o bilgileri aldık zaten arkadaşım...
siz biraz daha windows7 hakkında bilgi almalısınız...
https://www.chip.com.tr/blog/vist ... cikmistir_3484.html
Vista RAM'imin hepsini yiyor!https://www.chip.com.tr/blog/selc ... sini-yiyor_235.html
demek istediğim ben laptopumla office belgelerinde çalışmak mp3 dinlemek surf yapmak film izlemek ve arada ageof2 oynamakan başka birşey yapmıyorum... hal böyle olunca vista benim neyime , win7 benim neyime... kaldı ki vistayı da win7 'yide denedim... ancak vista daha stabil çalışıyordu.. denediğim w7 sürümü rc1 7100 build... hatta w7 bende korkunç birşekilde cpu'ya yük bindiriyordu sistem boşa iken %25-%35 arası cpu tüketimi ve yaklaşık 700 mb ram tüketimi vardı.... bir iki uygulama açınca cpu %80'lere ulaşıyordu... hal böyle iken laptopun fanı soğutacam diye zangır zangır çalışıyordu... bende hay ben böyle os'un deyip herşeyimi yeterince karşılayan xp'ye döndüm... (gerçi xp'yi bi ara bir iki linux türevi ile aldattım ama olsun...[gerçi gözüm şimdi de pardus 2009'a kayıyor ama neyse.] xp affeder beni...)
Sistemim Windows 7 yi destekliyor mu??
ben bunu sen üye olmadan önce okumuştum ve bunun konuyla ne ilgisi var??
Vista RAM'imin hepsini yiyor!https://www.chip.com.tr/blog/selc ... sini-yiyor_235.html
Arkadaşa sonuna kadar katılıyorum... Doğru demiş... biraz fazla açık sözlü olmuş o kadar... Sorması ayıp vista ne gibi bir yamuk yaptı da kaldırıp win 7 kurmaya çalışıyorsunuz ?Windows 98 ne yamuk yaptı da xp kullanıyorsun ?benim imzadaki laptop bile win 7 de saçmaladı... bende ne gerek var zaten, XP ile mutlu mesut yaşıyoruz dedim XP'me döndüm...
Saçma yorumlar yapmayalım bence ;)
sen benim sorumda windows 7 kuracağım kurmak istiyorum vb diye birşey gördün mü??merak ettim sordum sorduğuma pişman etme benivistada kasılma sorunum olmadığını yazmışım görmediğiniToxic arkadaşım ; senin yazdıklarını bir iki başlıkta daha takip etmiştim... sorması ayıp neden bukadar agresifsin...?birisi seni ve yazdıklarını eleştirdimi kıyameti koparıyorsun... biraz sakin ol...
o arkadaşın sana dediklerini ben her w7 haberi okuduğumda kendi kendime diyorum zaten... w7'ye geçip ne yapacağım diye...
soruna gelince cpu'n biraz zayıf bu nedenle aeroyu kullanmassan daha rahat edersin...
eğer yazdıklarımı iyi okusaydın ne demek istediğimi anlardın...
ne demişim ben : ''imzamda ki sistem bile saçmaladı..''
neymiş imzamdaki sistem (imzama bak ; tekrar yazmayayım) bu ne demek ? stabilite sorunları yaşadı demek... kaldı ki senin cpu daha zayıf... gerçi rtm sürümde benim kullandığım rc'deki kasılmaların azaldığını düşünüyorum ama henüz denemedim...kapiş ?
ayrıca konu başlığından kurmak istediğin anlaşılıyor , bu ne demek ? senin ne anlattığın değil karşındakinin ne anladığı önemli demek...
o bilgileri aldık zaten arkadaşım...tabi ki bu sizin düşünceniz..sizin gibi düşünen tek siz değilsiniz...
demek istediğim ben laptopumla office belgelerinde çalışmak mp3 dinlemek surf yapmak film izlemek ve arada ageof2 oynamakan başka birşey yapmıyorum... hal böyle olunca vista benim neyime , win7 benim neyime... kaldı ki vistayı da win7 'yide denedim... ancak vista daha stabil çalışıyordu.. denediğim w7 sürümü rc1 7100 build... hatta w7 bende korkunç birşekilde cpu'ya yük bindiriyordu sistem boşa iken %25-%35 arası cpu tüketimi ve yaklaşık 700 mb ram tüketimi vardı.... bir iki uygulama açınca cpu %80'lere ulaşıyordu... hal böyle iken laptopun fanı soğutacam diye zangır zangır çalışıyordu... bende hay ben böyle os'un deyip herşeyimi yeterince karşılayan xp'ye döndüm... (gerçi xp'yi bi ara bir iki linux türevi ile aldattım ama olsun...[gerçi gözüm şimdi de pardus 2009'a kayıyor ama neyse.] xp affeder beni...)
https://www.chip.com.tr/konu/wind ... si-yok_14688_3.html
geçenlerde chip de notebook larda pilin windows 7 ye göre daha hızlı bittiğini sölemişlerdi..
bana göre siz de haklısınız, sizin durumunuzda ki kişiler de kullansın ama ben WİNDOWS7 yi kullanıyorum ve çok memnunum...
Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 29 Ağustos 2009 23:32
üyelikle alakası yok ben o cümleyi linkini verdiğin yazıyı senden önce okudum anlamında kullandım lütfen anlamı başka yerlere çekmeyinben konuyu dün açtım ve siz dün de vista ram in hepsini yiyor yazısını koydunuz.niyetinizin iyi olduğunu biliyorum ama konuyla alakasız geldi
siz niye üstünüze alındınız onu söler misiniz ???
üyelikle alakası olduğunu anlamadım ????????
Son Düzenleme: Toxic ~ 29 Ağustos 2009 23:32
Windows 98 ne yamuk yaptı da xp kullanıyorsun ?hehe bir iki donanımı tanımamaya başlamıştı sizce yamuk değil mi bu ? ama 98'den xp'ye geçişim hiç kolay olmadı... işyerinde ki tüm bilgisayarları xp'ye geçirmişti bilgi işlem departmanı ve bir gün zorla benim pc'nin kasayı alıp götürdüler :( iki saat sonra getirdiklerinde artık xp kuruluydu :(( canııım 98 gitmişti... ne kadar üzülmüştüm... bana kalsa daha 1 sene falan giderdi 98 ondan sonra xp'ye geçerdim...Saçma yorumlar yapmayalım bence ;)
bu arada saçmalık değil hayat felsefesi diyelim birşey ihtiyacını görüyorsa değiştirmeye ne gerek var diye düşünürüm hep... ve şu an xp ihtiyacımı görüyor bu nedenle aynı şeyi vista ve w7 için diyorum...
Son Düzenleme: Boracalin ~ 29 Ağustos 2009 23:36
üyelikle alakası yok ben o cümleyi linkini verdiğin yazıyı senden önce okudum anlamında kullandım lütfen anlamı başka yerlere çekmeyinben konuyu dün açtım ve siz dün de vista ram in hepsini yiyor yazısını koydunuz.niyetinizin iyi olduğunu biliyorum ama konuyla alakasız geldi
yaw üye olmuşum olmamışım neye fayda kime ne.....
yorumlarınızda dikkatli olunuz..!!!
böle düşünen ben değil bir önceki sayfa da arkadaş uzun uzun anlatmış , dikkatli olursanız iyi olacak....
benim niyetim kötü değil dediğiniz giibi..bana vista o yamuğu yaptı..linkini de verdim..şimdi daha iyi anlayabiliyor musunuz konuyla alakası olup olmadığını ...diğer konuda bahsettiğinizde alakalı olmasa vermezdim !!!
ben yorumlarımda gayet dikkatliyim!!o cümleyi,yazıyı sizden önce okudum anlamında söyledim diye açıklama yaptım sen hala ne diyorsunben gayet dikkatli okuyorum dikkatli okumasam yanıt yazmazdım!!yazıda vista bana yamuk yaptı kasıyor fazla ram kullanıyor diye birşey demedim lütfen siz dikkatli olunuz!!YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
yaw üye olmuşum olmamışım neye fayda kime ne.....
yorumlarınızda dikkatli olunuz..!!!
böle düşünen ben değil bir önceki sayfa da arkadaş uzun uzun anlatmış , dikkatli olursanız iyi olacak....
benim niyetim kötü değil dediğiniz giibi..bana vista o yamuğu yaptı..linkini de verdim..şimdi daha iyi anlayabiliyor musunuz konuyla alakası olup olmadığını ...diğer konuda bahsettiğinizde alakalı olmasa vermezdim !!!Son Düzenleme: Toxic ~ 29 Ağustos 2009 23:48
Lisans dışında sorun yaşamazsınız.
