Sitemi nasıl tanıtırım?

kayakentli
18-05-2009, 04:59   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Merhaba arkadaşlar. http://vikabibu.com sitemizde her güne özel video, karikatür, bilmece, bulmaca ve daha fazlasını ekliyoruz. Ve sitemiz günlük güncelleniyor. Fakat sitemiz resimlerden, flash oyunlardan ve video gibi şeylerden oluştuğu için Google'dan faydalanamıyoruz. Yani Google üzerinden sitemize gelen ziyaretçi sayısı 0. Henüz yeni bir siteyiz. Google'dan ziyaretçi çekebilmek için ne yapmamız gerekir? Deneyimli arkadaşlardan önerilerini rica ediyoruz.

Teşekkürler.

Kapalı Hesap (79876)
18-05-2009, 05:07   |  #2  
Kapalı Hesap
1,252 mesaj

Güzel bir site hazırlamışsın. Tebrik ederim.
Siteni google de tanıtmak için "seo eğitimi" almalısın. İlgili kaynaklar webde mevcut.

kayakentli
18-05-2009, 15:15   |  #3  
OP Taze Üye
5 mesaj

Arkadaşlar teşekkür ederim. SEO dan az buçuk anlıyorum. Ama sitenin seo yapılacak bir tarafının bulunmamasından dert yanıyorum. Yani hani bir program sitesi olsa program sayfalarına yeterince seo yapabilirim. Ama tek bir resmin olduğu sayfaya nasıl seo yapacağım ki?

Mesela karikatür isimlerini karikatur-id şeklinde kaydediyorum. Bu tamam. Sonra linkleri vikabibu.com/karikatur-id şeklinde. Bu da tamam. Fakat bu yolla siteme sadece karikatür aramalarından ziyaretçi çekebilirim. Ama site gördüğünüz gibi bir sağlık sitesi olmadığı için ziyaretçi çekmem zorlaşıyor. Böyle sitesi olanlar sitelerine nasıl ziyaretçi çekiyorlar onu öğrenebilir miyim?

bektash
18-05-2009, 16:36   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,997 mesaj

*Öncelik Google İle Başlıyor.. (.Xml .Html .Ror[SiteMaps] .robots.txt) Bunları Kesinlikle Oluşturman Gerekiyor. Ayrıca En Mümkün Oldugunca Güncel tutmalı, Sitene sürekli İçerik Eklemelisin. Her gün her saat diyebilirim ...

*SEO Eklentilerin Tam Olmalı Ki Gördügüm Kadarıyla bir sorun yok ..

*Xtreme Sayyac, Sayyac, Onlinewebstats, Gibi Hiti Yüksek Sitelere Link vermelisin.

*Yahoo Search, API de olabilir Sürekli Link ve SiteMap Basmalısın .

*Google PR 3 ve Üzeri sitelere Backlink vermelisin .

*Gizli Tag Oluşturmalısın . (yüzlerce binlerce) SEO Bilgine baglı tabi.

*Google Botları aktif etmelisin Sürekli İndexlemeleri için..

Aklıma Gelen bunlar Geldikçe Yazarım ...

Ha Son Olarak Ben siteni İnceleyerek Gerekli Linkleri Aldım . Ve Site'nin .html .xml .ror robot(google botun gördükleri)'ni Aldım Site Haritanı Olusturdum ..

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
http://www.fileden.com/files/2009/4/4/2391148/sitemap.zip
Yukarıdaki Linkten İndirip Gerekli Açıklamaları Takip Edebilirsin !

Başarılar Dilerim !

OnlyMann
18-05-2009, 16:52   |  #5  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

öncelikle meta tag bilgilierini girmelisiniz. daha sonra google veya arama motorlarına kayıt yapan yerler/programlar var onlardan arama motorlarına kayıt yaptırmanız gerekir.  Ama özellikle meta taglarını yazmalısınız.

<meta mame="Keywords"  CONTENT="xxxxx">
<META name=description content="xxxxx" >
<META HTTP-EQUIV="CACHE-CONTROL" CONTENT="NO-CACHE">
<META NAME="ROBOTS" CONTENT="follow,index">
<META content=GENERAL name=RATING>
<META NAME="Creation_Date" CONTENT="1/1/2008">
<META NAME="revisit-after" CONTENT="2 days">

yukarıda yer alan taglar içerisinde xxxx yazan yerlere sitenizi anlatan kelimeleri girmelisiniz.

bektash
18-05-2009, 17:07   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,997 mesaj

Son 4 satıra gerek gerek yok .

<meta name="keywords" content="Vikabibu.Com  - Oyun, Eglence, Hikaye, Fıkra, Deneme,">
<meta name="description" content="Vikabibu.Com  - Oyun, Eglence, Hikaye, Fıkra, Deneme">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf8">

Charset : utf8 | UTF-8 | yada ISO-8859-9 | Olabilir.

