Sistemimden Tam Anlamıyla Verim Alamıyorum !

007Bond
01-04-2011, 10:28   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

selam arkadaşlar.

ben 2009 ekimde bir pc almıştım özellikleri yazıyım önce.

amd x3 720 black 2.8 ghz işlemci.
gigabyte ma-770-ud3 anakart
ati hd4850 256 bit ekran kartı
kingston 1gb x 2 1066 mhz ddr2 ram
seagate 320gb hdd
dark racer 600w kasa.

İlk aldığım zamanlarda gta ıv , crysis , cod mw2 gibi oyunları sorunsuz oynuyordum. ama son format attığında bundan 6-7 ay önce neredeyse oyunlarda problemler yaşamaya başladım gta ıv oynanmaz hale geldi , crysiste ve cod'da sorun yok , hot pursuit'te 5dk sonra kasmalar başladı. doğru biçimde format attığıma eminim olmadıysa gerçi tekrar atıcam. Ekran kartı sürücüm şuanda güncel herhangi bi problem yok. Kasa içi ve donanım temizliğimi yaptım. Termal macunu formattan önce yenilemiştim. Sorun şu daha önce açılan oyunlar düzgün çalışmıyor mesela gta ıv 2-3 dk sonra atıyor , hot pursuit'de bir yarış tamamlayamıyorum . mavi ekran gibi bir hatada yok direk takılıyor resetten başka bir çare kalmıyor. Sizce bunun nedeni ne olabilir pc daha yeni sayılır donanımlar ömrünü tamamlamış olamaz gibime geliyor ama aklıma herhangi birşey gelmedi olmadı tekrar format atacağım zaten. yardımlar için şimdiden teşekkürler.

niko6185
01-04-2011, 11:06   |  #2  
Yıllanmış Üye
886 mesaj

arkadaşım tabiki format atarak bir denemeni tavsiye ederim ama windows 7 ultimate 32 bit kur ama temiz kurulum ile ama senin sistemin o kadar güclü bir sistemde değil yani 19 inch monitörde oynayamayacağı oyunlar var full ayarlarda ama gta 4 very highda kasması normal bende bi sorun var gta 4 2008 versiyonunu xp de cok rahat oynarken windows7 de low ayarda bile kasıyor oyundan atıyor gta4 optimizasyon sorunlu bi oyun ama şu an gta4 libery city cıktı onu cok rahat oynuyorum sende bi format atmanı ve ekran kartının driverini güncellemeni öneririm o oyunları kasmaması gerek

007Bond
01-04-2011, 14:01   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj
Alıntı: niko6185  
arkadaşım tabiki format atarak bir denemeni tavsiye ederim ama windows 7 ultimate 32 bit kur ama temiz kurulum ile ama senin sistemin o kadar güclü bir sistemde değil yani 19 inch monitörde oynayamayacağı oyunlar var full ayarlarda ama gta 4 very highda kasması normal bende bi sorun var gta 4 2008 versiyonunu xp de cok rahat oynarken windows7 de low ayarda bile kasıyor oyundan atıyor gta4 optimizasyon sorunlu bi oyun ama şu an gta4 libery city cıktı onu cok rahat oynuyorum sende bi format atmanı ve ekran kartının driverini güncellemeni öneririm o oyunları kasmaması
tabi öyle ben bu sistemi alalı 1.5 sene olucak şuanda güçlü bir sistem değil ama o zaman gayet iyiydi. Şimdide atılıp yeni bir bilgisayar alınacak konumda değil bence. Ayrıca ben bu dediğim oyunları medium'da oynuyordum pc'yi ilk aldığımda gta ıv'ü medium ayarda bitirdim mesela , cod mw2'yi bitirdim. Crysis'i bitirdim. Bunların hepsini medium ayarda oynadım. Sorun şu ; acaba donanımlar ömrünü mü tamamladı yoksa donanımsal yada yazılımsal bir problem mi var? Olmadı tekrar bi format atıcam haliyle.

niko6185
01-04-2011, 14:57   |  #4  
Yıllanmış Üye
886 mesaj

arkadaşım bence donanım asla 1,5 yılda ömrünü bitirmez asla hic bir donanım yazılımsal sorun vardır format atarka dene sen hd 4850 gayet iyi bir karttır

gData
01-04-2011, 16:30   |  #5  
Taze Üye
17 mesaj

windows 7 ultimate 64 bit yüklemende fayda war

007Bond
01-04-2011, 17:12   |  #6  
OP Taze Üye
3 mesaj

Umarım dediğiniz gibi formatla sorunum çözülür :)