* Hewlett-Packard ve Tubos, Orijinal Windows 7 Home Premium sürümünü önerir.
bugün arkadaşıma windows7 kurdum..arkadaşım bilgisayardan hiç anlamaz...
xp kurduğum zamanlarda : cd lerini kurmak zor oluyordu , tanımadığı donanımları oluyordu..stabil çalışmadığı için de 1 aya kalmaz tekrar format atıyorduk..değişik değişik sorunlar oluyor , çözümlerini yapıyordum ama neye fayda bir süre sonra sorunun daha büyüğü oluyordu...windows güncellemesi deesen 4 saat falan sürüyordu zaten...
vista kursam da ram i yetmediği için vista da kuramıyordum..
windows 7 yi deamon tools programıyla cd/dvd siz yükledim..5 dk da güncellemeyi yükledim...müzik ve oyunları taşırken ise internetten ekran kartı driverini indirdim...chipset falan vardı zaten..en fazla 1 saat içerisinde windows7 yi kurdum , program , oyun, driver herşeyini tas tamam özellikle de cd/dvd siz kurdum..
windows7 kötü diyeyenler desin ........................
Toxic arkadaşım ; senin yazdıklarını bir iki başlıkta daha takip etmiştim... sorması ayıp neden bukadar agresifsin...?evet doğru ben agresif bir insanım eleştirilmeyi sevmemyorum yazan biribirisi seni ve yazdıklarını eleştirdimi kıyameti koparıyorsun... biraz sakin ol...
o arkadaşın sana dediklerini ben her w7 haberi okuduğumda kendi kendime diyorum zaten... w7'ye geçip ne yapacağım diye...
soruna gelince cpu'n biraz zayıf bu nedenle aeroyu kullanmassan daha rahat edersin...
eğer yazdıklarımı iyi okusaydın ne demek istediğimi anlardın...
ne demişim ben : ''imzamda ki sistem bile saçmaladı..''
neymiş imzamdaki sistem (imzama bak ; tekrar yazmayayım) bu ne demek ? stabilite sorunları yaşadı demek... kaldı ki senin cpu daha zayıf... gerçi rtm sürümde benim kullandığım rc'deki kasılmaların azaldığını düşünüyorum ama henüz denemedim...kapiş ?
ayrıca konu başlığından kurmak istediğin anlaşılıyor , bu ne demek ? senin ne anlattığın değil karşındakinin ne anladığı önemli demek...
''Sanki bilgisayarıyla nükleer başlık fırlatacan''demiş burda kendini savunmaz mıydın??sende o sırada yorum yazınca size patladım işteWindows 7 yi SP1 çıkıncaya kadar kurmayı düşünmüyorum sadece destekler mi diye sordum.YORUMUN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİMSon Düzenleme: Toxic ~ 29 Ağustos 2009 23:58
@boracalin Sizin sisteminiz kötüyse, Windows 7 ne yapsın? Madem eskiye meraklısınız ben size Windows 95 upload edeyim Rapidden daha Nuhnebi'den kalma Windows 95 OEM CD'si var...arkadaşım benim sistemim sorulan sistemden daha kötü değil ki ? bu yorumuna anlam veremedim ?
istersen bir iki donanımı incele netten karşılaştır falan daha iyi olur... yorum yaptığın şeyi bilirsin ok?
demek istediğimi anlamamışsın... ihtiyacımı karşıladığı için xp ile devam ettiğimi anlattım... hatta sorulan soruyada adam gibi cevap verdim istersen başlığı tekrar bir oku ! bu arada da 98 ile olan bir anımı anlattım... ayrıca nuhnebinin peşinde de değilim ama teklifin için sağol...
''hep daha fazlasını iste'' diyen pepsi sloganı ilede büyümedim... ihtayacımı karşılayan os'tan bahsettim okadar...bir anektod(kısa açıklama) laptobumdan microsoftu tamamen kaldırma peşindeyim bu nedenlede bir düzine(12 adetten oluşur) kadar linux dağıtımıda denedim... ama şimdilik xp ile devam neden dersen ses kartımla sıkıntısı var linux'un (linuks diye okunur...)
Win7'yi kötülemeği meslek edinmişiniz herhalde. İmzanızdaki sistem ile zaten Win7 (Windows 7. Microsoft'un yeni işletim sistemi) ancak o kadar performans verir.<<<
iyide arkadaşım ben ne vistayı ne de w7 'yi kötülemedim... sadece w7'nin benim donanımımda rc 7100 build'in cpu'yu fazla hırpaladığından bahsettim...
senin sistemin gayet iyi w7 hatta 64 bit daha da iyi olur...