Böyle Desen Daha Dogru Olurdu :)

kayakentli
18-05-2009, 17:45   |  #7  
OP Taze Üye
5 mesaj

Arkadaşlar bilgileriniz için teşekkürler. Yalnız anlamadığım bazı kısımlar var.

bektash
Gizli tag oluşturmakla neyi kastettiniz? Yani etiketleme sistemi mi kurmalıyım siteye?

Sitemap.xml için çalışmalarım devam ediyor. http://www.vikabibu.com/sitemap.xml yapmaya başladım. Siteye entegre etmem gerekiyor.

Siteye günlük 12-13 sayfa içerik ekliyoruz. Ama eklediğimiz şeyler okunmayınca (tabi bu bizden kaynaklanıyor) moralmen olarak çöküyoruz.

Sitenin footer bölümüne kategoriler linkindeki sayfa gibi her tür için bir sayfa yapacağım. Belki sitenin okuabilirliğini artırır. Ve Sitenini özellikle alt kısımı düzen bakımından güzel durmuyor. Burlarda da bir düzenleme yapacağım. Bir sonraki Altın Örümcek'e kadar siteyi halletmem lazım. Altın Örümcek'te dereyeceye girerse iyi reklam olacak bence.

Mustafa Can
18-05-2009, 20:07   |  #8  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

http://www.google.com.tr/webmasters/

buradan sitenin ayarlarını yap yoksa googleyi unut Kahkaha

PcMaKeR
21-05-2009, 13:11   |  #9  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

bir div tagı oluştur

girdiği sayfadaki içeriği div içine yazdır mesela

<div>
İçerik
Hede
Falan
Filan gibi
</div>
bunu böyle koyarsan sayfada görünür.

ama bunu böyle yaparsan:
<div style="visibility:hidden">
İçerik
Hede
Falan
Filan gibi
</div>

style="visibility:hidden" butagı normal ziyaretçi görmez ;)

ama google içini indexler;) En önemli işlemlerden biridir arama motorları için ;) Flash sitelerde baya işe yarar. denedim cidden işe yarıyor.

javascript ile div vb şey yaratma yeter.

Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 21 Mayıs 2009 13:12
kayakentli
21-05-2009, 17:57   |  #10  
OP Taze Üye
5 mesaj

Evet cssden anlıyorum. Peki bunu yapmak Sandbox'a girmeye sebeb olmaz mı? Gizli tag oluşturacağımıza bir etiketleme sistemi yapsak daha iyi olmaz mı?

PcMaKeR
21-05-2009, 20:29   |  #11  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

etiketleme hiç kullanmadım. nasıl etki verir bilmyorum ve hiçbir sitem sandboxa düşmedi.

PcMaKeR
22-05-2009, 09:19   |  #12  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

@casama2 o verdiğin linki kaldır banlanacaksın öyle bir site var.

kayakentli
22-05-2009, 17:44   |  #13  
OP Taze Üye
5 mesaj

casama Arkadaşım. Sitemiz zaten Google'a kayıtlı. Ve linkler de tam olarak Seolu. Benim istediğim biraz daha ileri tavsiyeler. Yoksa bunları biliyorum. Hatta söylediklerinizden fazlasını yaptım. Sorum aslında biraz bu konuda uzman olanlaraydı. Çünkü siteyi

Google'a kaydetmeyi,
sitemap oluşturmayı,
linkleri seo lu yapmayı ve .html, .php ve uzantısız sayfaların arasında bir fark olmadığını,
img etiketlerinde alt kullanmayı,
title, metatag, desc kullanmayı,
css tasarımlı olmasını,
sayfalarımızı web standartlarına onaylatmayı,
sayfa text boyutunu 150 Kb'den yüksek olmayacağını,
bir sayfada 100'den fazla link bulunmaması gerektiğini,
title'den karakter limitinin 70 olduğunu,
meta'da 155 karakter limitinin olduğunu,
sayfaların açılış hızının Google için önemli olduğunu,
hedef kelimenin sayfada bulunma oranının %7 e kadar olabileceğini,
hedef kelimenin h1,h2,h3,strong,em taglarında olması gerektiğini,
hedef kelimenin site üzerinde ne kadar çok sayfada geçtiği,
sitenin büyüme eğiliminin aramalarda çıkmak için en önemli unsur olduğunu,

gibi seo tekniklerini biliyorum. Bunlara eklemek istediğiniz bir şeyler varsa alalım. Çünkü bir konuda siteni google webmaster'a ekle diye 3 tane cevap geldi, sanki bütün olay bundan ibaretmiş gibi.

