merhaba arkadaşlar html olarak tasarladığım sitem Milli Eğitim'e Bağlı okul pc lerinde neden açılmıyor olabilir zararlı bir içerik söz konusu değil bu süzgeç e takılmaması için ne yapabilirim
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler
sitem M.E.B. Bağlı Okul pc lerinde açılmıyor
sizin söylediğiniz gibi meb tarafından bloke edilmiştir diyor
meb genelde içerik olarak engellyor sitenizde oyun vb birşey varmı yada oyun ismi geçen birşeyi?
meb genelde içerik olarak engellyor sitenizde oyun vb birşey varmı yada oyun ismi geçen birşeyi?oyun vs birşey yok ancak javascript kodları mevcut o aklıma geldi ancak araştırmam sonucunda bu kodları barındıran çoğu sitenin meb pclerin de açılma sorunu olmadığını gördüm
İlginize teşekkürler
Şakanın da bir dozu var.
Öğretmen yazmış mesleğinde Nuri alço Tiyatro Kulubü yazmıyor..
---------------------------------
Eğer meb engellediğine dair uyarı yazısı çıkıyorsa muhtemelen öğrencilerinizden biri aşarıda belirtilen adres üzerinden siteyi ihbar etmiş =)http://ihbarhatti.meb.gov.tr/
İhbar konuları içerisinde belirtilen maddeler sitenizde gerçekten yer almıyorsa bu durumu meb'e bildirip yasaklı listenizden sitenizi çıkarttırabilirsiniz.Tabi meb'in bu engeli bilmeyen öğrencilere yönelik uyanık kesim portable proxy proğramı veya bir proxy sitesi üzerinden kolaylıkla bu engeli aşabiliyor.
Öncelikle ilginize teşekkürler
ihbar hattına da başvurayım bakalım umarım düzelir :) vaktinizi aldım arkadaşlar teşekkür ediyorum
@ AdRaMiTi
Ben ilköğretimde bilgisayar laboratuvar'ına indiğimizde siteler eğer 'MEB tarafından engelli' oluyor çoğu site. Tüm bilgisayarlara Mozilla Firefox yüklemiştim hiçbir sitede uyarı vermedi.
Bu filtrelemeyi neye göre nerden yapıyorlar ?
İşin garibi o zamanlar çok daha bilgisiz olmama rağmen Proxy ve DNS ayarı yapmadan öğretmenin bilgisayarıda dahil toplam 22+1 sisteme kurdum ve hepsinde çalıştı. Gerekli birşey olursa öğretmeninde o an o işle meşgul olamayacak durumdaysa laboratuvar anahtarını bana verdiği oldu. Tek tük girmese sitelere anlarım ama bir kere bile hata olmadan sorunsuz girdi tam 23 bilgisayar. Filtrelemeyi sanırım bilgisayardan hosts dosyasına localhost IP atamak gibi benzeri şekilde yapıyorlar sanırım.
Fazla amatörce. :)