bak yorumunda ne kadar da güzel demişsin ''imzanda ki sistem ile w7 o kadar performans verir diye'' benimde demek istediğim o sorulan sistemin benim sistemimden daha fazla artısı olmadığı gibi cpu hızında daha zayıf... eğer w7 bende stabilite sorunları yaşıyorsa o sistemde de kasılmalar yapar demektir... haksız mıyım...? üstelik o arkadaş '' Toxic '' vista kullanıcısı ve gayette memnun e niye vistadan w7 geçip sistemini kastırsın ki ? benim anlamadığım bu ? vista da gerçekten çok hoş çok sağlam bir majör sürümü ms'in... win2000 gibi...<
ayrıca bu ifaden ile (''imzanda ki sistem ile w7 o kadar performans verir diye'' ) sanırım; ms'in vistayı geçiş sistemi olarak kullandığı bunun sayesinde pc'lerin donanım seviyelerini yükseltip w7 geçiş için zemin hazırladığını ve aslında w7'nin de düşük konfigurasyonlu notebook , netbook ve pc'lerde o kadar da (daha doğrusu abartıldığı kadar) iyi performans veremeyeceği tezini doğruluyorsun...ve son olarak size kişisel bir soru : benim parantez içinde bazı kelimelerin açıklamasını yazmamın ne anlamı olabilir ? ne anlamı olabilirde kullanmak gereği hissetiniz ?
Son Düzenleme: Boracalin ~ 30 Ağustos 2009 00:25
<
iyide arkadaşım ben ne vistayı ne de w7 'yi kötülemedim... sadece w7'nin benim donanımımda rc 7100 build'in cpu'yu fazla hırpaladığından bahsettim...
senin sistemin gayet iyi w7 hatta 64 bit daha da iyi olur...
bak yorumunda ne kadar da güzel demişsin ''imzanda ki sistem ile w7 o kadar performans verir diye'' benimde demek istediğim o sorulan sistemin benim sistemimden daha fazla artısı olmadığı gibi cpu hızında daha zayıf... eğer w7 bende stabilite sorunları yaşıyorsa o sistemde de kasılmalar yapar demektir... haksız mıyım...? üstelik o arkadaş '' Toxic '' vista kullanıcısı ve gayette memnun e niye vistadan w7 geçip sistemini kastırsın ki ? benim anlamadığım bu ? vista da gerçekten çok hoş çok sağlam bir majör sürümü ms'in... win2000 gibi...
ayrıca bu ifaden ile (''imzanda ki sistem ile w7 o kadar performans verir diye'' ) sanırım; ms'in vistayı geçiş sistemi olarak kullandığı bunun sayesinde pc'lerin donanım seviyelerini yükseltip w7 geçiş için zemin hazırladığını ve aslında w7'nin de düşük konfigurasyonlu notebook , netbook ve pc'lerde o kadar da (daha doğrusu abrtıldığı kadar) iyi performans veremeyeceği tezini doğruluyorsun...
ve son olarak size kişisel bir soru : benim parantez içinde bazı kelimelerin açıklamasını yazmamın ne anlamı olabilir ? ne anlamı olabilirde kullanmak gereği hissetiniz ?
Sizin gibi PC Profesyonel'i olmadığım için... Windows 7; Windows Vista'dan kat kat kat performanslıdır... He bu arada siz Windows 7 Starter diye birşey dumuş muydunuz? "Düşük konfigrasyonlu" netbooklara yükleniyor da...Son Düzenleme: melen ~ 30 Ağustos 2009 00:31
Sizin gibi PC Profesyonel'i olmadığım için... Windows 7; Windows Vista'dan kat kat kat performanslıdır... He bu arada siz Windows 7 Starter diye birşey dumuş muydunuz? "Düşük konfigrasyonlu" netbooklara yükleniyor da...evet herbir tarafı tabiri caiz ise budanmış bir w7... bu konuya ne zaman değineceksiniz de ne zaman üstün pc tecrübenizle bunu tavsiye edeceksiniz diye bekliyordum.. :D (bu arada ben pc prof. değilim bankacıyım ok ?)
artı vistayı fazla hafife alıyorsun... belkide w7'nin basit tabir ile optimize edilmiş vista olduğunu bilmediğin içindir...
daha önce dediğim gibi vista majör sürümdür , w7 minör sürümdür...
tıpkı win2000'nin majör XP'nin minör sürüm olması gibi...
Windows 7 Home Premium dan verim alır mıyım??
Toxic en iyisi ultimate ....starter , home , prof. , bunları kursan , windows7 den tam olarak verim alıcağınımı zannediyorsun...ultimate yi kur keyfine bak ya...
ultimate nin türkçesi :
son, nihai, en son, en uzak,esas, cüzlere ayrılmayan, çözümlenemez, müfrit, aşırı, en büyük, en yüksek
https://www.chip.com.tr/forum/win ... -farki_t124661.html