TreXiaNos
27-05-2009, 16:51   |  #14  
Üye
85 mesaj

Valla ben sitemi ilk kurduğumda hiçbişeyden anlamıyordum çat pat yapıyordum el ilanları ve A3 kağıtlarına büyük afişler yapıp lise ve üniversitelerin civarlarına duvarlara yapıştırıyodum sende bunu yaparak başla bukadar sitemin tutacağını bilseydim 97de girerdim bu işe :)

tabiki seo çok önemli hiçbir detayı atlamaman gerekiyo Chip Seo konusunda çok iyi selçuk abi müthiş çalışıyor :)

huff
24-06-2009, 18:53   |  #15  
huff avatarı
Yıllanmış Üye
255 mesaj

casama2 o verdiğin linki kaldır banlanacaksın öyle bir site var.

ilmik
24-06-2009, 20:43   |  #16  
Taze Üye
12 mesaj

Arama motoru açısından mevcut domain ismi içinde hedef keyword yoksa, bu domain özelliklerine göre çalışma yapman daha sağlıklı olucaktır ilk etapta, Tavsiyem bu tarz domain ve içerikli sitelerin, diğer hit getiren keyword lu domain lere göre hit kazanması ve yükselmesi için , kullanıcı ağının siteyi benimsemi, devamlı trafik sağlaması ve bu gurup kullanıcıların siteyi zamanla diğer aktif site ve bağlantılarıyla tanıtarak, sitede devamlı zaman geçiren guruba yeni kullanıcıları kazandırmasıdır. Bunu yapmanın yolları özgün içerik ve reklam, forum ve öğrenci gurupları bağlantılı site içeriğiyle ilgili bağlantılar, sitenin isminin marka oluşturulmasını sağlamak, imleme ve sosyal ağ paylaşımlarından destek almak, sadece tanıtım yöntemlerinden bir kaçıdır, önemli olan bu unsurları maddelere ayırmak ve her birini detaylı inceledikten sonra, hit, site, google üçlüsü hakkında zamanla daha çok ve yeni bilgileri öğrenerek ve bunlara tecrübeye dayalı özel yöntemleri ekleyerek uygulamaktır. Eğer daha bariz sorularınız olursa "şu kelimede googla da şu suraya nasıl çıkabilir ve hit alabilirim, şu kelime veya konuda sitenin googledaki durumu ve bizim site için çalışmalarımız hangi yönde olmalı gibi tavsiyeler, eminimki arkadaşlar daha geniş bağlantılı yöntemler önereceklerdir.

Son Düzenleme: ilmik ~ 24 Haziran 2009 20:57
mursercan
07-01-2010, 14:08   |  #17  
Taze Üye
1 mesaj

benim sitem şu lütfen girin  http://my-murat.tr.gg/ana-sayfa.htm   bide 10 yaşındayım

sisiante02
14-01-2012, 22:29   |  #18  
Taze Üye
1 mesaj

sitemin adı: manyakslrla.com.tr.gg googleden kullanıcı yok lütfen arayüzle ilgili bir yardıma ihtayacım var.
nasıl yapabilirim veya siz yapıp bana verebilirmisiniz.

elektrikteknikeri
03-04-2012, 10:25   |  #19  
Taze Üye
1 mesaj

Arkadaşlar Merhaba ben de kendi çapımda www.ilaydaabajur.com diye bir site kurdum ama sizlerin fikrini almak istiyorum sitemi tanıtmak için sizin yazdıklarınızı okudum ve elimden geldiğince uygulamaya çalıştım... joomla ile yaptım sitemi... Nasıl tanıtabilirim? Şimdiden teşekkür ediyorum cevaplarınız için...

KaasVaa
04-04-2012, 11:39   |  #20  
Taze Üye
3 mesaj

Meta taglarını iyi kullanmalı olabildigince backlink yapmalı ve tabiki seo ile ilgili bilgin olmalı. Google Bing Yandex gibi arama motorlarına siteleri kayitli tutmalı ve sitemizide her zman güncel tutmak bunun en güzel yoludur...

yaaaaa
13-09-2012, 15:56   |  #21  
Taze Üye
1 mesaj

bende sitemi tanıtmak istiyorum ama pc ile ilgili pek  fazla bilgim yok

click123
09-06-2013, 19:09   |  #22  
Taze Üye
1 mesaj

Sana ücretsiz hit sitesi olan HitLeap'i öneririm. Ben kullanıyorum ve çok memnunum. 2 tane blogumu hitleap e ekledim, 2 ayda alexa değerleri 30 milyon küsürlerden 1,5 milyonlara kadar yükseldi. Hem sadece hafta içinde 7-8 saat çalıştırmıştım. Hitleap'in bir diğer özelliği de diğer hit siteleri gibi bilgisayarınızı kasmaması. Viewer application programını bilgisayarına indirip, çalıştır, hepsi bu kadar... Ayrıca para kazanma imkanın da oluyor. Doğrudan üye olmak için buraya, önce inceleyeceğim diyorsan da buraya tıkla... Kolay gelsin.

faydin26
27-12-2013, 01:14   |  #23  
Taze Üye
3 mesaj

www.fatih-aydin.com

Henüz yeni sitem. Konuları ,yaptığınız yorumları okudum fakat kafam ambole oldu. CMS sistemi kullandığım için herhangi bir kod kullanmadan (en azındanben görmüyorum ) websitemi tasarladım. Bundan sonraki aşamalar için beni yönlendirebilirseniz çok sevinirim

İyi günler