerekenler aşağıda belirtilmiştir:
- 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı 32 bit (x86) ya da 64 bit (x64) işlemci
- 1 gigabayt (GB) RAM (32 bit) veya 2 GB RAM (64 bit)
- 16 GB (32 bit) veya 20 GB (64 bit) kullanılabilir sabit disk alanı
- WDDM 1.0 veya üzeri sürücüye sahip DirectX 9 grafik aygıtı
bu ram ıle kurarsanız pek verım alamazsınız . acıkcası hıc verım alamazsınız . sadece wındows7 yı kurdugunda zaten sıstem bosta ıken ram kullanımı 500 fılan . ustune guncellemelerı yapacaksınız drıverları kuracaksınız program vs vs 700 mb sadece sıstem bosta ıken kullandıgı ram olacak . 1 gb bıle yetersız kalır yerı geldıgınde . ozellıkle oyun oynarken vıdeo ıle ılgılı calısma yaparken . sıkıntı yaratabılır
pc nin win7 kaldırıp kaldırmadığını denetleyen windovsun kendi programı var
bu ram ıle kurarsanız pek verım alamazsınız . acıkcası hıc verım alamazsınız . sadece wındows7 yı kurdugunda zaten sıstem bosta ıken ram kullanımı 500 fılan . ustune guncellemelerı yapacaksınız drıverları kuracaksınız program vs vs 700 mb sadece sıstem bosta ıken kullandıgı ram olacak . 1 gb bıle yetersız kalır yerı geldıgınde . ozellıkle oyun oynarken vıdeo ıle ılgılı calısma yaparken . sıkıntı yaratabılıO ram kullanım oranı sisteme ve sistem belleğine göre değişip, optimize oluyor. Yani 1 GB'lı bir makinede ram kullanımı 400-500 MB seviyelerde ise, 512 MB'lı bir PC'de ram kullanımı 250-350 MB civarında olur örneğin. (Ki kendi içinde de dinamik olarak değişir Vista ve özelliklede Windows 7'de)
Tabiki 1 GB'lı bir makinede sorunsuz ve daha rahat çalışacaktır Windows 7 ama 512 MB ilede kurulup, sıkıntı çekmeden kurulabilir bence ;)
Windows 7 Upgrade Advisor Programı ile sistemini test edebilirsin.
Link: http://www.microsoft.com/Windows ... pgrade-advisor.aspx