iyi günler bir sitedeki bir yazının içinden birkısımı seçip kopyala yapıştırla metin editörüne kopyalayıp yazdırmak istiyorum ancak hem sağ tuş hemde soltuş kilitlenmiş yardımcı olurmusunuz. bu kilit nasıl aşılır yada istediğim bölümleri nasıl seçer yazdırırım bilen varmı?
sitelerdeki sağ tıklama kilidi
Aklıma gelen ve zaman zaman kullandığım iki yöntem var:
1. Sayfanın kaynak kodlarına girerek istediğiniz metni kopyalayabilirsiniz. Üzerinde küçük düzenlemeler(kodları temizlemek) yapmak gerekebilri, bunun için de Word'ün ya da diğer kelime işlemcilerinin Bul&Değiştir işlevini kullanabilirsiniz.
2. İlgili metnin ekran görüntüsünü alıp herhangi bir OCR yazılımıyla metni alabilirsiniz. Bunun için online OCR sitelerini kullanabilirsiniz. Örneğin ben genelde http://www.free-ocr.com/'u kullanıyorum.
3. Bundan çok emin değilim ama denenebilir. Büyük ihtimalle sözkonusu engelleme JavaScript'le yapılıyordur. JavaScript'lerin çalışmasını engellerseniz bu engelleme de olmayacaktır. Ama birinci ve ikinci maddeler daha kesin sonuç verecektir.
Bazı siteler kopyala-yapıştır yani emek hırsızlığı olmasın diye sağ clicki kapatıyorlar. Ama eğer böyle bir sorun yoksa qudin arkadaşımızın verdiği program işe yarayacaktır.
Bişey değil. Zamanı gelince sende beni uyarırsın. :)
Hatamı zaten fark ettim sen kimsin de bana o sözü söylüyorsun sana ne kardeşim verdim eklentiyi kaldırmıyorum da illegal değil zaten seni ne ilgilendirir.
karşınızdaki kişiyi suçlamadan önce düşünün sonra konuşun. konuşamayı bilmiyorsanız da susun sizle muahatap olmak zorunda değilim.Son Düzenleme: H.Eser ~ 21 Ağustos 2010 22:42
Ya bi git işine fahri denetmen felan mı oldun anlamadım ki sanane kardeşim seni ne ilgilendiriyor suçladığım kişi cevap versin bana (her kimse artık?) sen karışma.konuşmayı öğrenin derken sözüm bunaydı (Ya bi git işine fahri denetmen felan mı oldun anlamadım) ben senin kardeşin falan değilim. belki şimdi anlamışsınızdır daha açık ve net ifade edilemez.